Kerst 2016 | Glazen Huis, kerstnachtdienst en eten.

Het leek me tof om jullie wat meer te vertellen over mijn kerstweekend (mijn weekend begon op vrijdag toen ik post bezorgd had – en donderdag al op mijn werk; er was ’s avonds een kerstdiner en een gala, dat was heel tof (filmpje kun je zien op Instagram) en daarna ben ik nog even met collega’s de stad in geweest). Johan was het hele weekend vrij – van zaterdag tot en met maandag (hij moest eigenlijk maandag werken maar dat ging uiteindelijk niet door) – en dus konden we er een leuk, gezellig weekend van maken samen. Zaterdag zijn we eerst naar reptielenhuis De Aarde geweest (daar heb je gisteren al over kunnen lezen) en daarna zijn we richting het centrum gereden. Bij een Albert Heijn buiten het centrum hebben we geparkeerd – was eigenlijk toevallig omdat we nog kaasfondue wilden kopen, de Plus in ons dorp had dat ’s ochtends niet – en vanaf daar zijn we naar de Grote Markt en het Glazen Huis gelopen. We hebben een poosje bij het huis gestaan voordat we een plekje gingen zoeken om te lunchen. We wilden eigenlijk ons geld in de brievenbus doen, maar het was er heel druk dus hebben we het in een collectebus op het plein gedaan. Althans, Johan heeft dat gedaan, want ik had al via internet gedoneerd (en mijn donatie van €25 gekoppeld aan de actie van Tijn, want: held; maar ik wilde sowieso al doneren).

image-2016-12-28

Het zoeken naar een lunchplekje duurde wat langer dan gepland, maar uiteindelijk zijn we bij café/restaurant De Vriendin terecht gekomen. Ik kan je dit restaurant van harte aanraden – het zit vlakbij de Grote Markt (in een zijstraat) en je kan er lekker lunchen.

image-2016-12-28-1

Ik had een hamburger – een hele lekkere – en Johan had een salade met gamba’s en chorizo.
Je kan er ook kiezen uit een uitgebreid assortiment biertjes, dus als je dat lekker vindt ben je zeker aan het goede adres. Oh, en het personeel was heel aardig, ook niet onbelangrijk 🙂

Na de lunch zijn we nog even teruggelopen naar het Glazen Huis, want ik had Domien nog niet gezien – Frank was aan het draaien – en dat kon natuurlijk niet. We konden best dichtbij komen, dus dat was heel leuk. We hebben keihard meegezongen met wat liedjes én toen wij er waren kwam Ward ook optreden in het Glazen Huis haha! Dat was heel tof en grappig. Na een tijdje bij het Huis zijn we nog even de winkelstraatjes in geweest en toen richting de auto gelopen. We kwamen net als op de heenweg langs het podium waar het eindfeest gehouden zou worden en daar was iemand aan het optreden, dus gingen we even kijken. We herkenden het eerst niet dus ging Johan even op de website kijken. Toen bleek het Rondé te zijn, superleuk! We zijn dus even gebleven totdat zij weer weggingen en natuurlijk totdat ze in ieder geval het liedje Run gedaan hadden. Heel tof. Ik heb er een filmpje van gemaakt:

Na het optreden van Rondé zijn we naar huis gegaan. ’s Avonds zijn we nog naar de kerstnachtdienst van de Evangelische Gemeente in Oud-Beijerland geweest. Hier gaan we vrijwel ieder jaar heen omdat we het altijd heel tof vinden. Dit jaar was het ook weer heel fijn. Na afloop was de band nog even aan het spelen en daar heb ik ook een filmpje van gemaakt:

Zondagochtend zijn we naar de kerk geweest, waarna we daar even koffie hebben gedronken. Thuis hebben we met z’n tweetjes gegeten. Ik had pas een kaasfondue besteld van het tegoed dat mijn kerstpakket van Sandd vormde, dus gingen we kaasfonduen. Dit was heel gezellig en heel lekker. Als toetje hadden we Ben & Jerry’s en dat is natuurlijk altijd fijn. Samen met een goed glas wijn was dat ons kerstdiner (dat we dus tussen de middag hebben gegeten, ja).

image-2016-12-28-12 image-2016-12-28-13

’s Middags zijn we nog een keer naar de kerk geweest en daarna hebben we de rest van de dag doorgebracht bij mijn schoonouders, waar we ’s avonds met z’n allen (schoonouders, zwagers, schoonzus, nichtje, Johan en ik) stokbrood met allerlei lekker beleg hebben gegeten. Om een uur of tien zijn we naar huis gegaan.

Tweede Kerstdag hebben we lekker uitgeslapen – want er was geen kerk bij ons – en zijn we ’s middags naar het Alexandrium geweest. Onze televisie is namelijk kapot dus wilden we even kijken voor een nieuwe. We hebben uiteindelijk nog niets gekocht (maar we hebben nu tijdelijk de televisie uit de slaapkamer in de woonkamer neergezet), maar wel het spel Regenwormen. Haha. Dat hebben we gelijk een paar keer gespeeld thuis en toen was het tijd voor het tweede kerstdiner, dat we weer met z’n tweeën hebben genuttigd: verse pasta met gestoomde groenten erin, een goed stuk zalm, champignons, paprika en ui (over de van de kaasfondue), saus en nog een glas wijn. Als toetje gingen we chocoladefonduen, want dat kan natuurlijk ook in een kaasfondueset 😉 ’s Avonds hebben we niets bijzonders gedaan.

image-2016-12-28-14 image-2016-12-28-15

De pasta ziet er niet heel lekker uit, maar dat was het zeker wel. Voor de chocoladefondue hadden we marshmallows, tropisch fruit en popcorn. Dat was allemaal even lekker 🙂

Dat was mijn kerstweekend! Het was erg fijn en lekker rustig.
Hoe was jullie kerst?

Advertentie

Een gedachte over “Kerst 2016 | Glazen Huis, kerstnachtdienst en eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.