Een aantal blogplannen voor 2017.

Omdat mijn blogflow de laatste periode een beetje weg was, ben ik voornamelijk bezig geweest met andere blogs lezen, nieuwe blogs gaan volgen en wat meer reacties achterlaten (daarbij houd ik er wel rekening mee dat ik echt inhoudelijk leuke en in ieder geval geïnteresseerde reacties achterlaat, alleen bij artikelen die mij interesseren en niet alleen maar ‘leuk artikel’ in de hoop dat mensen dan doorklikken naar mijn blog). De meeste blogs die ik volg kun je terugvinden onder het kopje ‘toffe blogs‘ op mijn homepage. Daarnaast lees ik hier en daar ook losse artikelen waarvan ik denk ‘hé dit kan leuk of interessant zijn’. Zulke artikelen kom ik dan bijvoorbeeld tegen door reacties te lezen op andere blogs. Door middel van die blogs komt vaak ook mijn zin om te schrijven en zelf te publiceren ook wel weer terug. Ik weet niet altijd meer precies waar ik mijn inspiratie vandaan haal, maar ik probeer altijd bij artikelen erbij te zetten waar ik mijn inspiratie vandaan heb. En daarnaast schrijf ik natuurlijk veel over wat mij bezighoudt en wat ik zoal doe.

Nu is het inmiddels alweer bijna december (hoe dan?!) en dus zijn allerlei bloggers alweer bezig met plannen voor het nieuwe jaar. Ik heb zelf ook wat ideeën om met mijn blog te gaan doen in 2017 en die ideeën wil ik vandaag met jullie delen! Zoals je misschien wel weet als je mijn blog al wat langer volgt, heb ik een blogboekje waar ik mijn ideeën en soms ook maandplanningen in schrijf. Ik verwaarloos het boekje zo nu en dan, maar nu heb ik het er weer bij gepakt en ga ik ook echt proberen om het onderdeel te laten zijn én blijven van mijn blog in 2017.

Mijn blogboekje 
Dit is gelijk iets wat ik wel kan scharen onder ‘plannen voor mijn blog in 2017.’ Ik wil wat meer ideeën gaan opschrijven en het boekje ook meenemen als ik ergens heen ga, zodat ik ook dingen die me te binnen schieten gelijk kan opschrijven en eventueel al een klein beetje kan uitwerken. Ik heb inmiddels al een aantal ideeën voor 2017 opgeschreven, maar ik wil het boekje gedurende het jaar ook veel meer gaan gebruiken zodat ik hopelijk ook vaak kan publiceren en lekker veel kan schrijven.

Iedere maand een challenge doen 
Ik las op de blog van Josianne toevallig iets over een uitdaging voor december. Dit inspireerde me om het op het lijstje te zetten met blogplannen voor 2017: iedere maand een challenge aangaan. Dit kan dus van alles zijn. Van geen nieuwe spulletjes kopen tot een bepaald aantal boeken lezen of… vul maar in. Ideeën zijn natuurlijk welkom, want anders gaat dit idee zo verloren omdat ik dan niets weet. Dat zou jammer zijn.

Goodreads 
Bij verschillende bloggers kom ik regelmatig Goodreads tegen. Dit is een website waar je een bepaald doel kan invullen van hoeveel boeken je in een jaar wil gaan lezen. Je kan de tussenstand en welke boeken je gelezen hebt dan ook daar bijhouden. Ik wil komend jaar ook een doel voor mezelf gaan stellen, zodat ik lekker veel boeken ga lezen en er ook regelmatig over kan bloggen, want dat vind ik ook leuk om te doen. Misschien kan ik dan bijvoorbeeld een vaste maandelijkse rubriek maken met de boeken die ik gelezen heb. Het aantal boeken dat ik wil gaan lezen moet ik nog vaststellen, dat vind ik wel lastig. Wie heeft er een goed, haalbaar idee?

Rubriek met 1000 vragen 
Wie mijn blog al wat langer leest, kan zich vast nog wel herinneren dat ik verschillende artikelen heb geschreven waarin ik vragen beantwoordde uit het boekje met 1000 vragen aan jezelf, dat een keer bij Flow zat. Ik ben er op een gegeven moment mee gestopt. Dit kwam deels doordat ik het vergat, maar ik denk deels ook zeker doordat ik er geen vast moment voor had op mijn blog. Er zijn verschillende bloggers die artikelen schrijven over dit boekje, waarin ze dan vragen beantwoorden (als je even zoekt op Google vindt je heel veel artikelen). Het lijkt me leuk om hier in 2017 een vaste rubriek van te maken op mijn blog. Ik denk dat ik één keer per week teveel vind, maar misschien is één keer per twee weken of één keer per maand wel leuk.

Meer fotograferen voor foto’s bij random artikelen 
Je merkt dat ik bij artikelen zoals deze eigenlijk nooit een foto, of meerdere foto’s, heb. Dit zie ik wel vaker terug bij andere bloggers. Soms komen ze van stock-sites, waar je gewoon foto’s van kan gebruiken, uiteraard met bronvermelding. Dit vind ik eigenlijk niet zo leuk. Daarom wil ik in 2017 meer aandacht gaan besteden aan het maken van dit soort foto’s, zodat ik een ‘voorraadje’ opbouw van foto’s die ik dan kan gebruiken bij dit soort artikelen, waar eigenlijk geen specifieke foto bij past.

Sociale media 
Veel lezers van mijn blog komen hier terecht via Facebook, waar ik op mijn persoonlijke profiel altijd mijn artikelen deel (hallo als je via Facebook hier terecht gekomen bent!). Ik twijfel nog of ik een speciale pagina wil voor mijn blog. Die moet ik dan namelijk ook goed onderhouden – daar ben ik niet zo goed in, haha – en ik wil ook meer content delen dan alleen mijn blogartikelen. Als je mijn blog volgt, wil ik namelijk dan wel iets extra’s kunnen bieden. Hier ga ik dus nog even over nadenken (net als over de vraag of ik zo langzamerhand niet een eigen domein wil aanschaffen in plaats van voor altijd via wordpress.com te schrijven) (professioneel hè). Daarnaast ben ik sinds een aantal maanden actief op Instagram en hier wil ik ook wat actiever mee worden met betrekking tot mijn blog. Ik deel soms wel eens een foto met in het bijschrift zoiets als ‘vandaag op de blog: *iets over het onderwerp* en *link in bio*’, maar hier wil ik wel meer mee gaan doen.

En daarnaast wil ik vooral gewoon lekker dicht bij mezelf blijven en lekker blijven schrijven over wat ik leuk vind! 

Advertentie

Een gedachte over “Een aantal blogplannen voor 2017.

  1. Leuke plannen zeg! Dat blogboekje bijhouden is wel heel handig om je ideeën uit te schrijven. Persoonlijk vind ik het opschrijven in een notitieboekje ook het fijnst (weer een reden om een notitieboekje te kopen!! Yeuh!). En ik ben bezig met het opruimen van de zolder en daar kwam ik het 1000 vragen boekje tegen van de Flow die ligt nu bij ons op de eettafel en dat zorgt voor leuke gesprekken tussen mijn man en mij! Niet dat we zonder dit boekje geen leuke gesprekken hebben hoor 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.