Tijd voor een persoonlijke update!

Het is even een aantal dagen stil geweest op mijn blog. Ik heb nog wel wat ideeën om over te schrijven, maar de afgelopen dagen is het er niet van gekomen om deze ideeën daadwerkelijk uit te werken tot nieuwe artikelen. Op deze – voor jullie – dinsdagochtend (ik schrijf dit op maandag) praat ik je even bij over de afgelopen week!

Een week in het teken van een baby
Het was een volle en ook een beetje een hectische week, afgelopen week. Vanaf zondag waren mijn zwager en schoonzus in het ziekenhuis om de bevalling van mijn schoonzus in te leiden. Dit duurde echter véél langer dan we hadden verwacht. Daarom had ik eigenlijk steeds een vol hoofd. Je denkt – soms ongemerkt zelfs – toch de hele tijd ‘hoe zou het gaan?’ We zijn ergens in de week (ik weet serieus niet meer precies wanneer) even langs geweest in het ziekenhuis, want toen was de baby nog steeds niet geboren. Het wachten duurde wel heel lang… Ondertussen was Johan gewoon aan het werk, maar dinsdag en woensdag was hij vrij. Dinsdag was onze rommeldag – even dit doen, even dat doen – en woensdag zijn we naar het Mauritshuis geweest. Hier komt binnenkort nog een artikel over online. Donderdag en vrijdag moest Johan gewoon weer werken en vrijdagochtend was ik ook aan het werk. Donderdagavond laat besloten ze in het ziekenhuis om ein-de-lijk eens iets te gaan doen en dus werd ik vrijdagochtend ein-de-lijk na lang wachten gebeld door mijn zwager met het goede nieuws dat mijn nichtje Ruth was geboren! Vrijdagavond moest ik eigenlijk oefenen voor de musical van onze kerk, maar in plaats daarvan waren we in het ziekenhuis om Ruth voor het eerst te ontmoeten en vast te houden. Zo fijn dat ze er nu eindelijk is! Het wachten is beloond, ze is prachtig en lief en schattig en alles – natuurlijk, want het is mijn nichtje. Ik ben nu voor het eerst tante geworden en dat vind ik toch wel heel bijzonder.

Een druk weekend 
Naast de gewone bezigheden in de week – post sorteren en bezorgen, boodschappen doen, huishoudelijke klusjes, alvast wat Sinterklaascadeautjes bestellen, naar muziek van Leonard Cohen luisteren (ik heb een lp van hem en die moest ik natuurlijk wel draaien van de week!), veel lezen (ik lees nu het prachtige boek Ik was Alice, over de vrouw waar Alice in Wonderland op gebaseerd is, aanrader!) en solliciteren – hadden we ook nog eens een heel druk weekend. Het stond allemaal al op de planning, maar doordat Ruth vrijdag pas geboren werd, kwam dat er ook nog eens bij. Heel leuk natuurlijk, maar wel erg druk. Vrijdagavond dus naar het ziekenhuis en daarna even snel bij Ikea eten en zaterdagochtend moest Johan weer werken. Na ons bezoek aan het ziekenhuis en Ikea ben ik daarom nog even bij een vriend langs gegaan. Even lekker op de bank hangen, een beetje kletsen en een simpele film (Zootropolis, was leuk!) kijken. Fijn.

Zaterdagmiddag zijn we naar mijn schoonouders geweest, want mijn schoonvader was jarig. Er was verder eigenlijk geen visite, maar opa was er wel dus dat was leuk. We hebben bij mijn schoonouders gegeten en zijn ’s avonds naar Hierden gereden, naar mijn ouders. Die waren er nog niet, want die gingen overdag Piet spelen bij de intocht van Sinterklaas in Kampen (met 180 pieten!) en ’s avonds was er een afsluitend etentje, dus hebben we nog even tv gekeken en gewacht tot ze weer thuis waren. Het werd dus best laat voordat we uiteindelijk naar bed gingen. Mijn ouders zijn namelijk dinsdag weer teruggekomen van vakantie dus daar wilden ze natuurlijk ook wel wat over vertellen. En het was tijd voor schoencadeautjes, haha! Altijd leuk. Johan en ik kregen allebei een souvenirtje uit Kaapverdië, waar mijn ouders op vakantie zijn geweest.

Zondagochtend zijn we naar de kerk geweest, daarna hebben we even koffie gedronken en daarna snel warm gegeten, want ’s middags gingen we naar Dalfsen. Onze auto hebben we op de carpool gezet bij Nunspeet en verder zijn we met mijn ouders meegereden. Zondagmiddag was namelijk de jaarlijkse familiemiddag van de familie van mijn moeder. Ze komt uit een groot gezin (8 kinderen) en vroeger ontmoetten we elkaar altijd jaarlijks op mijn oma’s verjaardag – dan huurde ze een zaaltje en zag je iedereen – maar sinds mijn oma is overleden (in 2010) hebben we de jaarlijkse familiemiddag. Het was gezellig, maar binnen wel héél warm. Gelukkig was er bij het restaurant ook een grote speeltuin – waar mijn moeder vroeger als kind al naartoe ging! – dus daar hebben Johan en ik ons ook een hele tijd vermaakt samen met mijn achterneefjes en -nichtjes (ik ben het jongste kleinkind en het oudste achterkleinkind van mijn oma is 19. De jongste is geloof ik 1,5 of 2 – ik weet het niet precies – en er zitten nog een hoop anderen tussenin). Dat was erg leuk, want er was een grote familieschommel – zo één waar je met z’n achten op kan, en dan natuurlijk zo hard mogelijk haha! – en een kabelbaan. Als er een kabelbaan is (die ook nog eens hoog genoeg was zodat ik grond niet raakte én hij ging lekker hard!) ben ik al snel gelukkig.

Nadat de middag afgesloten was met broodjes en koffie/thee zijn we met mijn ouders weer teruggereden naar de carpool. Daarvandaan zijn we in één keer doorgereden naar huis, omdat we maandag nog wat dingen wilden doen. Ik had zondagmiddag al wat last gekregen van mijn keel, maar het viel nog best mee. Zondagavond was ik echter helemaal beroerd – hoofdpijn, erg keelpijn, rugpijn, alles – en wilde ik alleen nog maar slapen. Het was maandagochtend wel wat beter, maar nog niet helemaal. Helaas, want Johan was vrij en dus zouden we samen boodschappen gaan doen en daarna samen op bezoek gaan bij Ruth. Nu is Johan alleen die dingen gaan doen en ben ik thuis gebleven. Ik denk dat mijn lijf na alle stress en dingen van de afgelopen week en weekend gewoon even op de rem heeft getrapt. Dat kan natuurlijk ook geen kwaad, maar ziek zijn is niet echt leuk haha. Gelukkig voel ik me inmiddels al wel weer wat beter dan zondagavond en maandag.

Deze week heb ik verder niet zoveel op de planning staan, behalve nog wat meer solliciteren en vrijdagavond ga ik met mijn klas van vorig jaar pizza eten in Rotterdam. Daar heb ik heel veel zin in! Inmiddels staan er voor volgende week ook twee afspraken gepland – ik ga langs bij een vriendin die sinds een tijdje in Gouda woont, en ik ga op zaterdag ontbijten in Amsterdam met Melle, zin in! – en voor 3 december een etentje met Johan, mijn ouders, broer en schoonzus. Ook fijn. Fijne vooruitzichten dus, maar ik ben blij dat ik het deze week niet zo druk heb!

Hoe gaat het met jou?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.