Ik kleur maar door…

… en deel mijn creaties graag met jullie! Zo ook vandaag weer. De kleurplaten van dit artikel zijn afkomstig uit het Tweede kleurboek voor volwassenen op reis en uit mijn nieuwste aanwinst – uit mijn Instaswap-pakketje -, 40x Kleurboek voor Volwassenen. Deze laatste is afkomstig van Zeeman. Aanrader, ik vind de platen heel mooi! Pas wel een beetje op als je, net als ik, met stiften kleurt. Druk dan niet te hard, want dan kan het een beetje doordrukken op de volgende kleurplaat en dat is natuurlijk jammer!

image-2016-11-07

In het vorige artikel met kleurplaten liet ik je het begin van deze zien. Ik heb er een herfsttekening van gemaakt met allemaal gekleurde bladeren. Dat maakt de kleurplaat gelijk veel vrolijker dan wanneer je alleen groen zou gebruiken.

image-2016-11-07-1 image-2016-11-07-2

Dan deze twee. De linker ben ik best lang mee bezig geweest, omdat de stift die ik had uitgekozen voor de achtergrond een beetje leeg was. Dat zie je ook wel een beetje als je goed kijkt, hier en daar is de achtergrond wat lichter. Ik heb dus steeds een klein stukje gekleurd terwijl ik bezig was met een andere kleurplaat. Het geeft wel een zomers sfeertje zo met dat blauw en de ananassen! Grappig, want de kleurplaat rechts past juist bij kerst! Ik heb ervoor gekozen om de kerstballen allemaal andere kleurtjes te geven, maar het bovenste stukje, waar je de kerstbal normaal aan ophangt, steeds dezelfde kleur geel te geven. De achtergrond heb ik wit gelaten – veel rustiger en bovendien was het niet echt een fijn werkje geweest om dat te kleuren.

image-2016-11-07-3

En dan deze, met een patroontje. Deze kleurplaat had heel druk kunnen worden vanwege de vele verschillende figuurtjes. Daarom heb ik ervoor gekozen om sommige figuren die je ook allemaal verschillend kan kleuren (zoals de groene bolletjes en de paarse stukken) in dezelfde kleur te doen. Dat maakt het iets rustiger, zonder dat het saai wordt. Daarnaast is een goede tip om de patronen op te zoeken. Dezelfde figuren in dezelfde kleur kleuren maakt de kleurplaat ook rustiger én het staat vaak erg mooi vind ik. Ik hou er in ieder geval erg van.

image-2016-11-07-6 image-2016-11-07-5

Dan twee kleurplaten uit mijn nieuwe kleurboek. Deze kleurplaten zijn allemaal A4-formaat. Ik ben begonnen met de geit. Door hier en daar wat dezelfde kleuren te gebruiken is ‘ie niet te druk geworden vind ik. Ik vind deze heel mooi, het is tot nu toe mijn favoriete kleurplaat uit dit boek! Het patroon links heb ik rustig geprobeerd te houden door veel dezelfde kleuren te gebruiken.

image-2016-11-07-7 image-2016-11-07-8

En dan nog twee andere. De kleurplaat links zou je prima de achtergrond van kunnen kleuren, maar ik hou daar niet zo van. Nu springt de tekening er meer uit, zeker omdat ik de lijnen op de achtergrond wel allemaal in dezelfde kleur heb gedaan. Daarnaast vind ik het leuker om het zo te laten. Met een kleurpotlood kun je wel mooi de achtergrond doen zonder dat de tekening ‘wegvalt’. De kleurplaat rechts was mooier om zo te laten dan om de achtergrond ook te doen, dat wordt al snel erg druk. De planten heb ik wat leuker gemaakt door verschillende kleuren groen te gebruiken – dat zie je trouwens ook bij de kleurplaat links.

Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen en te zien! 🙂
Ik heb de smaak van het kleuren weer helemaal te pakken!

 

Advertentie

2 gedachtes over “Ik kleur maar door…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.