Themaweek: muziek en emoties | Afsluiting met favoriete liedjes.

De week is voorbij gevlogen! Het is inmiddels alweer dinsdag als ik dit schrijf en dat betekent dat het, als je dit leest, tijd is voor het allerlaatste artikel uit de themaweek! Ik ga gelijk het doel van het Day Zero Project-lijstje afstrepen als het artikel af is, haha. Vandaag heb ik voor jullie een aantal van mijn favoriete liedjes. Ik vond het ongelooflijk moeilijk om me te beperken tot slechts een paar nummers – ik had gezegd drie, maar het zijn er ietsje meer geworden – maar dankzij het post bezorgen van de dinsdagochtend, toen ik lekker rustig na kon denken, heb ik er geen 100 voor jullie. Ik moet natuurlijk wel zo nu en dan nog artikelen over muziek kunnen blijven maken hè (vind ik leuk namelijk). Oké, daar komen ze – met een uitleg bij ieder liedje natuurlijk!

Het is niet de eerste keer dat ik dit nummer deel op mijn blog (ik kan het artikel dat ik bedoel hierover zo snel niet terugvinden, sorry. Met een beetje zoeken zou je het moeten kunnen vinden). Ik vond het een keer, inmiddels alweer een hele tijd geleden, op Aline’s blog, en sindsdien heb ik het ontelbaar veel keren geluisterd. Ik moet zeggen dat ik het helemaal niet vaak luister trouwens, maar als het voorbij komt vraag ik me altijd af waarom ik het niet vaker luister. Ik vind het namelijk prachtig. Dus wilde ik die als eerste met jullie delen vandaag.

Ik weet niet zo goed wat ik hierover moet zeggen. Eén van de mooiste Nederlandstalige (origineel Frans, maar toch) liedjes ooit.

Veel van mijn favoriete liedjes zijn al best wel oud. Ik houd nu eenmaal van wat oudere muziek. Zo ook deze: Music van John Miles. Ik vind het heel mooi, het omvat eigenlijk alles wat muziek met je kan doen en voor je kan betekenen.

Ik kon me simpelweg niet beperken tot drie liedjes, omdat ik vind dat jullie deze ook echt even moeten luisteren. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat ik lezers heb die dit niet kennen, maar toch. Zó mooi. Ik houd sowieso van de muziek van Sting (hoi dubbel-cd en lp!).

Dan tot slot een nummer dat ik nog niet zo heel lang geleden heb ontdekt. Ik weet niet meer hoe ik er aan kom, waarschijnlijk heb ik het gevonden in een afspeellijst op Spotify die ik wel eens random aanklik (of van iemand die ik volg) om nieuwe muziek te ontdekken. Ik heb het toch al toegevoegd aan dit artikel omdat ik het simpelweg fantastisch mooi vind.

Andere prachtige liedjes die ik eigenlijk ook wilde delen?
Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij; Rather Be – Clean Bandit (word ik zó blij van!); Dat ik je mis – Maaike Ouboter; Fields of Gold – Sting; All of me – John Legend; Strong – London Grammar; (de tekst van) De Steen – Bram Vermeulen … En zo kan ik nog wel even doorgaan. Wat is het fijn dat er zoveel mooie muziek bestaat. Ik hoop dat jullie deze themaweek leuk vonden! Ik heb nog wat inspiratie voor andere artikelen, dus hopelijk staat er morgen ook weer gewoon een nieuw artikel online!

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.