Themaweek: muziek en emoties | Christelijke muziek.

Ja, ik weet het. Christelijk is geen emotie. Maar het leek me gewoon leuk om op deze zondag eens wat christelijke muziek te laten horen! Ik vind heel veel verschillende bands en zangers/zangeressen leuk, maar heb er toch drie uit kunnen kiezen om vandaag aan je te laten zien en horen!

Voordat ik deze zomer naar de camping ging, had ik wel eens gehoord van de band For King and Country maar er nog nooit naar geluisterd. Op de camping kwam daar verandering in, omdat een aantal van mijn teamleden er veel naar luisterden. Ik vind het ook erg leuk en dus staat er nu regelmatig muziek van deze band aan. Het liedje Shoulders vind ik heel mooi, daarom heb ik deze uitgekozen. Hoewel ik je ook aan kan raden om eens wat andere liedjes van For King and Country te luisteren!

Jaren geleden maakte ik kennis met de muziek van Kutless, een christelijke rockband die volgens mij inmiddels niet meer bestaat. Ik heb een aantal cd’s van hen (gebrand, dat deed ik toen veel) en luister er zo nu en dan nog naar. Mistakes is één van mijn favoriete liedjes en daarom heb ik die uitgekozen. Ik vind het vooral leuk dat het niet zo’n standaard-band is – als in: veel mensen denken dat christelijke bands en zangers saai zijn of alleen maar ‘halleluja-liedjes’ zingen. Dat is bij deze band echt niet zo, ze laten ook de mindere kanten van het leven zeg maar doorkomen in hun muziek. Dat vind ik erg tof.

Oh, wat houd ik toch van deze band! Gungor is een Amerikaanse band die ik live zag op het Flevo Festival in 2011. Ik had nog nooit van de band gehoord eerlijk gezegd, maar luister er sindsdien regelmatig naar. Ik heb één cd in huis – daar is dit liedje, You have me, ook van – en veel van hun andere muziek luister ik via Spotify. Echt een aanrader! Het is qua muziek een aparte band, met instrumenten als een xylofoon, een cello, een banjo en soms ook speelgoed-muziekinstrumenten en ‘people who happened to be around.’ 

Dit waren drie van mijn favoriete christelijke liedjes. Ik had bijna een themaweek kunnen maken met alleen maar christelijke muziek, want hoewel ik van alles en nog wat luister, is er ook best veel christelijke muziek die ik leuk vind!

Een gedachte over “Themaweek: muziek en emoties | Christelijke muziek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.