Vakantie dag 9: vertrek naar en bezoek aan Kassel.

Woensdag 27 juli 2016 
Vroeg ontbeten en rond 8 uur vertrokken uit Praag. Onze reis verliep goed. We zijn even verkeerd gereden (over een avontuurlijk weggetje in Tsjechië en later per ongeluk een stuk binnendoor omdat we een afrit afreden waar we niet af moesten, en de snelweg-oprit was dicht dus moesten we naar de volgende oprit) maar er was geen file. Onderweg zijn we een paar keer gestopt voor koffie, tanken, chocolade en lunch (broodje met warme worst). Om ongeveer 14 uur waren we in ons hotel in Kassel. Dit is ongeveer halverwege de route naar huis. Prima kamer op de vierde etage, met een mooi uitzicht. Wel langs een drukke weg, maar hier hadden we uiteindelijk maar weinig last van. Het kussen was heel erg flut en het personeel was niet heel vriendelijk, dat vonden we wel een nadeel. Na even ontspannen en online (er was gratis wifi) de plaatselijke Tourist Info opzoeken (we vonden er eerst één met de goede straatnaam maar in een andere plaat – dat hadden we echter niet gezien dus we dachten ‘huh, 11 kilometer lopen?!’) zijn we op pad gegaan.

We moesten eerst een stukje lopen en kwamen toen langs het beeld van de Gebroeders Grimm. Zij zijn geboren in Kassel en daarom is er een pleintje naar hen genoemd en staat er dus een beeld. Vervolgens hebben we een kaart van de stad gekocht en zijn we toen door de stad via het mooie raadhuis naar een park gelopen. Daar hebben we een wandeling gemaakt, het was er erg mooi. Vervolgens zijn we door een winkelcentrum gelopen en hebben we bij Nordsee gegeten. Als toetje hebben we een ijsje gegeten bij een andere winkel. Via warenhuis Müller – waar we goedkoop tandpasta, shampoo, dove en een lp van de Dire Straits (binnenkort plaats ik een foto van de lp in het artikel met souvenirs) kochten – zijn we teruggelopen naar het hotel. Hier hebben we de rest van de avond doorgebracht. Het was onderweg vandaag soms benauwd en soms regende het, maar in Kassel was het prachtig weer. Morgen gaan we weer naar huis.

image-2016-08-09 image-2016-08-09 (8)

Ik heb geen foto gemaakt van de voorkant van het hotel, maar wel van (een deel van) onze kamer (links) en van het uitzicht vanuit onze kamer (rechts).

image-2016-08-09 (1) image-2016-08-09 (2)

Onderweg richting het centrum kwamen we een mooi gebouw tegen (aan de overkant van de straat stond exact hetzelfde gebouw) en de gebroeders Grimm. Die moesten natuurlijk even vastgelegd worden in hun bloemperkje.

image-2016-08-09 (3) image-2016-08-09 (4)

Het stadhuis – Uitzicht over het park (we moesten eerst een paar trappen af).

image-2016-08-09 (5) image-2016-08-09 (6)

image-2016-08-09 (9)

In het park stond onder andere dit prachtige gebouw: de Orangerie. In dit gebouw zit onder andere een planetarium. Het was in ieder geval erg fotogeniek. De onderste, prachtige, foto is trouwens door Johan gemaakt.

image-2016-08-09 (7)

Hier zie je het pleintje in het winkelcentrum. 

Ik vind Kassel wel een aanrader, want het is een leuke stad, maar meer dan 2 dagen kun je er niet spenderen denk ik. Er zijn wel wat musea, maar daar weet ik verder niet zoveel van omdat we er zelf niet geweest zijn. Daarnaast kun je het kasteel en het park bezoeken dat aan de andere kant van de stad ligt. Dit schijnt wel de moeite waard te zijn. Je kan ook wel een halve dag vullen in het winkelcentrum en het park. Dit vonden wij heel leuk dus dit is wel een aanrader.

Advertentie

Een gedachte over “Vakantie dag 9: vertrek naar en bezoek aan Kassel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.