Vakantie dag 1: Maastricht en Keulen!

Welkom bij een nieuwe serie artikelen op mijn blog! Zoals ik al vertelde ben ik op vakantie geweest naar Keulen en Praag. Op mijn blog wil ik je graag wat verhalen daarover vertellen en natuurlijk foto’s laten zien! De verhalen die ik je hier vertel zijn grotendeels letterlijk afkomstig uit mijn notitieboekje dat ik mee had genomen op reis en waar ik iedere dag in schreef. Ik vul dit aan met nog wat extra details hier en daar en natuurlijk met bijschriften bij de foto’s. Vandaag dag één: Maastricht en Keulen!

Dinsdag 19 juli 2016 
Rond half 9 zijn we van huis vertrokken. Eerst naar Maastricht (een kleine twee uur rijden), vanaf een P&R in Maastricht Noord met een bus (€1 p.p) naar het centrum – aanrader! Het was al heel warm dus gingen we even op een terras bij het Vrijthof zitten: Limburgse kersenvlaai en bier, want: lekker en waarom niet. Daarna wat rondgelopen en -gekeken. Helaas konden we het Vrijthof niet heel goed bekijken, omdat er werd opgebouwd voor de concerten van André Rieu. Aan het water hebben we onze lunch (meegenomen broodjes) opgegeten, toen zijn we weer teruggegaan met de bus. Mooie stad om te zien, we willen nog wel eens terug! Ik vond het leuk om even in Maastricht te kijken, want ik was er nog nooit geweest.

image-2016-07-29 image-2016-07-29 (1)

image-2016-07-29 (2)

Je ziet hier een kerk aan het Vrijthof, het stadhuis van Maastricht en
het uitzicht dat we hadden tijdens het eten van onze lunch.

Het was nog ongeveer een uur en een kwartier rijden naar de parkeergarage in Keulen (tip als je naar Keulen gaat en net zoals wij niet bij het hotel kan parkeren: kijk goed in welke parkeergarage je je auto neerzet, want de prijs kan schelen van €6 per dag – wat wij hebben betaald – tot zo’n €20 per dag!). Geen file gehad onderweg. Kwartiertje naar het hotel gelopen. We kregen daar vanwege de verbouwing (lees: de hotelbar was dicht) gratis een luxere kamer. Erg mooi.

image-2016-07-29 (12) image-2016-07-29 (13)

De voorkant van ons hotel – op 5 minuten lopen van de Dom – en onze kamer. Links was een raam (we hadden een kamer boven de keuken van het hotel, dat was voor Johan wel vervelend want hij werd ’s ochtends steeds wakker van de mensen die er aan het werk waren), achter het bed een rek om kleding op te hangen en een minibar, en rechts de badkamer. Links op de foto zie je ook nog een lamp, daarnaast was nog een tafel met een stoel en rechts een soort poef waar je op kon zitten.

We hebben even uitgerust en zijn rond 16 uur de stad ingegaan. We hebben eerst de Dom bezocht en die is prachtig. Héél groot en imposant, van binnen ook erg mooi. We hebben ook door de winkelstraat gelopen. Het was gezellig druk en warm. We zijn rond 17 uur gaan eten. We kwamen terecht bij restaurant Stanton, een hip restaurant met een erg rustig terras in de achtertuin. De cola was erg welkom en het eten was heerlijk. Ik heb een burger gegeten en Johan had ravioli (dit zien jullie nog voorbij komen in een apart artikel, ik heb namelijk iedere dag zoveel mogelijk mijn eten en drinken gefotografeerd voor een apart blogartikel!). Na het eten zijn we naar de Rijn gelopen. Hier was het heel gezellig druk, echt een leuke sfeer. We hebben hier een tijdje in het gras gezeten – en dat hebben we vervolgens iedere avond gedaan. Echt een aanrader! We hebben daar een ijsje gegeten en even op de wifi gezeten (want die is daar gratis en heel goed). Door de stad zijn we weer naar het hotel gelopen en toen was de eerste dag van onze vakantie voorbij!

image-2016-07-29 (3) image-2016-07-29 (4)

image-2016-07-29 (5)

Kleine impressie van de Dom van Keulen. De Dom is gratis te bezoeken, een aanrader!

image-2016-07-29 (14) image-2016-07-29 (15)

Bij Stanton op het terras. Even ontsnappen aan de drukte van de stad. Dit restaurant vind ik echt een aanrader, niet heel duur, je kan er heerlijk eten en rustig zitten. Het zit naast de Peek en Cloppenburg in de grote winkelstraat van Keulen.

image-2016-07-29 (6) image-2016-07-29 (7) image-2016-07-29 (8) image-2016-07-29 (9) image-2016-07-29 (10)

Lekker wandelen langs en zitten in het gras bij de Rijn. Zo’n fijne sfeer!
Dit was echt genieten iedere avond. 

image-2016-07-29 (16) image-2016-07-29 (17)

En even klooien met de camera van Johan. Vooral om de rechterfoto moest ik hard lachen!

Dit was onze eerste dag, van huis naar Maastricht en toen door naar Keulen. Echt genieten!
Binnenkort neem ik je mee naar Phantasialand, waar we op de tweede dag van onze vakantie heen geweest zijn.

Advertentie

2 gedachtes over “Vakantie dag 1: Maastricht en Keulen!

  1. Leuk om je overzicht van je vakantie te lezen. Zelf ben ik ook eens in Maastricht en Keulen geweest en vond het allebei erg leuke plaatsen waar je, je zeker goed kan vermaken. Wel vervelend van het hotel. Ik zou ook niet blij worden van die geluiden. Ik ben benieuwd naar je andere belevenissen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.