Een Tweede Paasdag in Blijdorp.

Ja, het is al mei. En ik schrijf nú pas een artikel over ons dagje Blijdorp op Tweede Paasdag. Dat was eind maart. Ja, ik weet het. Onder het mom van: beter laat dan nooit. De foto’s waren wel leuk, dus vandaar dat ik toch nog besloot om dit artikeltje te plaatsen. Vinden jullie vast wel leuk. Of niet, maar dat is dan niet mijn schuld.

Op Tweede Paasdag waaide het héél hard en was het niet heel warm, maar uiteindelijk regende het volgens mij niet of nauwelijks (ja hallo het is al een tijdje geleden dus ik weet het niet zo goed meer). Het was een leuke dag! Ik was trouwens niet alleen met Johan, maar ook met mijn zwager Adriaan. En ik maakte maar liefst 33 foto’s, waarvan ik er 23 over heb nu. En die ga ik nu aan je laten zien! Want Blijdorp is leuk. Ik heb serieus meer dierentuinen gezien in de afgelopen 5 jaar dat ik een relatie heb met Johan dan in de rest van mijn leven bij elkaar volgens mij. Maar dat geeft niet, want het is leuk. (:

image-2016-04-30

Johan vertelt me net dat dit een hutia is. Ik vroeg ‘wat is dat?’ en hij zei ‘een knaagdier.’ Weet je dat ook weer. En als je meer wilt weten: alsjeblieft.

image-2016-04-30 (1)

Natuurlijk ging ik ook weer vissen proberen te fotograferen.
Dat mislukt vrijwel altijd. Dit was de beste foto die erbij zat.

image-2016-04-30 (2) image-2016-04-30 (3)

Renkoekoek! Meep meep!

image-2016-04-30 (4) image-2016-04-30 (5)

Ah, blijkbaar was het een groot deel van de dag bewolkt. Oh, en de ijsbeer die je rechts ziet die ging spelen in het water met een ton (of dat was de andere ijsbeer die er was, maar dat maakt niet uit). Dat was echt schattig.

image-2016-04-30 (6) image-2016-04-30 (7)

Een dagje Blijdorp is niet compleet zonder een foto van een prairiehondje. Te lief.

Blijdorp 2 Blijdorp 3

Kuifhoenderkoet en rode ibis

Blijdorp 4 Blijdorp 5

Hertjes (ik weet niet hoe de soort heet, sorry) en giraffen. Omdat het niet zulk lekker weer was, waren alle giraffen binnen. Ik kreeg de kleintjes niet goed op de foto, want het was heel druk. De kleine girafjes zitten in het hok links, waar je dus alleen een grote giraf ziet. Ik vind giraffen zulke toffe beesten trouwens, heel bijzonder.

Blijdorp 6 Blijdorp 7

Klipdassen en rendieren. Rendieren vind ik nog steeds tof, ook al heb ik er minstens 100 in het wild gezien in Scandinavië, haha. Of nou ja, ik denk semi-wild, de meeste zijn van de Inuit die er wonen in de zomer (en soms in de winter).

Blijdorp 8 Blijdorp

In de vlindertuin maakte ik welgeteld één foto van een vlinder en twee van bloemen (eentje daarvan was mislukt). Ik vond de vlindertuin nu véél mooier, omdat alles meer volgroeid is. Een paar jaar geleden toen we in Blijdorp waren, was de vlindertuin net open dus waren alle plantjes nog heel jong.

image-2016-04-30 (8) image-2016-04-30 (9)

Wallaby! Ik vind die zo schattig. En flamingo’s. Die zijn ook leuk.

image-2016-04-30 (10) image-2016-04-30 (11)

Mantsjoerijnse kraanvogel. Ik vind deze vogels heel statig, alsof het een hele deftige oude man is. Haha. En pelikanen die van het zonnetje genieten (denk ik, misschien zitten ze maar gewoon te zitten).

image-2016-04-30 (12)

Nimmerzat. Ik weet niet of hij nooit genoeg te eten heeft, maar zo heet ‘ie nou eenmaal. Deze vogel vind ik ook zo statig, net als de kraanvogel hierboven. En ooievaars. Maar dit is natuurlijk een soort ooievaar (volgens mij).

image-2016-04-30 (13) image-2016-04-30 (14)

En natuurlijk maakte ik nog even een foto van de olifanten – die zaten ook in het binnenhok.
En ergens op de dag scheen ook nog de zon, dus die moest ik natuurlijk ook even vastleggen. Yes.

En dat was het! We hebben tussendoor geluncht (met zelf meegenomen broodjes, we blijven Hollanders natuurlijk), koffie gedronken en taart gegeten en ’s middags hebben we ook nog iets gedronken (een smoothie als ik het me goed herinner). Het was een leuke dag! Ben wel blij dat ik alsnog de foto’s heb geplaatst in een artikeltje, het ziet er leuk uit 🙂

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.