Dinsdag was een mooie dag.

Ja ja, meteen weer een nieuw artikel op mijn blog haha! Ik was eigenlijk een status aan het typen op Facebook, maar toen bedacht ik me dat ik daar ook gewoon een artikeltje van kon maken! En hier is ‘ie dan, hoera! Ik had eerst als titel ‘vandaag was een mooie dag’, maar aangezien ik dit schrijf op dinsdagavond en het artikel op woensdagochtend vroeg online komt, heb ik besloten om het om te dopen tot ‘dinsdag was een mooie dag.’ En ik ga je vertellen waarom.

Ik moest dinsdag twee belangrijke dingen doen. Ik had een practicum voor het vak ‘directe instructie en samenwerkend leren’ en een solopresentatie voor drama. Voor het practicum heb ik een deel van een les op mijn stage gefilmd waarbij mijn leerlingen in groepjes moesten werken. Deze les moest ik verwerken in een lesvoorbereidingsformulier en ik moest het filmpje laten zien in de klas, in een groepje van vier. De docent bleek er niet te zijn vandaag, maar we hebben wel in onze groepjes de lessen doorgesproken en de filmpjes bekeken. Vervolgens hebben we elkaar feedback gegeven en het verslagje daarvan moet ik samen met het formulier inleveren volgende week. Gelukkig hoef ik dus alleen nog maar een kleine evaluatie van één A4 te schrijven, het practicum ging prima!

Daarna had ik mijn gevreesde solo voor drama. Het hoefde maar 3 tot 5 minuten te duren, maar voor mijn gevoel was dit best wel lang. Ik vond het heel spannend omdat ik een heel persoonlijk onderwerp had gekozen, maar uiteindelijk ging het heel goed, kreeg ik hele fijne feedback én als afsluiting een prachtige 8! Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee! 🙂 Als beloning heb ik ’s middags een blouse gekocht die ik pas bij Forever 21 had gezien maar niet had gekocht omdat ik ‘m niet nodig had, haha. Ik dacht er echter nog steeds aan en vond het wel een mooie beloning (of een troost als mijn solo waardeloos zou gaan, haha). Ik was ongelooflijk opgelucht toen het erop zat. Na drama had ik alleen nog onderwijspsychologie, maar dat is een beetje langs me heengegaan omdat ik helemaal op was na drama, haha. Na psychologie ben ik met een klasgenoot richting de stad gelopen (was een fijne wandeling, terwijl het zachtjes sneeuwde) en heb ik dus die blouse gekocht. Die laat ik binnenkort vast nog wel zien hier, het is nu te donker voor goede foto’s helaas. Ik ben in ieder geval heel blij met mijn blouse!

Vervolgens heb ik thuis nog hard gewerkt aan mijn dossier voor drama. Naast de solopresentatie moeten we namelijk ook een dossier inleveren met allerlei onderdelen. Best veel werk bij elkaar, maar gelukkig had ik al een groot stuk gemaakt zo tussendoor. Hierdoor hoefde ik vandaag nog maar een aantal onderdelen af te ronden en het ging zó lekker dat ik besloot om alles maar gelijk af te maken ^^ BLIJ. Ik ga het nog wel een keer goed doornemen om te kijken of ik alles heb toegevoegd en of het allemaal klopt en er goed uitziet. En dan inleveren voor dinsdag. Dinsdag heb ik ook twee tentamens en daar moet ik nog veel voor leren, dus dat ga ik de komende dagen doen (naast mijn stage).

Morgen heb ik gelukkig een vrije dag van stage. Aanstaande maandag trouwens ook, dat kwam beter uit op de vmbo-locatie en het komt mij ook wel goed uit omdat ik dinsdag dus twee tentamens heb. Dan kan ik maandag nog even goed leren. Ik geef sinds maandag les aan twee brugklassen van het vmbo en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Het is me heel goed bevallen afgelopen maandag, gelukkig maar! Weer een fijne, nieuwe uitdaging erbij dus! Oh ja, ik vertelde eigenlijk over morgen, haha. Ik bedenk me nu dat dat vandaag is, als dit online komt. Johan is ook vrij dus hebben we besloten om samen een dagje naar het Rijksmuseum te gaan. Ik heb het nu wel erg druk, maar ik vind het belangrijk om even lekker te ontspannen zo doordeweeks en dan kan ik de komende dagen weer met nieuwe energie volop knallen! Nog een beloning voor mijn harde werk van de afgelopen dagen haha! Ik heb er zin in, binnenkort schrijf ik er natuurlijk een artikel over en laat ik hopelijk ook veel toffe foto’s zien! Ik ga in de trein trouwens wel studeren, want donderdag moet ik nog een presentatie houden bij vakdidactiek (een individueel historisch verhaal vertellen) dus het is wel belangrijk om dat nog even door te nemen. Daarnaast moet ik nog een paar hoofdstukken voor het eerst lezen voor het psychologietentamen, dus dat ga ik ook in de trein doen. Maak ik me én nuttig én ik maak er een leuke, gezellige dag van!

Zo. Dat was mijn fijne, productieve dinsdag! Hoe gaat het met jou?

Advertentie

3 gedachtes over “Dinsdag was een mooie dag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.