Dingen waar ik blij van word!

Momenteel zit ik in een vrolijke periode. Dat klinkt alsof ik wissel tussen vrolijk en depressieve periodes – dat valt wel mee. Ik merk echter wel dat ik in de herfst altijd een periode heb dat ik wat minder vrolijk ben en het weer is dan ook niet echt iets om blij van te worden meestal. Die periode heb ik echter gehad volgens mij, want ik ben de laatste dagen echt zo vrolijk en opgewekt de hele tijd! Een heel fijn gevoel. De dingen lopen dan ook gelijk lekkerder en het is echt zo dat als je iemand een glimlach schenkt of iets goeds doet (al is het maar iemand voor laten gaan bij het instappen in de bus, zoals ik donderdag deed) dat je dat dan ook terug krijgt. Vandaag wil ik met jullie weer eens wat dingen delen waar ik blij van word en hopelijk steekt mijn blijheid je aan!

Op mijn stageschool heeft één van mijn twee stagebegeleiders een brugklas als mentorklas. Donderdag gingen we Sinterklaas vieren met cadeautjes en gedichten en dat was heel gezellig. Ik werd er echt vrolijk van om alle leerlingen zo blij te zien – met hun eigen cadeautjes maar ook met die van anderen, heel tof. Ik kreeg ook erg leuke cadeautjes, die kun je hierboven op de foto zien: thee (en ook nog eens een smaak die ik heel lekker vind – ik had alleen op het lijstje gezet ‘geen rooibos’ want dat lust ik niet haha – maar goeie keuze!), een notitieboekje met twee pennen, een chocoladelettertje en een paar hele zachte vrolijke sokken. Precies waar ik om gevraagd had! Grappig detail: de leerling die mijn lootje had getrokken, daar had ik het lootje ook van! Haha. Zodra we elkaar de cadeautjes open zagen maken, hadden we door dat we elkaar hadden dus dat was erg leuk. Gelukkig was zij ook erg blij met de cadeautjes die ik voor haar had gekocht.

image-2015-12-04

Iedere dag van deze maand – nou ja, 24 dagen van de maand, totdat het kerst is – mag ik een doosje openmaken van de adventskalender die Johan voor mij gemaakt heeft! LEUK! Ik vind het erg leuk om iedere dag een kleine verrassing te krijgen en het is ook zo leuk om te zien dat Johan blij is met de cadeautjes die ik hem geef.

Onderstaande liedjes maken me blij. Ik vind Sia sowieso geweldig, ze is zo zichzelf, zo puur, ik hou ervan. Dit nummer is best apart maar ik hou er echt van. Daarnaast luister ik veel naar Hier met jou van Nielson. Misschien vind je me raar, maar ik word bijna altijd vrolijk van zijn muziek en dit liedje is een nieuwe favoriet! Oh en vaak wordt ik trouwens ook blij van de video’s, die zijn zo leuk! Deze ook weer. En over favorieten gesproken: Lievelings, een cover van een Duits liedje dat Teske maakte, hoort nu ook bij mijn favorieten. Die staat ook steeds aan. Ik vind de liedjes van Teske trouwens sowieso leuk, of ze nu Engels of Nederlands zingt. Muziek is fijn en absoluut onmisbaar.

Ik kreeg van mijn stageschool voor Sinterklaas een boterletter! Hartstikke leuk, want die krijgen de docenten ook. Ik had dus niet verwacht dat ik er ook eentje zou krijgen, als stagiair. Tof. En ook erg lekker!

Mijn ouders kwamen woensdag langs en dat was gezellig 🙂 Het kwam een paar weekenden niet uit om langs te gaan en ze gingen toch naar mijn tante in Rotterdam, dus kwamen ze gelijk bij ons eten. Ik vind het fijn om mijn ouders te zien en te spreken.

Ik heb mijn cijfer binnen van het tweede tentamen dat ik moest maken op de Hogeschool na afloop van blok 1. Ik haalde maar liefst een 9,2! Daar ben ik natuurlijk heel erg blij mee! Daarnaast kreeg ik ook het officiële bewijs binnen (een brief) dat ik vrijstelling heb voor de 180 studiepunten die je normaal moet halen tijdens de lerarenopleiding. Dat zijn voor mij de 180 punten die ik tijdens mijn bachelor op de universiteit heb behaald. Toch altijd fijn als het even zwart op wit staat.

De nieuwe Flow lag in de brievenbus. Dat vind ik sowieso al fijn (dit keer heb ik de oude nog niet eens helemaal gelezen, komt ook bijna nooit voor, haha), maar het is de laatste van het jaar en dat betekent dat er ook weer een kalendertje bij zit voor het komende jaar. Met natuurlijk een extra dag, want 2016 is een schrikkeljaar! Ik ben er weer blij mee en heb ‘m meteen (met een beetje hulp van Johan) in elkaar gezet. Iemand nog belangstelling voor het kalendertje van dit jaar? Er staat namelijk alleen steeds een datum op en geen dag en/of jaar, dus je kan ‘m volgend jaar ook weer gebruiken.

image-2015-12-04 (1)

Dit weekend is het Sinterklaas en dit jaar vieren wij dat op zondagavond bij mijn schoonouders. We geven elkaar allemaal cadeautjes en ik heb er zin in, want er zitten weer toffe dingen bij – je mag zelf uitkiezen wat je wilt geven, dus ik weet al zo’n beetje wat ik ga krijgen. Leuk!

Maar eerst gaan Johan en ik nog samen naar de kerstmarkt – lekker rebels op 5 december naar een kerstmarkt – in Ahoy. Via Vakantieveilingen kochten we heel goedkoop twee kaartjes. Ik ben benieuwd, we gaan vandaag (als dit online komt dus) als Johan klaar is met werken. Ik schrijf er misschien nog wel een stukje over op mijn blog.

Kortom: een hoop dingen waar ik blij van word momenteel! Waar wordt jij blij van?

 

Advertentie

5 gedachtes over “Dingen waar ik blij van word!

 1. Ik ben op dit moment wel blij dat het concert gisteren goed is gegaan 🙂 En dat ik vandaag een lekker rustig dagje heb, wat Medusa-mailtjes rondgestuurd van dingen die nog geregeld moeten worden, veel spelletjes gespeeld en boodschappen gedaan en weblogs bijgelezen. Zodadelijk ook nog even wat lezen en morgen ga ik weer naaien 🙂 Ook uitgenodigd voor de verjaardag van een oud-Medusa-lid die gister ook nog onverwachts naar het concert was gekomen, superleuk dus! Agenda voor 2016 dus ook al wat gevuld.

 2. Leuk om je blijmakertjes te lezen! Altijd erg fijn om bij stil te staan… Ik word blij van de leuke dingen die ik heb gekregen van Sinterklaas, dat het bijna weekend is en ik dit weekend mijn liefste vriendinnetjes weer ga zien..

 3. Ik word echt super vrolijk van jouw blog! Wat een gezellig artikel is dit. (:
  En ik vind december altijd sowieso heel gezellig, met sinterklaas en kerst (ik ben eerste kerstdag dan ook nog eens jarig, haha), daar word ik blij van!
  Helaas heb ik vlak voor kerst en ook vlak na oud & nieuw tentamens dus ben wel veel aan het leren, maar dat is niet erg tussen alle gezellige dagen door.

  1. Aah dank je, wat een lieve reactie! 🙂
   Gezellige maand is het inderdaad altijd! Leuk dat je ook nog jarig bent, extra veel gezelligheid voor jou dus! Succes met het leren en de tentamens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.