De vakken van blok 2.

Het eerste blok op de Hogeschool zit erop! Ik heb dinsdag een tentamen van adolescentiepsychologie en van voorbereid op stage gemaakt. Ik ben benieuwd of ik het gehaald heb! De eerste ging redelijk, die vond ik best lastig (vooral de open vragen – het grootste gedeelte was multiple choice), maar de tweede was heel erg makkelijk. Zo makkelijk dat ik na een halfuur al klaar was – en ik was zeker niet de enige – en zo makkelijk dat we bijna bang zijn dat er ergens een addertje onder het gras zit en we het toch verknald hebben, haha! We zullen zien, ik laat het wel weten als ik mijn cijfers heb.

De komende week hoef ik niet meer naar school, ik hoef alleen vrijdag een opdracht in te leveren waar ik dinsdagmiddag aan gewerkt heb. Waarschijnlijk kan ik ‘m vandaag of morgen wel af maken. Daarnaast moet ik nog een reflectie op mijn eerste persoonlijk ontwikkelingsplan schrijven en een nieuw ontwikkelingsplan. Dit moet ik komende week inleveren. Mijn stage loopt wel gewoon door, maar ik hoef volgende week niet naar school. De week erna (vanaf 23 november) beginnen de lessen van blok 2. Het leek me wel leuk om te vertellen welke vakken ik dan ga volgen!

Ik heb volgend blok vijf vakken. Allereerst heb ik drama. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat zijn! Het wordt vast of heel erg leuk of ik blijk het vreselijk te vinden. Ik zal hier nog wel over schrijven als ik wat lessen heb gehad. Ik ben wel nieuwsgierig in ieder geval. Daarnaast heb ik, van dezelfde docent als waar ik dit blok adolescentiepsychologie van had, onderwijspsychologie. Ik vind psychologie ontzettend interessant, dus ik denk dat dit vak ook wel weer leuk wordt! Ook volg ik een vak dat ‘directe instructie en samenwerkend leren’ heet. Dat klinkt saai hè, haha. Ik ben benieuwd of het leuk gaat worden; het is een soort vervolg op Voorbereid op Stage, dat ik dit blok gevolgd heb. Het komt dus vast wel goed. Ik heb wel een andere docent dan ik voor Voorbereid op Stage had, dat vind ik wel jammer want zij is heel leuk.

Als vierde vak heb ik weer vakdidactiek bij deeltijd, weer op donderdagavond. Het is nu vervroegd omdat de andere studenten daarna nog twee vakken hebben, daarom heb ik nu college van 17:50 tot 19:30 uur. Even kijken hoe ik dat met eten ga doen dus, onlogische tijd… Ik moet dan om 17 uur met de bus en ben om 20:30 uur pas weer thuis – te vroeg en te laat om te eten dus haha. Maar daar bedenk ik nog wel iets op! Als laatste vak heb ik studieloopbaancoaching. Dat had ik dit blok ook, maar in het tweede blok bestaat het uit intervisie. Met een groepje ga je dan werkproblemen (stageproblemen dus, waar je tegenaan loopt op stage) bespreken. Dit groepje is iedere week hetzelfde en je maakt iedere week notulen, zodat de docent ziet wat we hebben gedaan – één van de bijeenkomsten heb je dan een individueel gesprek met de docent (de stagebegeleider vanuit de hogeschool is dat) en je moet de notulen aan het eind inleveren. Je mag dus gewoon iedere week in de school ergens gaan zitten en hoeft niet in het lokaal te zijn. Dat wordt dus wat informeler dan echt college volgen en dat lijkt me wel leuk!

Ik hoef op maandag weer niet naar school, dat vind ik wel fijn. Het nadeel is wel dat ik op dinsdag van 8:30 tot 16.00 uur (ongeveer) naar school moet en ik heb dan alleen ’s ochtends 20 minuten pauze. Dat wordt dus lunchen tijdens een college denk ik! Wel maf ingepland. Donderdag heb ik dan ’s avonds dus college, net als dit blok.

Ik ben benieuwd hoe het komende blok gaat worden! Ik hou jullie op de hoogte!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.