Gewoon even kletsen.

Mijn blog-inspiratie begint op te raken. De laatste dagen wisselt het of er een nieuw artikel online staat of niet: inspiratie is niet oneindig blijkt maar weer eens. Ik ben hard aan het nadenken over onderwerpen waar ik over zou kunnen schrijven, maar omdat ik nogal druk ben met mijn studie heb ik minder tijd om te schrijven én ik wil niet alleen maar over mijn studie schrijven natuurlijk. Vandaag gewoon even een klets-artikeltje over wat ik momenteel zoal aan het doen ben.

De eerste tentamenweek van de Hogeschool komt eraan: volgende week is het al zover. Ik heb dit blok maar twee tentamens en die zijn allebei op dinsdag, dus dat is fijn. Daarnaast moet ik een reflectie schrijven over mijn eerste persoonlijke ontwikkelingsplan van dit blok (dingen waar ik meer over wilde leren en aan wilde werken tijdens mijn stage en of dat gelukt is) en mijn nieuwe plan voor het komende blok en ik moet een opdracht maken voor een ander vak dat ik volg. Dat kan ik echter natuurlijk allemaal thuis doen, dus dat legt voor mij de druk wat lager. De ervaring leert dat ik meestal beter ben in opdrachten dan in tentamens – hoewel ik nu natuurlijk het tegendeel hoop te gaan bewijzen haha! Ik ben nu dus vooral tentamens aan het leren en dingen aan het herhalen. Gelukkig blijk ik al best veel te weten. Voor het ene vak waarvoor ik een tentamen heb is de helft van het eindcijfer al binnen (hoewel ik niet weet hoe hoog het precies is): we hebben al een voldoende gehaald voor onze presentatie. Voor het andere vak (adolescentiepsychologie) heb ik alleen een tentamen.

Leren dus. Daarnaast gaat mijn stage natuurlijk gewoon door. Deze week ben ik eigenlijk vrijwel de hele week ziek(ig) geweest. Woensdag was ik de hele dag thuis en donderdag heb ik een deel op school doorgebracht (en een les gegeven, met de energie die ik nog had) en een deel thuis gewerkt/uitgerust. Vrijdag (ik schrijf dit op donderdag) ga ik wel weer de hele dag stage lopen en ook weer een les geven. Hopelijk gaat het dan beter! Ik zat de laatste tijd niet zo lekker in mijn vel, veel dingen te doen en ik wist even niet hoe, en één klas op mijn stage die ik lesgeef liep niet bepaald lekker, dus daar was ik nogal veel mee bezig. Bij elkaar zorgt dat er bij mij vaak voor dat het lichamelijk niet zo best gaat en deze week was niet anders. Maar ik ga er vanaf morgen (voor jullie dus: vandaag) weer voor en dan komt het vast allemaal wel in orde!

Het museum is inmiddels gesloten en dus ben ik ook plannen aan het maken voor het nieuwe seizoen, dat in april 2016 van start gaat. De folders worden (en zijn) alweer gemaakt en er moet veel opgeruimd en uitgezocht en weer opgezocht, ingelijst en opgehangen worden, dus ik ben er alweer druk mee bezig. Afgelopen dinsdag had ik een vergadering en aan de hand daarvan moeten er ook nog wat dingetjes geregeld worden. Komt ook wel weer in orde, maar bij elkaar is het best wel druk nu!

Dit weekend ga ik naar mijn ouders, die zijn dan weer terug van vakantie dus is wel leuk om hen dan weer te zien en hun verhalen te horen. Daar heb ik wel zin in, hoewel ik ook wel moet leren voor mijn tentamens. Ik zou bijna zeggen ‘ik kijk alweer uit naar de kerstvakantie’, maar daarvoor komen er als het goed is ook nog klassen bij op mijn stage (die ik dus les ga geven) én is blok 2 op de Hogeschool alweer lekker op gang en dat betekent ook: nieuwe vakken. Hier ga ik denk ik nog een apart artikeltje over schrijven!

En hoe gaat het met jou?

Advertentie

5 gedachtes over “Gewoon even kletsen.

  1. Succes met de tentamens! Leuk dat je ons ondertussen toch up-to-date houdt. Met mij gaat het goed, ik ben helemaal aan het nagenieten van een geweldig weekend. Vandaag wel naar mijn werk geweest maar bepaald niet productief hahaha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.