Inspirerend Geluk #4 | Doen, durf en waarheid.

Het vierde onderwerp van het project Inspirerend Geluk is ‘doen, durf en waarheid.’ Ik moest gelijk bij de titel al denken aan het spelletje van vroeger – hoewel ik altijd ‘waarheid of uitdaging’ deed, want ‘durven’ vond ik maar een suffe categorie. Vandaag beantwoord ik vragen in de categorieën Doen, Durf en Waarheid. Verrassend hè?

image-2015-10-02 (18)Jeej voor random foto’s!

Vragen ‘Doen’
Wat zou je nog willen doen in je leven? 
Mag ik hier één ding noemen of honderd? Ik hou het wel op drie dingen. Een huis kopen! Ha. En erg hoog op mijn lijstje staan nog een keer paragliden en deze reis maken. Dat wordt sparen.

Heb je wel eens iets gedaan waar je heel trots op bent en wat was het? 
Ik ben er trots op dat ik uitdagingen aan ben gegaan terwijl ik het eng vond. Ik ga meestal de confrontatie met mezelf wel aan als dat nodig is en daar ben ik trots op. Oh, en op mijn diploma’s ben ik eigenlijk ook wel trots.

Wat doe je altijd als eerste als je wakker wordt? 
Als Johan er is, hem knuffelen en een kus geven en daarna draai ik me meestal nog een keer om of ga ik uit bed en ga ik me uitkleden. Als Johan er niet is, draai ik me als het kan nog een keer om (ik hou niet zo van het moment dat je uit je bed stapt – daarna gaat het trouwens wel) of ik stap uit bed en kleed me aan. Hartstikke interessant dit.

Waar was je bang/angstig voor maar heb je toch maar mooi gedaan? 
Conservator worden in het Rien Poortvlietmuseum! Ik zag een oproep in de krant en het leek me wel leuk (is vrijwilligerswerk), maar ik vond het ook wel eng omdat ik geen idee had wat ik kon verwachten. Ik ben blij dat ik het heb gedaan, want het is leuk werk en ik heb veel leuke nieuwe mensen leren kennen.

Wat doe je het allerliefste? 
Tijd doorbrengen met mensen van wie ik hou en die ik gezellig vind. Goede gesprekken voeren en lekker lachen. En muziek luisteren.

image-2015-07-06 (7)

Vragen ‘Durf’ 
Wat zou je graag durven maar heb je (tot nog toe) nog niet gedaan? 
Ik denk parachute springen/skydiven, ha. Ik ging wel een keer indoor skydiven en dat vond ik fantastisch, maar echt buiten durf ik eigenlijk niet, want dan wordt je eerst opgetakeld en dat gaat heel langzaam en dat vind ik eng. Dus.

Durf jij voor een groot publiek op te treden? 
Is een schoolklas van ongeveer 28 leerlingen ook een groot publiek? Dan ja. Als het meteen 100 mensen of meer zijn, dan liever niet. Haha. Ik heb wel eens voor een publiek van ongeveer 70 mensen iets verteld over mijn werk in het Rien Poortvlietmuseum, dat vond ik eigenlijk wel leuk (maar ook spannend) (en daar is ook een foto van en die zie je hieronder, ha).

10922806_1423879977931338_4588223578240283204_n

Durf jij altijd voor je eigen mening uit te komen? 
Ik denk het niet eigenlijk. Ik kom wel voor mezelf op en zal niet zomaar over me heen laten lopen, maar als ik altijd en overal mijn echte mening zou geven, dan zou ik ook wel eens een klap voor mijn hoofd krijgen denk ik (en terecht), dus nee dank je, dan liever niet. Oh, en op internet houd ik me ook vaak in. Ik vind dat mensen best wel vaak echt ongelooflijke dingen zeggen (die ze in het echt nóóit zouden uitspreken waarschijnlijk en zéker niet tegen mensen die ze helemaal niet kennen), maar ik vind niet dat ik daaraan mee moet doen door hen dan vervolgens af te kraken.

Is er iets wat je echt never ever zou durven doen? 
Bungeejumpen. Dat durf ik denk ik niet. Tenzij iemand me echt voor het blok zet.

Durf jij altijd oprecht en eerlijk te zijn? 
Eerlijk gezegd (ha, see what I did there?) denk ik niet dat ik dat durf. Ik doe het in ieder geval niet altijd; ik wil mensen namelijk niet bewust kwetsen en ik weet dat ik dat wel zou doen als ik altijd en overal eerlijk en oprecht zou zijn. Dus nee.

Vragen ‘Waarheid’
Waar ben jij als uniek persoon nu supergoed in?
Ik vind mezelf wel een doorzetter en dat vind ik een goede eigenschap. Ik geef ook wel eens op, hoor, maar over het algemeen ben ik wel een doorzetter en zéker als ik iets echt wil of nodig vind. Daarnaast ben ik vaak heel open over hoe ik me voel (ik weet dat vaak ook niet heel goed te verbergen, overigens) en durf ik me kwetsbaar op te stellen.

Vertel je altijd de waarheid? 
Nee. Ik wilde eigenlijk zeggen ‘natuurlijk niet’, want volgens mij doet niemand dat. Heeft wel te maken ook met de vraag ‘durf je altijd oprecht en eerlijk te zijn’ denk ik.

Welke superkracht zou jij willen bezitten en waarom? 
Onzichtbaar zijn als je dat wilt, of vliegen. Of gedachten lezen, maar ik denk dat ik dat heel snel zat zou zijn haha, veel te vermoeiend – dan wil ik kunnen reguleren wanneer wel en wanneer niet. Maar als ik echt één ding moet kiezen zou ik gaan voor onzichtbaar zijn. Dat lijkt me tof omdat je dan zomaar ergens naar binnen kunt sneaken en rond kunt kijken.

Is er iets waarvan je nekharen recht overeind gaan staan? 
Op een positieve manier: bepaalde muziek/liedjes/stemmen. Op een negatieve manier: nagels op een schoolbord (als ik eraan denk krijg ik al kippenvel) en mensen met een nare stem (dat kan ik niet zo goed uitleggen).

Wat is het mooiste dat je ooit hebt meegemaakt? 
Hier kan ik volgens mij niet echt een antwoord op geven, want ik ben vaak het gelukkigst op de kleine momenten die ik dan uiteindelijk niet meer zo goed weer op kan halen en/of uit kan leggen als ernaar gevraagd wordt. Samenzijn met mensen waar ik van hou en goede gesprekken hebben vind ik heel erg mooi. En ik moet natuurlijk ook wel mijn trouwdag noemen en de momenten dat ik hoorde dat ik mijn bachelor- en masterdiploma had gehaald – ik denk trouwens dat mijn VWO-diploma daar ook bijhoort, haha.

DSCN0813

Waar gaan jouw nekharen recht van overeind staan?
Nou ja, waar krijg jij kippenvel van?

Wil je mijn andere invullingen nog lezen? Dat kan! Klik hier of hier of hier. 

Advertentie

4 gedachtes over “Inspirerend Geluk #4 | Doen, durf en waarheid.

  1. Het mooiste wat je ooit hebt meegemaakt, dat is toch ook een veel te moeilijke vraag… Zou ik ook niet kunnen zeggen! En ik denk dat je, als je gedachten zou kunnen lezen, je kapot zou schrikken van alle lelijke gedachten die mensen hebben 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.