Persoonlijke update.

Ik vond het wel weer eens tijd voor een persoonlijke update! 9 van de 10 artikelen op mijn blog zijn persoonlijk of hebben een persoonlijk tintje, maar de afgelopen week was het natuurlijk themaweek en daardoor was het wat minder persoonlijk dan normaal. Is ook prima hoor, maar het leek me wel leuk om jullie weer eens wat meer te vertellen over hoe het met mij en mijn leven op het moment gaat.

image-2015-09-06 (9)

Studie en stage 
Dat allitereert lekker, studie en stage. Dat zijn toch wel de grootste zaken waar ik me op het moment mee bezig houdt. Ik had vorige week een weekje geen college en dat was wel fijn, hoewel ik het ook leuk vond om deze week weer naar de Hogeschool te gaan. Mijn klas is heel gezellig en het is zo leuk om ervaringen van stage (of baan, er zitten een aantal mensen in mijn klas die al een baan hebben in het onderwijs, maar nog hun bevoegdheid moeten halen) met elkaar te delen! Ik heb het heel erg naar mijn zin op school – het is niet alleen gezellig, maar ik leer ook nog eens veel en vind de vakken die ik volg heel leuk. Dit blok heb ik alleen college op dinsdag en op donderdagavond (bij deeltijd), maar volgend blok wordt het waarschijnlijk drukker en moet ik ook op maandag naar school. Dat zal wel even wennen worden, want ik vind het nu wel lekker dat ik op maandag voor mezelf thuis kan werken en wat rustiger aan kan doen dan de rest van de week. Ik vind het namelijk best wel pittig, het is een intensieve studie omdat je maar één dag per week college hebt – je moet wel alle thema’s bespreken. Ik doe als het ware de opleiding van vier jaar in één jaar en dat kan prima als je alle theorie al hebt gehad in een bachelor, maar het vraagt natuurlijk wel veel van je op de andere gebieden zoals (vak)didactiek en psychologie. Vooral dat laatste vind ik mega-interessant! Ik volg momenteel adolescentiepsychologie en dat is zo leuk! Tof ook dat je casussen die je bespreekt ook echt in de praktijk dan gaat zien.

Naast mijn studie loop ik natuurlijk ook stage, drie dagen in de week. Ik vind mijn stage ook erg intensief maar wel heel leuk! Momenteel geef ik aan één klas les (twee uur in de week) en dat is pittiger dan je misschien denkt, want zo in het begin kost de voorbereiding gewoon erg veel tijd. Gelukkig is het wel iets waar mijn hart ligt – geschiedenis en (jonge) mensen – maar dat maakt het niet minder intensief natuurlijk. Ik vind het wel heel leuk, het is volgens mij echt wel mijn ding en dat is fijn. Ik leer iedere dag bij, ook als ik geen les geef. Daarnaast staat de school ook open voor allerlei dingen, zo kon ik vorige week een dag met de klas die ik lesgeef meelopen, om te zien hoe zij het doen in andere lessen. Dit was heel leuk! En ik mag helpen bij excursies en andere buitenschoolse activiteiten (woensdag is er bijvoorbeeld een spelletjesavond voor de brugklassen waar ik bij ga helpen) en ik kan observeren bij verschillende docenten als ik dat leuk vind (en dat vind ik). Het gaat tot nu toe dus best goed, hoewel ik nog veel te leren heb natuurlijk! En dat is ook niet erg.

Persoonlijk 
Mijn studie en stage zijn natuurlijk óók persoonlijk, maar ik heb daarnaast natuurlijk ook nog een thuis en een sociaal leven. Haha. Dat gaat best wel goed, ik doe veel leuke dingen naast mijn studie en probeer ook met mensen contact te onderhouden en af te spreken – hoewel dat soms wel lastig is omdat het een drukke tijd is voor mij. Johan zie ik gelukkig wel iedere dag natuurlijk en dat is fijn. In het weekend proberen we ook altijd iets leuks te doen en doordeweeks lukt dat soms ook nog wel (zo gingen we van de week even winkelen op Zuidplein toen ik klaar was op school). Gelukkig maak ik niet hele lange dagen op stage momenteel en daardoor heb ik ’s middags en/of ’s avonds soms ook nog wel tijd om iets leuks te doen.

Binnenkort is het herfstvakantie en die week heeft Johan ook vrij genomen. Gezellig! We gaan proberen om veel leuke dingen te doen, hoewel ik ook wel voor school aan de slag moet natuurlijk. In ieder geval gaan we met mijn vader een dagje naar de Orchideeënhoeve (cadeautje voor zijn verjaardag) en ik ga op donderdag samen met een vriend naar een concert van Herman van Veen. Hier heb ik beide heel veel zin in. Als het mooi weer is, willen we misschien nog een (mid)dagje naar Doel of naar het Land van Ooit, waar nu een wandelpad doorheen ligt. Als het slecht weer is gaan we waarschijnlijk een dag naar het Rijksmuseum, want daar willen we allebei nog graag een keer heen.

Ik merk wel, naast alle dingen die goed gaan en alles wat ik leuk vind, dat ik het soms wel vermoeiend vind allemaal en dat mijn hoofd dan te vol zit met dingen die ik nog moet/wil doen en die niet (helemaal) gaan zoals ik dat wil. Dan wordt het soms wel teveel en dan word ik chagrijnig of verdrietig terwijl daar eigenlijk niet echt een reden voor is. Gelukkig ken ik mezelf inmiddels aardig, dus kan ik dat redelijk goed reguleren. En anders is er altijd nog muziek en zijn er dekentjes en films en is er een bed en bestaan er knuffels. Fijn.

Blog 
Dan tot slot nog iets over mijn blog. Al een hele tijd lukt het me om iedere dag een artikel online te zetten waar ik (bijna altijd) tevreden over ben en achter sta en dat vind ik heel tof. De getalletjes waar ik niet zoveel waarde aan probeer te hechten vertellen ook dat het goed gaat en er komen steeds volgers bij. Welkom, nieuwe volgers! En ook de ‘losse’ lezers zijn natuurlijk welkom. Ik vind die interactie heel leuk en ik ben dankbaar dat mensen mijn verhalen (willen) lezen! Dus, dankjewel! Daarnaast is het je misschien opgevallen dat ik mijn foto’s steeds vaker centreer in plaats van ‘gewoon’ aan de linkerkant plaats. Ik heb ontdekt dat ik dit mooier vind. Op de achtergrond ben ik ook aan het nadenken over een nieuwe lay-out trouwens, dat wordt ook wel eens tijd.

En, hoe gaat het met jou?

Advertentie

Een gedachte over “Persoonlijke update.

  1. Leuke persoonlijke update om te lezen! Hoe het met mij gaat? Ik kom eindelijk een beetje tot rust.. Ik hoop dat ik dit gevoel vast hou in Oktober.. Verder druk met werk en vanmiddag een leuke shoot met vriendinnen<3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.