Themaweek | Mijnsheerenland #1.

Zoals jullie in het inleidende artikel al konden lezen, is er deze week een themaweek op mijn blog! De themaweek gaat over de Hoeksche Waard en vandaag gaat het over Mijnsheerenland. Ik laat foto’s zien en ik zal er wat over vertellen.
Over een paar dagen zal er nog een artikel over Mijnsheerenland online komen. Daarin laat ik dan denk ik voornamelijk foto’s zien, omdat ik in dit artikel natuurlijk al het een en ander heb verteld.

image-2015-08-22

image-2015-10-02 (14)

Deze eerste twee foto’s heb ik gemaakt bij het ‘strandje’ in het dorp. Ik woon sinds september 2012 in Mijnsheerenland, Johan woont er ongeveer anderhalf jaar langer dan ik. Wij wonen ‘midden in het dorp’, als je de kerk in het midden van het dorp zou plaatsen tenminste – we wonen daarachter. Aan de andere kant van het dorp is de Binnenmaas, een binnenwater, en er is ook een soort strandje. Daar heb ik deze foto’s gemaakt – in verschillende omstandigheden zoals je ziet. Ik vind dit altijd een fijne plek om heen te wandelen of fietsen, hoewel ik er niet zo snel zou gaan zwemmen – maar dat komt meer doordat ik niet zo houd van zwemmen in meren of in zee.

image-2015-10-02 (12)

image-2015-10-02 (16)

Ik fiets of wandel wel eens door het dorp en dan zie je nog wel eens iets moois, zoals je kunt zien op de foto’s hierboven. Ik heb ook een tijdje post bezorgd in Mijnsheerenland – een invalwijk – en toen heb ik de bovenste foto denk ik gemaakt, omdat ik niet zo vaak in dat gedeelte van het dorp kom nu.

image-2015-10-02 (13)

image-2015-10-02 (15)

Mooie luchten, daar ben ik dol op! De bovenste foto maakte ik toen ik een keer naar huis liep vanaf de bushalte – er is een bushalte midden in het dorp, vlakbij ons huis, maar er is ook een sneldienst (die gaat niet via het busstation in Heinenoord maar rechtstreeks naar Rotterdam Zuidplein) en die stopt niet in het dorp, maar aan de Provinciale weg. Ik kom dan altijd langs een weilandje en daar zag ik een keer die mooie lucht. De onderste foto is gemaakt op één van de kleine wandelpaadjes achter ons huis – in de wijk hierachter kun je ook mooi wandelen. Je hebt dan (als je tenminste niet naar rechts naar de huizen kijkt, haha) niet echt het idee dat je in een dorp bent.

image-2015-10-02 (17)

En tot slot deze foto; die is gemaakt bij de kinderboerderij; die is op het recreatieoord buiten het dorp (ongeveer 3 kilometer lopen vanaf ons huis). Daar is een zwembad, een speeltuin, een aantal restaurants, de Binnenmaas en de kinderboerderij. Soms zijn er ook festivals. Zoals jullie denk ik wel weten hou ik erg van de kinderboerderij en daar kom ik dus regelmatig. Eén van mijn favoriete plekken in (of eigenlijk ‘bij’) Mijnsheerenland!

Ik heb jullie vooral foto’s laten zien van de ‘natuur’ (eerder ‘het groen’ haha) in en om Mijnsheerenland. Van het dorp zelf leek het me niet zo leuk om foto’s te laten zien en bovendien heb ik er daar ook niet zoveel van, trouwens. Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Morgen: Tiengemeten!

 

Advertentie

Een gedachte over “Themaweek | Mijnsheerenland #1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.