Dankbaarheidslijstje week 39.

Het is weer tijd voor een dankbaarheidslijstje! Want het is altijd goed om stil te staan bij de leuke dingen en dingetjes in het leven.

 • Goede gesprekken en gezelligheid. Dat is altijd fijn.
 • Game of Thrones. Ik ben pas bij aflevering 6 van seizoen 1, want ik heb niet zoveel tijd om te kijken, maar als ik dan tijd heb vind ik het tof. Het wordt steeds leuker, want ik begin het nu een stuk beter te begrijpen dan de eerste anderhalve aflevering (ongeveer) en kom dus steeds meer echt ‘in het verhaal.’
 • Productieve dagen! Daar had ik er een flink aantal van deze week en dat voelt goed.
 • De gezellige sfeer op de Hogeschool. Onze klas is echt heel gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt en dat is ook wel fijn. Iedereen deelt wel wat over zijn of haar stage en/of heeft tips en daar leer je echt veel van. Mijn klas van vakdidactiek (dat volg ik bij deeltijd, op donderdagavond) is ook heel gezellig.
 • Het gevoel dat ik welkom ben. Ik voel dit steeds meer op de school waar ik stage loop; ik leer steeds meer mensen kennen en veel docenten zeggen gedag en/of knopen een praatje aan in de pauze. Volgens mij wordt het dus een prima stagejaar.
 • Het lesgeven. Ik vind het erg leuk (hoewel ik het nog steeds wel spannend vind) en leer iedere dag weer dingen bij over lesvoorbereiding, het hebben van plan A t/m Z (dan ben je op vrijwel alles voorbereid, haha) en zie mijn ontwikkeling soms al met de dag. En wat is er nou toffer dan jezelf ontwikkelen?
 • Zomaar een klein cadeautje krijgen van mijn schoonmoeder en Johan: een uiltje voor bij mijn verzameling. Is ‘ie niet leuk?

image-2015-09-23

 • Dat ik les mag geven over leuke onderwerpen, zoals de Renaissance, de ontdekkingsreizen en de Reformatie. Ik hou ervan. (Dat er ook minder leuke of zelfs stomme onderwerpen nog aankomen vergeten we voor het gemak maar even.)
 • Dat we een deeltje van de erfenis van onze oudtante hebben gekregen. Dankbaar voor.
 • Donderdag ging ik met de brugklassen van het tweetalig onderwijs (3 klassen, mijn ene stagebegeleider is mentor van één van die brugklassen) op excursie naar het Goethe taleninstituut in Rotterdam, want het was de Dag van de Talen. We volgden kleine workshops bij Tsjechisch, Pools, Zweeds en Hongaars en dat was heel leuk! Hier heb ik een apart artikel over geschreven trouwens, dat komt zeer binnenkort online.
 • Mijn college van donderdagavond ging niet door wegens ziekte van de docent, maar gelukkig haalde Johan me weer op (en die bracht me ook weg trouwens, ook fijn natuurlijk) en gingen we koffie drinken en een taartje eten bij Ikea. Altijd fijn. En we hebben weer nieuwe kaartjes gekocht voor onze fotolijstjes; één keer in de zoveel tijd vernieuwen we die en Ikea heeft altijd zulke leuke kaartjes! Je ziet ze hieronder op een afbeelding (afkomstig van de Ikea-site) (ik vergat foto’s te maken van onze exemplaren en toen ik eraan dacht was het al donker, oeps…)

0367640_PE549310_S5

 • Een aantal goede gesprekken op mijn stageschool. Ik leer ieder dag iets bij, zowel over lesgeven als over communiceren als over mezelf. Dit is fysiek en mentaal best wel zwaar en ik ben na een week dan ook moe, maar wel ‘moe maar voldaan’ en dat is zo’n fijn gevoel.
 • De twee onderstaande nummers. Bekijk sowieso even de eerste video, die versterkt het nummer namelijk heel erg en het zorgt ervoor dat het bij mij nog veel meer binnenkwam. Stromae, dankjewel ❤ Het tweede nummer is van Rachel Platten. Ik vind haar echt heel goed, ze heeft een fijne stem en ik vind de combinatie tussen breekbaarheid en kracht heel mooi. (Het wordt tijd dat ik nog meer muziek van haar ga ontdekken!) Ik vond haar vorige nummer Fight Song ook al heel goed en ook Nothing ever happens staat al een tijdje in mijn afspeellijst van Spofity. Die is trouwens ongelooflijk uitgebreid en weerspiegeld mijn zeer brede muzieksmaak. Ik heb ‘m eigenlijk iedere dag wel aanstaan en er komen nog steeds liedjes bij.
 • Weekend. Ik moet nog een hoop doen, maar heb komende week geen colleges op de Hogeschool dus dat scheelt al een hoop. Dat betekent dus dat ik maandag én dinsdag vrij (of nou ja, thuis) ben en donderdagavond thuis ben. Ik moet nog wel een hoop doen, maar heb voor mezelf alles al opgeschreven en ik kan het nu verdelen over een aantal dagen. Dit geeft rust in mijn hoofd en dat is fijn. Ik ga ook zeker genieten van mijn vrije dagen trouwens.
 • Johan en ik gaan waarschijnlijk dit weekend (ik denk vandaag – als dit online komt vandaag dus) naar de nieuwe Nederlandse natuurfilm Holland, natuur in delta. Ik hou van de bioscoop, ik hou van samen met Johan op stap gaan én ik hou van natuurfilms (en bovendien vond ik de nieuwe wildernis héél erg goed, dus dat belooft veel voor deze film), dus ik zeg dikke prima! Dat wordt mooi. Ik schrijf er denk ik wel een review over binnenkort.

Zo, het is een hele lijst geworden. Dat is mooi, want dat betekent dat er deze week weer veel was om dankbaar voor te zijn. Waar werd jij blij van of was jij dankbaar voor in de afgelopen week? Fijn weekend!

Advertentie

3 gedachtes over “Dankbaarheidslijstje week 39.

 1. Ik was vandaag in de Weggeefwinkel en zag boeken over lesgeven staan – moest meteen aan jou denken 🙂
  Alleen heb ik ze niet meegenomen. Zal ik dat de volgende keer wel doen als ik weer iets zie? De boeken daar zijn toch gratis 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.