Televisieprogramma’s en series die ik momenteel volg.

Het nieuwe televisieseizoen is weer begonnen! Na de zomerstop zijn er weer een hoop nieuwe programma’s en nieuwe seizoenen begonnen en dat vind ik fijn, want dat betekent dat een aantal van mijn favoriete televisieprogramma’s weer begonnen zijn of heel binnenkort beginnen. Het leek me leuk om een keer met jullie te delen welke programma’s en series ik zoal kijk.

Flikken Maastricht 
Misschien is dit wel mijn favoriete televisieserie ooit. Ik heb alle seizoenen gezien, want ik vind het ontzettend leuk en spannend! We hebben een flink aantal seizoenen op dvd, dus kan ik het ook kijken als het weer eens een hele tijd duurt voor het nieuwe seizoen op televisie komt. Momenteel is het tiende seizoen een paar weken bezig en ik vind het weer fijn. Ik hou van de acteurs, ik hou van de spanning en van de humor. Het is iedere keer weer fijn als het vrijdagavond is en ik de nieuwe aflevering kan kijken (of als het weekend is en we de aflevering van die vrijdag terugkijken omdat we het niet konden zien).

The Voice of Holland 
Ja, dit is een uitgekauwd concept inmiddels en het is niet meer leuk en er kijken alleen maar … mensen naar en bla bla bla, maar ik vind het leuk haha. Komende vrijdag begint het nieuwe seizoen en ik ben wel weer benieuwd, omdat ik wel eens denk ‘is het nu nog niet klaar met al dat talent?’ Ik bedoel, dat moet op een gegeven moment toch ook eens op zijn, zou je denken. En ik ben ook wel nieuwsgierig naar hoe Sanne Hans (Miss Montreal) en Anouk het gaan doen als coach.

Zwarte Tulp 
Een tijdje geleden waren er steeds reclames op televisie van een nieuwe serie bij Videoland. Zwarte Tulp. Het leek me gelijk al heel tof om te kijken, maar het was vooralsnog alleen beschikbaar voor kijkers van Videoland – en dat zijn wij niet. Ik hoopte dat het ook op televisie uitgezonden zou gaan worden en dat is gebeurd! Sinds een aantal weken is het op televisie en het gaat 12 weken duren in totaal. Het wordt op zondagavond vanaf 21.30 uur uitgezonden op RTL 4. De aflevering van afgelopen week moet ik nog terugkijken, spannend! De meeste Nederlandse dramaseries vind ik overigens niet leuk (teveel seks en vloeken en te weinig goede verhaallijnen die ik interessant vind), maar Zwarte Tulp vind ik wel tof tot nu toe. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat.

Holland’s Next Top Model en I can make you a supermodel 
Dit zijn van die programma’s die ik kijk als er toch niets op televisie is, maar die ik stiekem ook wel heel grappig en leuk vind om naar te kijken. Ze worden allebei op maandagavond uitgezonden en ik kijk het best vaak omdat ik het wel grappig vind. Ik vind Paul Fisher (van I can make you a supermodel) zo’n grappige man! Dat is wel een belangrijke reden om dit programma te kijken. Dit zijn we wel een soort van gaan volgen. Holland’s Next Top Model hoef ik niet per se altijd te zien, maar ik vind het wel grappig altijd om te kijken omdat die meisjes altijd zo suf doen naar elkaar of juist beste vriendinnetjes zijn. Drama en over de top alom, daar hou ik zo nu en dan wel van.

Expeditie Robinson 
Ik had voor dit seizoen nog nooit naar Expeditie Robinson gekeken, maar dit keer doet Teske mee en vond ik het wel de moeite waard om het eens te proberen. De Expeditie kijk ik standaard terug, want ik heb op donderdagavond altijd college, als het uitgezonden word. Tot nu toe vind ik het veel leuker dan ik had verwacht, het is echt tof om uit te zoeken wie eruit gestemd gaat worden en waarom en de proeven vind ik ook erg mooi in elkaar gezet. De meeste mensen die meedoen kende ik eigenlijk nog niet (zegt dat iets over mijn kennis van Bekende Nederlanders of zegt het iets over de bekendheid van de BN’ers die meedoen?), maar ik vind de meeste wel leuk en dat is ook wel belangrijk natuurlijk om het leuk te vinden. Eigenlijk vind ik gewoon dat of Teske moet winnen, omdat ik haar (een beetje) ‘ken’, of Ryanne (Ella Bandita), want zij is echt geniaal. Ik vind haar zo grappig!

Game of Thrones 
Eindelijk ben ik ook begonnen met het kijken van Game of Thrones. Zo’n beetje iedereen van mijn master (middeleeuwen en renaissance) en ook van geschiedenis trouwens (bachelor) vond dat ik het moest gaan kijken en was er van overtuigd dat ik het heel tof zou vinden. Een vriend van mij was uiteindelijk degene die me overhaalde om ook echt te gaan kijken, haha. Ik was toch wel nieuwsgierig denk ik. Ik heb inmiddels zes seizoenen om te gaan kijken en ik ben nog niet eens halverwege seizoen één, omdat ik het momenteel best wel druk heb. Johan vind het niet zo leuk dus kijk ik alleen en dus heb ik nog minder tijd om te kijken omdat ik het gezelliger vind om samen iets te doen als we allebei thuis zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er echt even in moest komen toen ik ging kijken, maar inmiddels zijn een hoop dingen me wat duidelijker geworden en dus vind ik het steeds leuker om verder te kijken. Ik ben benieuwd wat er allemaal nog gaat komen!

Ik kan even geen programma’s meer bedenken die ik momenteel nog meer volg. Wat kijk jij zoal op televisie (en welke serie(s)) en waarom? Nog aanraders?

Advertentie

5 gedachtes over “Televisieprogramma’s en series die ik momenteel volg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.