Strandwandeling op zondagmiddag.

Zondagmiddag stelde ik voor om een strandwandeling te gaan maken. We besloten, na een korte zoektocht op internet, naar een natuurstrand in de buurt van Oost-Voorne te gaan – want: lekker rustig, dachten we. We kwamen echter ergens anders terecht, want ons navigatiesysteem stuurde ons de verkeerde kant op (lees: de weg was omgelegd/vernieuwd dus ze wist niet meer waar we waren) (ja, onze Tomtom is een vrouw, vind ik). Vervolgens zag ik een bordje met daarop ‘Maasvlaktestrand’ en dus zijn we daarheen gegaan.

image-2015-08-23 (9)
Bovenop het duin zie je in de verte de industrie.
Achter je zijn echter het strand en de zee!

Op de Maasvlakte, middenin het enorme industriegebied rondom Rotterdam, is een strand. Dat klinkt heel smerig en wij dachten eigenlijk ook dat het strand en water niet zo schoon zouden zijn vanwege de industrie en uitlaatgassen en dergelijke, maar niets bleek minder waar.

image-2015-08-23 (6)

Het strand ligt verscholen achter best wel hoge duinen, het is erg uitgestrekt en dus heb je niet door dat er eigenlijk best wel veel mensen zijn (aan de geparkeerde auto’s te zien) én het was heel erg schoon (als in: heel weinig afval en schoon water). Het water was zelfs helder en ik vond het niet erg om er lekker doorheen te lopen. Misschien ga ik zelfs nog wel een keer terug om er te zwemmen – en dat is best wel een wonder, want ik vind in de zee zwemmen normaal maar vies. Drie keer raden wat we nog meer gingen doen behalve wandelen? Juist, foto’s maken en (op de terugweg) een ijsje eten. Goede zondagmiddagen!

image-2015-08-23 (3)   image-2015-08-23 (4)

image-2015-08-23 (5)   image-2015-08-23 (7)

image-2015-08-23 (8)

Lekker pootjebaden en langs het strand wandelen dus – en soms iets te diep door het water, haha. Een goede afsluiter van het weekend is altijd fijn! Ik kan iedereen die van schone, ruime stranden met helder water en niet teveel mensen houdt, het Maasvlaktestrand aanraden!

Advertenties

Een gedachte over “Strandwandeling op zondagmiddag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s