Kletspraatje op vrijdag.

Het werd wel weer eens tijd voor een persoonlijke update, dacht ik zo. Ja, ik ben ondertussen ook begonnen aan deel 2 van mijn vervolgverhaal, dat komt binnenkort online. Niet netjes precies iedere week, maar dat zijn jullie onderhand wel gewend van mij denk ik zo. Ik vertel je vandaag gewoon weer eens wat meer over wat ik zoal aan het doen ben (en wat niet misschien ook wel).

IMG_0312

Mijn wortel-etui van de Flying Tiger (ik hou van die winkel) vat het eerste onderwerp wat me bezig houdt wel samen vind ik: mijn studie. Zoals je waarschijnlijk wel weet – en zo niet, dan weet je het nu alsnog – ga ik over een paar weken, namelijk begin september, beginnen met de kopopleiding lerarenopleiding geschiedenis. Een hele mond vol. Waar het in het kort op neerkomt is dit: ik ga twee dagen in de week naar de hogeschool van Rotterdam, waar ik colleges volg met betrekking tot het leren lesgeven (didactiek, psychologie, drama, dat soort vakken) en drie dagen in de week loop ik stage op een middelbare school in Oud-Beijerland (lekker dichtbij, dus dat is fijn!). In één jaar, in plaats van in twee jaar waarbij je ook nog theoretische (geschiedenis)vakken krijgt (die ik natuurlijk allemaal al heb gehad tijdens mijn bachelor en master op de universiteit Utrecht), hoop ik dan mijn tweedegraads bevoegdheid te behalen. Daarmee mag ik lesgeven op het vmbo, in de onderbouw van de havo en het vwo en op het mbo. Ik denk dat ik het liefste les wil gaan geven op de havo en het vwo, maar de tijd zal het leren waar ik terecht kom en waar echt mijn passie(s) ligt.

Mijn etui heb ik dus al binnen, maar daar houdt het voorlopig even mee op, haha. Ik moet nog wat collegeblokken kopen – dit wil ik eigenlijk doen aan de hand van het aantal vakken dat ik ga volgen en dat weet ik nog niet precies (het rooster is ook nog niet bekend) – een voorraadje pennen en potloden en misschien een aantal markers voor op het schoolbord en ook mijn boeken moet ik nog aanschaffen. In de vijfde collegeweek heb ik in ieder geval al een ICT-toets en daarvoor heb ik een bepaald boek al nodig. De rest van de boeken – het zijn er in totaal 9 naast het ICT-boek – kan ik in één keer aanschaffen voor het hele studiejaar. Dat is wel fijn. Het is wel een fikse uitgave maar dan heb je wel alles in één keer binnen. De boeken zijn allemaal in het Nederlands, superfijn! Ik ben van de universiteit gewend dat de boeken in het Engels zijn en dat vind ik niet heel vervelend, maar in het Nederlands is toch ook wel fijn. Daarnaast heb ik een E-reader dus mochten er nog extra teksten bijkomen dan kan ik die eventueel ook daarop lezen. Mijn aantekeningen wil ik weer gewoon op papier maken, dan komt de stof vaak beter bij mij binnen en kan ik het beter onthouden (dit is trouwens ook wetenschappelijk aangetoond, wist je dat?).

Ik heb er zin in! Ik vind het ook erg spannend – wie zijn bijvoorbeeld mijn medestudenten? Dat zal ik op 1 september ‘pas’ (dat is natuurlijk al heel snel) zien en dat is wel spannend. Daarnaast hoop ik dat ik het studietempo aan kan, want ik moet natuurlijk mijn vakken voorbereiden en studeren voor de tentamens die ik iedere 8 weken ongeveer heb, maar ik moet verder ook nog lessen voorbereiden voor mijn stage. Bovendien ben ik alle dagen van de week waarschijnlijk van huis en moet ik één vak (vakdidactiek geschiedenis) waarschijnlijk in de avond volgen bij deeltijd. Het wordt dus wel een jaar hard werken, maar ik heb er ook veel zin in! Dit jaar voelde soms een beetje nutteloos aan namelijk en dat gaat nu natuurlijk veranderen!

Mijn werk in het Rien Poortvlietmuseum 
Naast mijn bijna beginnende opleiding werk ik natuurlijk ook nog steeds in het Rien Poortvlietmuseum. Ik ben daar conservator en dat betekent dat de eerste voorbereidingen voor het nieuwe seizoen (2016, dat in april van dat jaar van start gaat) al zijn begonnen. Het regelen van een wisselexpositie, het nadenken over onze eigen expositie, financiering van bepaalde zaken, vergaderingen… Het hoort er allemaal bij! En verder ook nog alle mails en telefoontjes die ik krijg, ook over andere dingen die mij niet eens altijd iets aangaan :’) Ook al hoef ik het alleen maar naar de juiste persoon door te verwijzen, je moet er wel altijd iets mee doen en dat kost tijd. Los daarvan vind ik het werk in het museum wel erg leuk en ik doe veel contacten op, ook met mensen uit andere musea. Netwerken is altijd goed dus dat is een extra positief punt van dit vrijwilligerswerk!

Persoonlijk 
Met mij gaat het goed! Ha. Ik ben lichtelijk gestrest over het begin van mijn studie – zo snap ik nog niet veel van de website en moet ik voor mijn gevoel nog best veel dingen regelen en me wat meer voorbereiden voordat alles begint – en ik ben natuurlijk ook volop voor het museum bezig. Daarnaast werk ik vandaag (vrijdag dus) voor het laatst bij Sandd als postbezorger en dat vind ik best wel jammer. Verder heb ik wel bijna alles geregeld trouwens – ik krijg bijvoorbeeld nog een jaar studiefinanciering en ook nog een jaar OV (dat kan ik binnenkort activeren, fijn), dus dat scheelt. Ik probeer daarnaast lekker veel contact te onderhouden met vriend(inn)en en hoewel dat soms alleen maar via de app of via Facebook is, is het wel heel fijn en waardevol. Afspreken vind ik altijd leuker, maar dat lukt gewoon niet altijd. Proberen kan echter wel natuurlijk 😉 En verder bezoek ik zo nu en dan mijn ouders en maken Johan en ik een uitstapje samen. Dat gaat eigenlijk allemaal prima, hoewel het tijdens mijn studiejaar wel een beetje op een lager pitje zal komen te staan denk ik. Maar het is voor het goede doel!

Zo, je hebt zojuist meer dan 900 woorden gelezen over hoe het met mij gaat, dus nu is het woord aan jou: hoe gaat het met jou?

3 gedachtes over “Kletspraatje op vrijdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.