1000 vragen boekje (2).

Alweer een hele tijd geleden zat er bij Flow een boekje met 1000 vragen erin. Ik schreef er toen een artikeltje over waarin ik schreef dat ik om de zoveel tijd een aantal vragen zou beantwoorden uit het boekje. Ik had er zelfs een aparte categorie voor aangemaakt op mijn blog. En vervolgens heb ik helemaal geen vragen meer beantwoord. Oeps. Maar hé, beter laat dan nooit: vandaag weer eens een aantal vragen uit dit boekje die ik ga beantwoorden in dit artikel – want stiekem is vragen beantwoorden best wel heel leuk.

Vraag 12. Wat wil je nog graag kopen? 
Dit wordt geen wensenlijstje hoor, haha. Mijn oog viel toevallig op deze vraag en ik bedacht dat ik nog graag nieuwe oortjes of een koptelefoon – lijkt me ook wel prettig eigenlijk – kopen, want van de oortjes die ik nu heb is er eentje kapot gegaan. Heeft er iemand nog tips voor goede oortjes of een goede koptelefoon? Liefst niet te duur, haha. Oh en daarnaast wil ik stiekem ook nog graag een tweede superfijne joggingbroek kopen waar ik er al eentje van heb.

Vraag 48. Wat is je favoriete ruimte in huis? 
Ik twijfel tussen de bank – want daar kan ik zo lekker zitten en liggen -, de keukentafel – waar ik nu aan zit, want dat werkt en typt het fijnste vind ik – en de slaapkamer, want ik hou van mijn bed. Haha. Ik heb denk ik gewoon meerdere favoriete ruimtes in huis. Ik ben best wel dol op ons huisje (gelukkig maar), hoewel ik wel graag een tuin zou willen – we wonen nu op één hoog. Maar daarentegen vind ik het dan weer wel heel fijn dat we een balkonnetje hebben.

Vraag 71. Van welk woord krijg je de kriebels? 
Win-winsituatie en jip-en-janneketaal (vooral hoe je het schrijft, want dat is dus echt zo). Vreselijk. Oh, en babbelen en piekeren. Ha.

Vraag 150. Voer je vaak gesprekken in je hoofd? 
Ik vraag me nu gelijk af of er mensen zijn die géén of nauwelijks gesprekken voeren in hun hoofd. Doen jullie dat wel eens? Ik doe het dagelijks denk ik. Vooral voordat ik iemand moet bellen (vooral als ik diegene niet of nauwelijks ken) of voordat ik een (belangrijke) afspraak heb wil ik nog wel eens een gesprek alvast helemaal doorlopen in mijn hoofd, om er dan vervolgens achter te komen voor de zoveelste keer dat het dan altijd anders loopt dan ik had voorbereid. En toch denk ik dat het best zinvol kan zijn, gesprekken voeren in je hoofd. Je maakt er soms wel makkelijker keuzes door uiteindelijk, als je de verschillende opties tegenover elkaar hebt afgewogen. Daarnaast zorgt het er soms voor dat ik wat rustiger naar een afspraak toega of iemand ga bellen omdat ik het dan minder eng vind – ik weet dan namelijk al een beetje welke vragen ik eventueel zou kunnen verwachten (tenzij het echt helemaal anders gaat, haha).

Vraag 179. Welke film heb je minstens vijf keer gezien? 
Julie and Julia. Zonder twijfel. Dat is namelijk mijn allerliefste-lievelingsfilm. Ik wil deze film iedere maand eigenlijk wel een keer kijken haha. En alsnog verveelt ‘ie me nooit. Oh en ik denk trouwens dat ik Grease en de Titanic – en ongetwijfeld vergeet ik er nu nog een heleboel – ook tientallen keren heb gezien.

Vraag 364. Welk liedje gaat over jou? 
Er is een liedje dat mijn naam draagt, dus ik zou dat heel makkelijk als antwoord kunnen geven. Dat is Linda van Frank Boeijen. Verder denk ik dat er heel veel liedjes zijn die over mij gaan – of zouden kunnen gaan. Afhankelijk van in welke bui ik ben kan ik verschillende nummers opnoemen. Er zijn trouwens ook allerlei liedjes die ik aan anderen verbindt – dat kan komen door een herinnering maar het kan ook komen doordat een liedje gewoon zó goed bij iemand past dat het bijna wel voor diegene geschreven had moeten zijn. Hebben jullie een liedje dat voor jullie geschreven lijkt te zijn?

Vraag 440. Like je weleens berichten op Facebook die je eigenlijk niet leuk vindt? 
Eigenlijk doe ik dat wel eens ja. En jullie? Dat is wel een slechte eigenschap vind ik. Je zou je ook af kunnen vragen waarom ik dat dan doe. Ik denk dat het daar eigenlijk om gaat bij deze vraag – dat vind ik tenminste belangrijker dan of ik het wel eens doe. Ik denk dat ik dat soms wel eens doe omdat ik het dan fijn vind als diegene ziet dat ik aandacht aan hem of haar besteed – al is het maar in de simpele vorm van een vind-ik-leuk – of omdat ik wat mensen in mijn lijst heb waarvan ik nauwelijks iets leuk vind van wat ze plaatsen en dat vind ik dan een beetje zuur. Dat is dan meer voor mijn eigen gemoedsrust dat ik het dan ga liken dan dat het voor hen iets uitmaakt denk ik. En ga je nu niet meteen afvragen of ik dingen bij jou alleen maar like terwijl ik het eigenlijk niet leuk vind, want meestal doe ik dat helemaal niet en vind ik dingen oprecht leuk als ik op vind-ik-leuk klik, hoor. Maar als ik het doe, doe ik het dus meestal om de ander een goed gevoel te geven – ook al merken ze dat meestal niet eens, denk ik.

Vraag 598. Van welke ‘viezige’ geur kun je heel blij worden? 
Benzine! Haha. Niet als het op mijn handen zit, want dat vind ik wel stinken en vooral een onprettig gevoel, maar als je het gewoon ruikt vind ik het soms best wel prettig. Ik hou van het gevoel van vrijheid dat je hebt als je in de auto zit en gewoon kan rijden waarheen je wilt, ik denk dat ik die geur daarmee associeer en dat ik het daarom een prettige geur vind. En geuren waar ik een herinnering aan verbind (bijzonder trouwens hè, dat dat soms gebeurt!), die zijn misschien ook niet altijd even lekker, maar door de herinnering(en) kan ik er dan toch heel blij van worden.

Vraag 766. Kun je bevriend zijn met iemand van het andere geslacht? 
Eerlijk gezegd vind ik het best wel suf dat deze vraag in het boekje staat, maar dat komt denk ik doordat het voor mij vanzelfsprekend is dat dat kan. Sinds de middelbare school heb ik zo nu en dan wat vriendschappen opgebouwd (waarvan de meeste niet meer in stand zijn momenteel, maar dat terzijde) met jongens en dat is zelfs heel erg leuk vind ik. Je bespreekt met hen toch wel weer andere dingen dan met meiden, vind ik. Herkennen jullie dat? En momenteel is één van mijn beste vrienden – ik bedoel met ‘vrienden’ nu dus even mannen en vrouwen – en de persoon met wie ik buiten Johan het meeste contact heb in real life ook ‘iemand van het andere geslacht’ (om in de bewoordingen van de vraag te blijven, haha). En dat is een hele fijne, waardevolle vriendschap.

Oké, ik heb al meer dan 1100 woorden geschreven zie ik, dus ik hou er maar eens mee op, haha. Binnenkort maar een deel 3 denk ik! Als ik het niet weer vergeet, haha. 🙂 

Advertentie

4 gedachtes over “1000 vragen boekje (2).

  1. Vraag 12: Haha, bij die vraag denk ik juist groot. Een auto voor jou. Een huis met een grote tuin, waar de konijnen lekker uit kunnen leven, en misschien een paar geitjes/schaapjes, of alpaca’s en emoes.

    Vraag 71: Vooral van stopwoorden van anderen. “Echt he?” “Hoe dan?” etc…

    Vraag 150: Nee, niet dagelijks. Maar af en toe wel. Maar niet alleen gesprekken. Ik heb soms een blog ofzo dagen- soms zelfs wekenlang in m’n hoofd. Herschrijf het tientallen keren en loop het steeds te finetunen (rotwoord is dat eigenlijk!). En uiteindelijk schrijf ik het alsnog anders op. Of soms ook helemaal niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.