Mijn week op de camping.

Pas vertelde ik jullie dat ik een week naar camping de Kriemelberg in Ermelo zou gaan om daar evangelisatie- en recreatiewerk te doen. Ik ben inmiddels weer terug en vandaag wil ik jullie wat meer vertellen over deze week. Ik zal het kort (proberen te) houden, haha.

Dit jaar was het de zesde keer dat ik naar de camping ging en deze week kan in het rijtje met als titel ‘TOPWEEK!’ gezet worden. Want dat was het. Ik heb er weer een hoop nieuwe vrienden en vriendinnen bij en heb de band met anderen kunnen versterken. Het is zo fijn om met heel veel enthousiasme aan de slag te gaan en daar zoveel voor terug te krijgen.

Ik kreeg afgelopen vrijdag het compliment dat ik het anderen zo goed naar de zin weet te maken; dat ik ervoor zorg dat mensen zich goed voelen door bijvoorbeeld complimenten te geven (waarom ik het dan soms zo moeilijk vind om zelf complimenten aan te nemen weet ik ook niet.). Dit gaf me zó’n goed gevoel, omdat ik weet hoe het is als mensen ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt, dat je goed genoeg bent en dat mensen je wijzen op je gaven/talenten. Als je een glimlach weet te toveren op het gezicht van een teamlid, een kind, een tiener, een jongere of een volwassen campinggast, dan weet je dat je het goed gedaan hebt – hoewel, als we wat kritiek krijgen weten we ook dat we het goed gedaan hebben, want het werken in Gods koninkrijk gaat nu eenmaal niet zonder slag of stoot. Maar als jongeren zeggen dat ze steeds terug blijven komen naar ons ochtendprogramma voor jongeren omdat ze geïnteresseerd zijn in wat wij te zeggen hebben en omdat ze graag nadenken over wat wij geloven, omdat ze op zoek zijn, dan ben ik meer dan tevreden. Als ik een glimpje kan laten zien van de liefde van God in mijzelf en in mijn team, dan ben ik een gelukkig meisje.

En dat hebben we kunnen doen in de afgelopen week. Door de kinderclub, het tiener- en jongerenprogramma, door de gesprekken met volwassenen (die echt niet altijd over het geloof hoeven te gaan, als je maar oprechte interesse in mensen toont), door de activiteiten, door de avondsluitingen waarin we allemaal iets persoonlijks deelden, door de muziek (gitaar, cajon, dwarsfluit) en de zang, door om te zien naar elkaar en door de sfeer in het team en door de manier waarop we met de campinggasten omgaan. Door allerlei, soms maar kleine, dingen hebben we gewerkt in Gods koninkrijk en hebben we de liefde laten zien op allerlei manieren. Liefde bestaat niet alleen uit woorden, maar ook – of misschien wel vooral! – uit daden en dat kun je in zo’n week op de camping heel goed laten zien. Dat vind ik mooi. Het voelt als een tweede thuis, deze camping, en de mensen ook trouwens. En het team dat ik dit jaar had. Ik weet dat de meesten van jullie dit lezen en ik wil jullie bedanken voor de fantastische week die achter ons ligt, het was ongelooflijk gezellig, leerzaam, sfeervol, warm en veilig, knuffelig (hihi), grappig en vooral heel erg waardevol. Dankjewel voor wie jullie zijn, een geweldige club mensen die houden van God (en Hij van jullie). Zo mooi om te zien hoe jullie je ingezet hebben en je talenten hebben laten zien. Hoe jullie zijn gegroeid in de afgelopen week en dat ook wilden delen. Wauw.

Ik vond het fantastisch. Volgend jaar weer? Natuurlijk!

3 gedachtes over “Mijn week op de camping.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.