Wat ik de komende week aan het doen ben.

Het zal de komende week even stil zijn op mijn blog, want ik ben dan op de camping in Ermelo (de Kriemelberg)! Als dit online komt ben ik er al iets meer dan een dag, want we beginnen op zaterdag en dan tot en met vrijdag. De mensen die mij al wat langer volgen weten dat ik dit al een flink aantal jaren doe, dit jaar wordt de zesde keer alweer. Voor de mensen die het nog niet weten of die het gewoon interessant vinden, vertel ik je er vandaag wat meer over!

Wat ik dan zoal doe? Met een team, dat dit jaar bestaat uit 7 meiden (inclusief mezelf) en één jongen (respect, haha) en drie mentoren (die op de achtergrond van alles regelen, bijvoorbeeld de boodschappen), verzorgen we een week lang een programma voor de campinggasten. We zijn dus het recreatieteam, maar doen ook aan evangelisatie. Het gaat uit van de interkerkelijke commissie Het Baken in Harderwijk en is aangesloten bij de landelijke organisatie Dabar. Dit jaar krijgen wij op de camping ook bezoek van iemand van Dabar, die komt kijken hoe het gaat en hoe we het allemaal doen. Heel leuk!

In de ochtend hebben we een programma voor de kinderen van ongeveer 4 t/m 12 jaar. Je kan dit vergelijken met de Kinder Bijbel Club die gehouden wordt in veel kerken in Nederland: zingen, kletsen, spelletjes doen en knutselen. Daarnaast is er tegelijkertijd een programma voor 12+, dat is wat serieuzer maar met een speels tintje. Sinds een jaar hebben we dan ook nog 3 keer in de week (maandag, woensdag, vrijdag) een programma voor 9-12 jaar, omdat we merkten dat zij nog wat te jong zijn voor Chatpoint (het 12+ programma) maar eigenlijk al te oud voor de kinderclub (4-12 jaar). Op dinsdag en donderdag is er in plaats van een programma voor 9-12 jaar juist een ochtend voor 18+. Dit is ook sinds vorig jaar, met dezelfde reden als Teen Spirit (9-12 jaar): ze zijn eigenlijk al iets te oud en vaak iets te serieus voor (de onderwerpen van) Chatpoint (12+). Dit programma draai ik dit jaar voor het eerst (samen met een mentor) en de andere drie dagen doe ik Chatpoint. Dit heb ik vorig jaar ook gedaan. De jaren ervoor heb ik steeds de kinderclub gedaan. Ik vind het eigenlijk allemaal leuk 🙂

Aan het eind van de ochtend sluiten we de programma’s af en dan lunchen we samen als team. Dan hebben we in de middag (rond 3 uur) een middagactiviteit, meestal is dit een spel voor de kinderen en/of jongeren. ’s Avonds na het eten is er dan poppenkast (om 18.45 uur) en daarna (rond 20.00 uur) een avondactiviteit, die vaak gericht is op zowel kinderen en jongeren als op de volwassenen van de camping. Op zaterdag is er altijd in de avond een volleybaltoernooi – er zitten 5 teams op de camping in de zomer, ieder een week, en met Hemelvaart ook een team, dan is het een lang weekend – en op zondagavond is er een singin, waar ook veel mensen van buitenaf naartoe komen. Dat is altijd superleuk! Op dinsdagavond is er eerst broodjes bakken bij het kampvuur en daarna een bosspel – dit is ook een vast onderdeel, hoewel de invulling van het bosspel wel bij ieder team verschilt. Daarnaast hebben we op woensdagmiddag geen activiteit, zodat we dan even uit kunnen rusten en iets leuks kunnen doen – buiten de camping – met het team.

We mogen zelf het programma samenstellen en op de ochtendonderdelen, de activiteiten die ik net noemde die vaststaan (volleybal, singin, broodjes bakken, bosspel, vrije middag van het team), de poppenkast en de avondsluitingen (einde van de avond, stukje Bijbel lezen en een korte overdenking, zingen en bidden e.d.) na mogen we de rest van de activiteiten zelf bedenken en invulling eraan geven. Dit is heel leuk om te doen. Daarnaast is de sfeer altijd erg leuk. Omdat de mensen op vakantie zijn en wij het ook doen omdat we het leuk vinden is er een heel ongedwongen sfeer en is het altijd wel gezellig. De mensen die op de camping komen staan daar vaak al jaren en dus leer je in de loop der tijd heel veel mensen kennen. Dat is ook erg tof. Je bouwt met een aantal mensen echt een band op en ook al zie je ze maar een week per jaar (hoewel ik met sommige mensen bijvoorbeeld ook wel via Facebook contact heb) is het altijd weer als vanouds, alsof je ze de week ervoor nog gezien hebt. Erg tof.

Ik heb er zin in! (nu ik dit schrijf – donderdag – , op de camping waarschijnlijk nog meer, haha)

Advertentie

2 gedachtes over “Wat ik de komende week aan het doen ben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.