Rome & Wenen | Dag 5 & 6: paus, Vaticaan en reis naar Wenen.

Het is tijd voor weer een nieuw verslagje van onze vakantie naar Rome en Wenen. Vandaag vertel ik jullie meer over dag 5 en 6. Op zondag (dag 5) gingen we weer naar het Vaticaan en wel om de paus te zien. Die doet op zondagmiddag om 12 uur namelijk altijd het middaggebed en dat wilden we wel eens meemaken. Verder hebben we die dag niet zoveel gedaan. Op maandag was het tijd om afscheid te nemen van prachtig Rome en te vertrekken naar Wenen!

image-2015-07-09

Om 9 uur stapten we in de bus op de camping en om half 10 waren we al op het Sint Pieterplein. We dachten namelijk dat het héél druk zou worden. Dat was ook wel zo, zoals je ziet op de foto hierboven, maar dat was pas rond een uur of 11. We hadden dus ook gerust veel later weg kunnen gaan, haha. We hebben ons wel prima vermaakt overigens, met mensen kijken en door spelletjes te doen met een stel Amerikanen dat vlakbij ons zat. Om kwart voor 12 was er ver weg beweging te zien en om 12 uur kwam de paus naar buiten. Hij hield eerst een kleine preek in het Italiaans – maar het was best wel simpele taal, dus we konden de grote lijnen wel redelijk goed volgen eigenlijk – en daarna deed hij het middaggebed in het Latijn. Bijzonder om een keer mee te maken!

image-2015-07-09 (1) image-2015-07-09 (2)

image-2015-07-09 (4) image-2015-07-09 (3)

Lekker ingezoomd uiteraard. Ik zeg nu steeds ‘ik wist niet dat de paus maar een paar centimeter groot was’, haha. Wel tof om hem een keer in het echt te zien en respect trouwens dat hij iedere week – als hij in het Vaticaan is, uiteraard – dit middaggebed doet voor en met zoveel mensen!

image-2015-07-09 (5) image-2015-07-09 (6)

Vervolgens wilden we eigenlijk gewoon weer terug naar de camping, om daar nog wat te chillen en onze koffers alvast in te pakken, maar we waren vergeten dat de shuttlebus pas om 15.30 uur weer zou rijden. Dus liepen we rustig tussen alle mensen die van het plein afliepen (druk!) nog even door de stad en nadat ik nog een hoedje had gekocht (die zal ik binnenkort nog wel beter showen, je ziet ‘m hierboven al wel op de foto) zijn we met de metro nog even naar het park gegaan. Daar hebben we een poosje lekker ontspannen op het gras gelegen. Zie het slagveld van muggenbulten op mijn benen trouwens :’)

image-2015-07-09 (7)

Hierna zijn we alsnog naar de camping gegaan met de shuttlebus. We hebben onze koffertjes weer ingepakt, hebben nog lekker gegeten op de camping en hebben verder eigenlijk niet zoveel meer gedaan die dag – hoewel ik het wel nodig vond om een reeks debiele foto’s te maken, zoals deze hierboven. Ha. Ik bedenk me trouwens nog even iets leuks dat ik eerder had moeten vertellen, namelijk op vrijdag, de dag dat het gebeurde, maar dan vertel ik het nu maar alsnog. Toen we vrijdagavond zaten te eten op de camping, zaten er twee Nederlandse meiden achter ons. We keken even en ik dacht ‘hé volgens mij ken ik dat ene meisje!’ maar daarna ging ik maar weer verder eten omdat ik dacht ‘dat zal wel niet, dat kan helemaal niet.’ Later gingen we weg en toen bleek dat ik dat meisje wél kende! En zij had hetzelfde als ik, zo van ‘huh? Dat kan toch helemaal niet?!’ Bleek iemand te zijn van mijn middelbare school, die dat weekend samen met een vriendin in Rome was. Supergrappig! 🙂

image-2015-07-09 (8)

Op maandagochtend vertrokken we met de shuttlebus van de camping naar het vliegveld. Ideaal, we werden voor de deur afgezet. En we regenden niet helemaal nat haha, want toen we weggingen uit Rome regende het heel hard! Op naar Wenen! We waren de enige Nederlanders in het vliegtuig trouwens. Logisch ook, er gaan niet zoveel mensen eerst naar Rome, dan naar Wenen en dan weer naar Nederland, haha.

De vlucht ging weer voorspoedig en we kwamen met een klein beetje vertraging (te laat vertrokken uit Rome, want in een andere terminal was brand geweest en dus mochten we eerst nog niet vertrekken) in Wenen aan. Daar was alles heel duidelijk aangegeven (mede dankzij onze verhuurster, zij had verteld hoe we precies moesten reizen) en konden we heel goedkoop met de trein richting het centrum. Vanaf daar moesten we nog een stukje met de metro en de halte zat op de hoek van de straat waarin ons appartement (dat we gehuurd hadden via AirBnB) zat. We moesten nog een tijdje wachten tot onze verhuurster (die uiteindelijk het zusje van de verhuurster bleek te zijn, want degene die het appartement verhuurde zat in het buitenland – awkward) er was. We hebben haar vervolgens die week iets van 10 minuten in totaal gezien haha. We mochten gebruik maken van de keuken (maar hebben dat eigenlijk alleen voor het ontbijt en voor ’s avonds laat gedaan) en de badkamer en wc, en hadden onze eigen kamer, die je hieronder ziet. Allemaal prima en goed geregeld, het enige wat jammer was, was dat het allemaal een beetje vaag was met de verhuurders en dat de keuken een enorme bende was.

image-2015-07-09 (9) image-2015-07-09 (11)
(de groene bank was een bedbank). Rechts het metrostation op de hoek van de straat.

image-2015-07-09 (10)

’s Avonds hebben we nog wat boodschappen gedaan (DUUR! En het brood in Wenen is echt niet te vreten – excuse my French) en zijn we daarna gaan eten verderop in de straat. En dat was echt fantastisch! Het was een klein familierestaurant dat gerund werd door een wat ouder echtpaar. Echt hele lieve mensen en het eten was ook met zoveel liefde gemaakt. De beste mixed grill die ik ooit heb gegeten! 🙂

Een goed einde van onze vakantie in Rome en een goed begin van onze vakantie in Wenen! Binnenkort meer over deze toffe stad en wat we zoal gedaan hebben! 🙂

 

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Rome & Wenen | Dag 5 & 6: paus, Vaticaan en reis naar Wenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.