CD | Maaike Ouboter – En hoe het dan ook weer dag wordt.

Een tijdje geleden alweer – 19 juni – kwam eindelijk het debuutalbum van Maaike Ouboter uit. Je kent haar waarschijnlijk nog wel van het programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Wij volgen dat altijd op de voet en ik vind Maaike tot nu toe nog steeds een van de beste – zo niet de nummer één – van artiesten die meegedaan hebben. Daarom was ik ook erg blij toen haar album eindelijk uit kwam en heb ik die meteen gekocht (met een handtekening erin en dat gewoon via bol.com, echt tof)! Vandaag laat ik jullie zien hoe het album eruitziet en vertel ik wat meer over wat ik ervan vind.

image-2015-07-06 image-2015-07-06 (1)

Ik vind de muziek van Maaike fantastisch. Heel eenvoudig vaak qua melodie en gebruik van instrumenten, maar overal precies goed gedoseerd, prachtige afwisselingen en overgangen tussen harder en zachter, zowel qua muziek als qua stem. Daarnaast vind ik dat ze heel erg mooi kan zingen. In het Nederlands zingen is zo moeilijk vind ik, alles moet precies raak zijn. Maaike doet dat. Zij raakt mij met wat ze zingt en ook met de gedichtjes die ze schrijft trouwens. Die staan ook in het boekje dat bij het album zit. Het boekje zit vast in de hoes en achterin zit de cd dan. De verhalen, de songteksten en de foto’s horen helemaal bij de cd, zonder dit was het naar mijn mening niet compleet geweest. Het prachtige artwork maakt het helemaal af.

image-2015-07-06 (3) image-2015-07-06 (2)
Kijk dan wat een mooi lettertype, mooie kleuren en prachtige foto’s!

Ik ben er helemaal weg van! Ik raad je eigenlijk gewoon aan om het album te kopen als je ook van haar muziek houdt! Vooral Lijmen en Zandbak  (dit is de versie uit de Beste Singer-Songwriter, op het album is het nummer uitgebreid en in een ander arrangement, nog veel mooier vind ik eigenlijk) zijn momenteel bij mij favoriet, maar ik vind eigenlijk geen enkel nummer onderdoen voor één van de anderen, ze zijn allemaal op hun eigen manier prachtig en passen echt bij Maaike, zowel de liedjes zelf als de video’s erbij.

image-2015-07-06 (4)

Dikke aanrader!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.