Rome | Dag 3: Colosseum, Forum en meer!

Het is eindelijk tijd voor mijn verslagje van onze derde dag in Rome! Ik wilde eigenlijk dag drie en vier samenvoegen, maar ik had zoveel toffe foto’s (gemaakt door Johan, mijn foto’s zijn er nog steeds niet, morgen ga ik weer kijken en hopelijk zijn ze er dan!) dat ik besloten heb om het maar op te splitsen. Vandaag dus dag 3, waarop we naar het Forum Romanum en de Palatijn, het Colosseum en een heleboel dingen in de oude stad zijn geweest!

’s Ochtends zijn we met de bus van de camping naar het Vaticaan gereden en vanaf daar hebben we de metro genomen. We lazen ergens dat het handiger was om eerst naar het Forum te gaan en dan naar het Colosseum en dat kan ik inderdaad iedereen aanraden! Je koopt dan bij het Forum namelijk een combinatiekaartje, voor het Forum, de Palatijn (dit is een museum op een heuvel – de Palatijn – in het Forum) en het Colosseum. Bij het Colosseum hoef je dan niet in de rij te staan maar kun je meteen naar binnen met je kaartje. Dit kost €12 (en als je onder de 26 jaar bent betaal je zelfs maar €7,50!). Bij het Forum waren we in 5 minuten binnen en bij het Colosseum stond daarna een rij van 2 uur (!) waar we dus niet in hoefden te staan. Heel fijn.

image-2015-07-06 (7) image-2015-07-06 (1)
Samen op de foto op het Forum (links) en de Boog van Constantijn (rechts)

Het Forum vond ik één van de mooiste dingen die ik heb gezien in Rome. Mijn historica-hart ging véél harder kloppen en nu ik dit schrijf en weer naar de foto’s kijk vind ik het weer zo tof dat we daar geweest zijn! Echt een aanrader. Er zijn allerlei oude restanten van gebouwen te zien, een triomfboog (van Titus – die van Constantijn staat buiten het Forum, namelijk naast het Colosseum), de tempel van Romulus, het huis van de vrouw van Augustus en nog veel meer. Heel indrukwekkend om te zien, ik vind ook dat de foto’s niet echt de sfeer uit kunnen drukken. Toch ga ik een paar foto’s laten zien. Ik heb heel streng geselecteerd omdat het anders heel veel zou worden, dus als je meer foto’s wilt zien kom je maar een keer langs, haha!

image-2015-07-06 (2) image-2015-07-06 (4)
Het Forum Romanum! De foto rechts is mijn favoriet

image-2015-07-06 (8)
De koepel van de tempel van Romulus 

image-2015-07-06 (6) image-2015-07-06 (5)

Het Colosseum loop je letterlijk bijna tegenaan als je de metro uitloopt. Erg indrukwekkend! Nadat we het Forum hadden bezocht – waar we een flinke tijd hebben rondgelopen – hebben we geluncht voor het Colosseum en daarna zijn we naar binnen gegaan. Het was er heel druk (hoewel dit niet echt opvalt op de foto’s voelde het hier en daar best claustrofobisch aan) en dus zijn we een klein halfuur binnen geweest. Ik vond het wel de moeite waard, het Colosseum is echt wel een prachtig gebouw en iets wat je gezien moet hebben als je in Rome bent!

image-2015-07-06 (3) image-2015-07-06

Omdat we lekker vroeg al bij het Colosseum en het Forum waren hadden we nog tijd genoeg over om nog een eind door de stad te wandelen en allerlei moois te zien. We hadden een kaart met daarop allerlei hoogtepunten en veel dingen zijn bij elkaar in de buurt dus je loopt van hoogtepunt naar hoogtepunt, erg tof. Ongemerkt loop je dan wel een hoop kilometers maar dat was het absoluut waard! We hebben onder andere de volgende dingen gezien: het Circus Maximus (oude Romeinse renbaan), de Campidoglio (hier staan het stadhuis en de Capitolijnse musea), het Monumento a Vittorio Emanuelle II (dit is een museum over de eenwording van Italië, het is een monument voor de eerste koning van Italië), het Forum Traianum en de zuil van Trajanus, de woning van de president (Palazzo de Quirinale), de Trevi-fontein (natuurlijk) en de Spaanse Trappen. En daarnaast nog allerlei andere prachtige gebouwen en straatjes, Rome is zo mooi! Ik laat niet van alles foto’s zien, maar zal in ieder geval uitleggen wat er op de volgende foto’s staat.

image-2015-07-06 (11) image-2015-07-06 (15)
Links een doorkijkje vanuit het Monumento a Vittorio Emanuelle II en rechts de Spaanse Trappen.
Ik vond eerlijk gezegd de Spaanse Trappen een beetje tegenvallen, op de plaatjes ziet het er veel mooier en vooral veel kleurrijker (met heel veel bloemen!) uit. En niet zo druk haha, maar dat had ik wel verwacht. Bovendien stond de kerk boven in de steigers, dat was wel jammer. Maar tof om een keer de beroemde Trappen gezien te hebben (en later in de week hebben we ze ook een keer beklommen).

image-2015-07-06 (12) image-2015-07-06 (14)
En natuurlijk de beroemde Trevi! Die staat momenteel ook in de steigers, maar dat wisten we dus dan is het minder erg dan wanneer je het niet weet. Het viel me nog mee trouwens hoeveel je nog kon zien gelukkig! Er wordt normaal natuurlijk altijd veel geld in de fontein gegooid omdat je dan een wens mag doen (en die komt dan uit) en dan kom je nog een keer terug in Rome – zo zegt het verhaal – maar oh jee, het kan natuurlijk niet dat dat niet kan omdat de Trevi in de steigers staat! Dus daar is wat op bedacht en dat zie je op de foto rechts: een klein bakje waar je je geld in kan gooien, hahaha! Ernaast staat een bordje met de tekst Throw your coin here erop. Ik zou ook willen dat ik het niet serieus meende maar het is echt zo. We hebben met verbazing staan kijken en heel veel mensen hard uitgelachen :’)

image-2015-07-06 (16)
En tot slot ons huisje op de camping (het huisje links), want dat had ik nog niet laten zien!

Het is maar een hele kleine impressie eigenlijk van wat we deze dag gezien hebben. Het was heel indrukwekkend en zo gaaf, ik kan iedereen aanraden om een keer naar Rome te gaan!

7 gedachtes over “Rome | Dag 3: Colosseum, Forum en meer!

  1. Er staat altijd wel IETS in de steigers, waar je ook naartoe gaat 😛
    Toen ik in Rome was, stond het Pantheon in de steigers.
    In Japan stond er in elke stad of dorp wel een tempel in de steigers/onderhoud (zelfs in het superkleine dorpje Takatori!). Heb ik wel foto’s van gemaakt maar niet op mijn weblog gezet, want dat is minder interessant 😛

  2. Rome lijkt me geweldig! Mijn ouders waren er ook laaiend enthousiast over. Ik hou ook van oudheden en volgens mij kan ik daar echt mijn hart ophalen! 😀

  3. Ben een beetje jaloers. In de 80-er jaren ben ik verschillende keren in Rome geweest op doortocht naar Apulië. Steeds maar voor een dag of drie, maar met al die korte verblijfses de stad toch aardig leren kennen toen. Sindsdien niet meer geweest. Geniet ervan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.