1000 vragen boekje.

Bij de nieuwste Flow (die ik in de eerste week van juni binnen kreeg, want ik heb een abonnement) zat een boekje met maar liefst 1000 vragen die je aan jezelf – of natuurlijk aan iemand anders – kan stellen. Het zijn ontzettend uiteenlopende vragen, variërend van simpele vragen als wat is je favoriete dagdeel en ben je een goede voorlezer tot wat ingewikkeldere vragen waar je wat langer over na moet denken, zoals hoe oud hoop je te worden en hoe ver heb jij je verleden achter je gelaten. Er staat voorop het boekje ‘en ja, minder vragen invullen mag natuurlijk ook’. Haha, ik was eigenlijk van plan om gewoon alle vragen te gaan beantwoorden – in ieder geval voor mezelf – en er zo nu en dan over te bloggen als ik een interessante vraag tegenkom waar ik wel wat meer dan een paar woorden of zinnen over kan schrijven.

Omdat dit wel héél kort is als artikeltje voor vandaag, heb ik besloten om alvast een paar korte vragen uit te zoeken en die te beantwoorden. Om de zoveel tijd kunnen jullie dan vervolgens één of meerdere vragen verwachten op mijn blog. Het lijkt me voor mezelf interessant om over sommige dingen (weer) eens na te denken en ook wel leuk om daar met jullie eventueel over te discussiëren of in ieder geval van gedachten te wisselen in de reacties. (Want ik hou van interactie met mijn lezers.)

Vraag 6. Waar bestaat je ontbijt uit? 
Ik ben volgens mij een slechte blogger, want die zijn allemaal zo hip met hun granen en superfoods en bananenpannenkoekjes en scrumbled eggs en weet ik wat allemaal meer. Ik eet bijna iedere ochtend een beschuitje met hagelslag. Ha.

Vraag 307. Om welke reden vond je laatste verhuizing plaats? 
Officieel ben ik een paar keer verhuisd, maar de verhuizing die ik echt plande en waarvoor ik naar de andere kant van het land ging, was van Hierden – mijn geboortedorp – naar Mijnsheerenland – waar ik nu woon. Ik ging toen namelijk samenwonen met Johan!

Vraag 507. Draag je vaak lippenstift? 
Nee. Nooit.

Vraag 797. Welk schoolvak vond je verschrikkelijk? 
Wiskunde. En techniek (gelukkig was dat maar een paar jaar en mochten we soms producten uit elkaar slopen en van de onderdelen een collage maken, dat was wel leuk). En informatiekunde (dat bestaat nu vast niet meer, maar wel toen ik in de brugklas zat). Ik heb één jaar leuk wiskunde gehad en dat was in de vierde klas. Die docent was zo grappig en kon zo goed lesgeven dat ik én een voldoende stond aan het eind van het jaar (volgens mij is dat alleen in de brugklas gebeurd – geluk – en daarna nooit meer) én dat ik het vak zowaar leuk begon te vinden. Ik haalde uiteindelijk een 4 voor mijn wiskunde-examen, dat was genoeg om een 5 gemiddeld te staan en dat was in 2010 voldoende om te slagen. Daarna heb ik er heerlijk nooit meer wat mee gedaan en ik heb daar nog absoluut geen spijt van. OH en maatschappijleer. BAH.

Vraag 901. Heb je wel eens een speech gehouden? 
Een echte speech zou ik het niet noemen, maar ik mocht op de opening van een wisseltentoonstelling in het streekmuseum in Dreischor (Zeeland) iets vertellen over mijn werk als conservator in het Rien Poortvlietmuseum en over de man Rien Poortvliet. Dat is wel een soort toespraak/rede/causerie/speech, toch?

Welk schoolvak vond jij verschrikkelijk? En welke vraag hoop je dat er langs komt op mijn blog (wat zou je graag van mij willen weten)?

10 gedachtes over “1000 vragen boekje.

 1. Ik eet ook wel saai ontbijt opzich, meestal gewoon brood met groente (vanochtend toevallig brood met geitenkaas en honing, soms ook brood met rosbiefplakjes of brood met (gekookt) ei, maar meestal groente of banaan). Soms heb ik zin in Japans ontbijt maar de laatste tijd ben ik lui dus dan gewoon brood 😛
  Op de middelbare school vond ik economie het vervelendste vak, want wij hadden een docent die ook gym gaf en dus in zijn zwetende trainingspak voor de klas ging staan en zei “dit geef ik mijn vierde klas dus dat kunnen jullie ook” (in de derde) dus toen had ik wel genoeg economie gehad voor de rest van de middelbare school 😛 Ben het ook niet gaan studeren trouwens…

 2. Hoe ben je er uiteindelijk op gekomen om geschiedenis te gaan studeren? Je wilde eerst een hele andere kant op dus ben benieuwd hoe je toch op geschiedenis bent gekomen 🙂

  1. Ik ging met een vriendin die misschien geschiedenis wilde gaan doen naar de open dag van de universiteit in Nijmegen; daar gingen we langs psychologie en pedagogische wetenschappen (dat leek mij wel tof) en dat was wel interessant, maar toen gingen we naar geschiedenis en dat vond ik zó leuk! En toen bleek dat ik dat kon studeren zonder dat ik het in mijn examenpakket had. Ik vond Nijmegen niets aan dus ben ik in Utrecht met iemand meegelopen die ik kende via via en dat vond ik zo leuk en het kon allemaal dus toen heb ik me ingeschreven en geen spijt van gehad 😉 Ik vond geschiedenis altijd al wel leuk, maar wist niet zo goed of ik er iets mee zou willen doen. Die vriendin is trouwens de Pabo gaan doen uiteindelijk haha!

 3. Welk vak vond ik verschrikkelijk. Nou, dat varieerde enigszins met de docenten die ik door de jaren heen gehad heb, en aan geen enkel vak heb ik echt een grote hekel gehad, maar in de derde had ik een ongelofelijke trut voor Engels en ik was daar toch al niet zo goed in, dus ik denk dat Engels wint. Al is zeker ook geen erg goed teken dat ik me nog steeds herinner dat ik in de vierde elke donderdagochtend om de vijf minuten op mijn horloge zat te kijken tijdens het eindeloze en oersaaie blokuur Frans? Van Frans kan ik nog steeds niks, Engels spreek ik inmiddels vloeiend 😉
  Of waren stiekem toch de gymlessen het ergst, klungel als ik was met alles wat op een bal leek?

  Wat vond je het leukste vak? 🙂

  1. Hahaha, heerlijke reactie dit! Heel herkenbaar ook, het ligt inderdaad vaak ook aan de docent. Zo had ik een jaar héél erg leuk geschiedenis, maar ook een jaar verschrikkelijk. De uren filosofie vond ik altijd heerlijk en ik genoot ook erg van gym meestal 🙂 En jij?
   Oh en ik vond biologie meestal ook erg leuk!

   1. Filosofie had ik niet eens… 😦
    Ik kon altijd al moeilijk kiezen en nu nog steeds. Biologie, scheikunde en natuurkunde, sowieso geweldig interessant. Maar ik hield ook erg van aardrijkskunde, muziek en beeldende vormgeving. Die kon ik natuurlijk niet alledrie in mijn N&T-profiel + biologie + Latijn stoppen, en toen is het alleen beeldende vormgeving geworden. Overigens beleefde ik ook plezier aan Nederlands (met name literatuurgeschiedenis) en Duits, dus het is niet dat ik een totale talenallergie heb ofzo, maar dat was misschien al duidelijk door het feit dat ik zelf schrijf haha.

    1. Niet iedere middelbare school biedt filosofie aan inderdaad, zo zonde vind ik! Ik had in de bovenbouw een NG-profiel dus kon ik geen geschiedenis erbij doen zonder dubbeluren met scheikunde (ik wilde altijd dierenarts worden, vandaar; en ik vond biologie heel leuk dus dat wilde ik graag houden) dus in de bovenbouw had ik geen geschiedenis; zo zonde achteraf (wat interesse betreft tenminste, ik heb qua inhoud niet echt wat gemist, alleen verdieping maar de basis had ik natuurlijk door de eerste drie jaar), filosofie is het enige vak waar ik bij mijn studie nog veel aan heb gehad 🙂
     Nederlands vond ik ook vaak wel leuk ja, dat wilde ik misschien ook gaan studeren haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.