Mijn uiltjesverzameling.

Een tijdje geleden – en nu volgens mij nog steeds – waren uiltjes ineens heel populair. Je zag ze op alle mogelijke manieren terugkomen en ook ik ben gevallen voor de hoge schattigheidsfactor van de beestjes. Ik vind de echte dieren ook geweldig mooi trouwens, vooral de wat kleinere uilensoorten. Mijn favoriete uil is denk ik toch wel de kerkuil.

image-2015-06-07

Inmiddels heb ik een flinke verzameling uiltjes in allerlei soorten, formaten en vormen. Het leek me leuk om die een keer aan jullie te laten zien! Hierboven zie je al mijn (bijna) gehele verzameling, maar ik laat ze hieronder stuk voor stuk aan jullie zien en vertel er iets over.

image-2015-06-07 (1)

Je wist waarschijnlijk niet dat het bestond. De horen-zien-zwijgen-beeldjes kent iedereen wel denk ik, maar de meest bekende vorm zijn toch wel de aapjes (voor mij in ieder geval). Ik had ze nog nooit gezien in een uiltjesuitvoering. Ik kreeg deze uiltjes vorig jaar voor mijn verjaardag van een vriendin. Schattig! Deze uiltjes staan op ons dressoir.

image-2015-06-07 (2)

Dit uiltje kreeg ik van mijn moeder – ze heeft er zelf ook eentje in een andere kleur. Dit uiltje is eigenlijk een mini-spaarpot, aan de achterkant zit bovenin namelijk een gleufje. Het is wel héél klein als spaarpot. Bij ons staat deze uil ook op het dressoir, om precies te zijn op de voet van de televisie.

image-2015-06-07 (6)

Deze leukerd staat ook op de voet van de televisie. Het is eigenlijk een handcrème, de kop van het uiltje kun je eraf draaien. De crème gebruik ik af en toe maar vind ik eigenlijk niet zo lekker ruiken. Jammer! Het is wel lekker zacht voor je handen. Deze leukerd kreeg ik van mijn schoonmoeder.

image-2015-06-07 (3)

Dit uiltje heb ik pas net, mijn moeder vond deze op de rommelmarkt en vond het wel iets voor mij. Ik vind ‘m erg leuk! Ook deze staat op het dressoir – daar staat bijna mijn hele verzameling, haha.

image-2015-06-07 (4)

Deze is van stof, in tegenstelling tot de uiltjes die je tot nu toe hebt gezien. Dit uiltje kan hangen en dat doet ‘ie dan normaal gesproken ook – alleen voor de foto stond ‘ie even op het dressoir (mooi fotohoekje). Hij hangt normaal aan één van onze lampen in de woonkamer. Dit uiltje komt bij het tuincentrum vandaan volgens mij.

image-2015-06-07 (5)

Deze winteruil heeft Johan een keer voor mij gekocht, ook bij het tuincentrum. Momenteel staat dit uiltje in de kast, omdat het geen winter meer is, haha, maar in het najaar haal ik ‘m vast weer tevoorschijn! Dan staat deze meestal of op het dressoir of in de vensterbank.

image-2015-06-07 (7)

Dit ingelijste uiltje heb ik ook in mijn bezit sinds de rommelmarkt. Samen met mijn ouders stond ik bij de schilderijenkraam en daar kwam ik dit schatje tegen. Ongeveer 50 cent later was ‘ie van mij! Nu staat ‘ie tegen de muur achter het dressoir.

image-2015-06-07 (8)

Samen met het stoffen uiltje hangt deze papieren leukerd aan de lamp in de woonkamer. Mijn schoonzusje stuurde dit uiltje in een postpakketje naar mij op. Hij is zelfgemaakt. Op het kaartje staat ‘omdat je zo graag een uiltje wilde, heb ik er eentje voor je gemaakt.’ Lief! Op het pakje waar het uiltje in zat stond ook dat de postbode voorzichtig moest doen, anders zou ik gaan huilen. Haha. Dit uiltje vind ik heel erg leuk!

image-2015-06-07 (9)

Tot slot mijn shirt met een uil erop! Het is een beetje een wijdvallend shirt met een groene achtergrondkleur. Deze verkopen ze bij Bonprix en kostte maar €10.

image-2015-06-07 (10) image-2015-06-07 (11)

Hé, mijn uilenshirt was toch niet het laatste item! Ik vergat zomaar mijn twee prachtige uilenkettingen! De eerste kreeg ik van Johan toen we 3 jaar samen waren (dit is een lange ketting) en de tweede heb ik zelf gekocht in een park in Frankrijk (deze ketting is wat korter). Lief!

Hou jij ook zo van uiltjes of ben ik de enige? Haha! Ik hoop dat mijn verzameling nog groter wordt eigenlijk, ik ben de uiltjes nog lang niet zat!

 

 

Advertentie

4 gedachtes over “Mijn uiltjesverzameling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.