Onze zoektocht naar konijntjes (deel 2).

Pasgeleden vertelde ik al dat Johan en ik graag twee konijntjes willen kopen, omdat de gerbils zijn doodgegaan. We zijn eerst bij het asiel in Numansdorp geweest, daar heb je hier al over kunnen lezen. Zaterdag 6 juni zijn we deel 2 van de zoektocht gestart en vandaag lees je daar meer over!

IMG_0291

We gingen naar de knaagdierenopvang Het Knaagspoor in Ridderkerk, waar ze – verrassing! – allerlei knaagdieren opvangen, maar vooral konijnen en cavia’s. Er zijn in deze opvang ook al een aantal koppels, die dus niet meer apart gekoppeld hoeven te worden als je ze koopt (‘adopteert’, wordt het trouwens meestal genoemd). We hebben ontzettend veel schattige konijntjes gezien, zowel binnen als buiten zaten er heel veel. Ik wist bijna niet waar ik moest kijken, haha!

IMG_0293

Er waren twee koppels die al geadopteerd mochten worden; een mannetje en een vrouwtje en twee vrouwtjes. We hebben beide koppels wat meer aandacht gegeven en even geaaid en geknuffeld – voor zover ze dat wilden. Het mannetje van het eerste koppel was nogal aan het krabbelen en doen, die wilde graag de baas spelen. Johan trekt dan niet terug maar houdt vol, maar ik vind dat stiekem best wel eng en vooral gewoon niet zo prettig, dus ik dacht meteen al ‘dit gaat ‘m niet worden.’ Het vrouwtje was wel erg lief, maar ja, je koopt natuurlijk niet één los konijn. Hadden wij in ieder geval besloten. Dan ook even bij het andere koppel kijken…

Die waren heel erg lief, de twee vrouwtjes. Wel een beetje bang, maar dat is natuurlijk niet zo vreemd als ze je voor het eerst zien. Deze hebben we een hele tijd bij gezeten in een buitenren, zodat ze even goed kennis met ons konden maken en wij met hen. Dat was heel leuk! Ondertussen kregen we veel uitleg over de konijnen, over hun karakter en ook over de hokken en het voer en dat soort zaken. Dat was heel fijn.

IMG_0295 IMG_0294

De konijntjes waren niet altijd even knuffelig, maar gingen zich op een gegeven moment wel wassen en ze lieten zich ook aaien, dus dat was wel een goed teken. Kijk dan wat een mooie konijntjes! Ze heten momenteel nog Babs en Beertje, maar we gaan andere namen bedenken (ideeën opperen mag altijd, ben benieuwd!) want die namen vinden we niet zo leuk.

Je leest het al… We hebben besloten deze twee lieve knuffelige dames te adopteren! Als we terug zijn van vakantie kunnen we ze op zaterdag meteen ophalen. Spannend! Ik heb nog nooit een konijntje – of twee, haha – als huisdier gehad maar ik vind het wel erg leuk natuurlijk! We zijn heel blij dat we twee konijntjes hebben gevonden die goed bij ons (lijken te – altijd even afwachten natuurlijk) passen. Iris vroeg pas of ik dan ook over onze konijntjes zou gaan bloggen en ik denk dat ik maar een nieuwe categorie, konijnenliefde of iets in die richting, ga aanmaken, want natúúrlijk ga ik meer schrijven over deze lieverds! 🙂

IMG_0292

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.