Day Zero Project | Biwanto (Binnenmaas Wandeltocht).

Op de eerste zaterdag van juni is bij ons in de buurt altijd de Biwanto, de Binnenmaas Wandeltocht. Het leek me leuk om daar een keer aan mee te doen en 6 juni was het zover: toen liepen Johan en ik samen twaalf kilometer. De Biwanto stond op mijn lijst voor het Day Zero Project en dus heb ik na het lopen meteen doel 53 afgestreept. Vandaag (jep, zoveel bloginspiratie dat het artikel pas een week en een dag later online komt) vertel ik wat meer over het lopen en laat ik je wat foto’s zien die Johan maakte.

IMG_0288 IMG_0289

Bovenstaande foto toont de route van 12 kilometer die we gingen lopen. Omdat we niet geoefend hadden en niet regelmatig verre afstanden lopen, wilden we niet meteen 18 kilometer lopen. 8 kilometer vond ik weer een beetje te kort dus gingen we voor de 12 kilometer. Dat ging best lekker! Halverwege werden we overgezet met het pontje, dat speciaal voor de Biwanto één keer per jaar over de Binnenmaas vaart. Leuk!

IMG_0282 IMG_0284

Het heeft wel iets om met zoveel mensen – hoewel we vroeg waren gestart en het dus wel meeviel met de drukte, maar je zag wel regelmatig mensen lopen – een wandeltocht te doen. Je kan dus 8, 12 en 18 kilometer lopen, maar ook 25 of 40 en omdat de Biwanto dit jaar alweer voor de 60e (!) keer werd georganiseerd, kon je ook eenmalig zelfs 60 kilometer lopen. Respect! Daarnaast is er ook de Bifieto waarbij je, je raadt het al, een route kan fietsen. Je kan 18, 25 of 40 kilometer fietsen. Dit jaar was er ook eenmalig een route van 60 kilometer voor de fietsers.

IMG_0276 IMG_0277

Het was heerlijk weer om te lopen, niet te warm maar zeker ook niet te koud. Omdat we voor half 11 al waren gestart was het prima te doen. Dat was dus extra genieten! Natuurlijk moest ik onderweg ook even een geitje aaien en moesten we even foto’s maken van de ganzen en de kuikens (oké, ik typte eerst ‘keukens’, zou best bijzonder zijn in een weiland) en de koeien en kalfjes.

IMG_0278 IMG_0281

Aan het eind kreeg Johan nog een medaille (die heb je bovenaan al kunnen zien) – en ik niet, want ik hecht daar helemaal geen waarde aan en je moest er voor betalen, haha – als aandenken. We zeiden allebei tegen elkaar ‘volgend jaar weer!’ Dan willen we wel een beetje gaan oefenen zodat we 18 kilometer kunnen lopen.

IMG_0283

Advertentie

Een gedachte over “Day Zero Project | Biwanto (Binnenmaas Wandeltocht).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.