Onze zoektocht naar konijntjes (deel 1).

Zoals jullie misschien wel weten – en anders weet je het nu – zijn onze gerbils een tijdje geleden allebei doodgegaan. Nu willen we eigenlijk wel graag een nieuw huisdier en we zijn het inmiddels eens geworden: het worden twee konijntjes! Konijnen zijn namelijk groepsdieren en dus vinden we het zielig om er maar eentje te kopen. Twee konijnen dus. Het leek me wel leuk om jullie mee te nemen in onze zoektocht, want we gaan niet zomaar konijnen kopen, we vinden het wel belangrijk om goed te kijken wat voor konijnen we kopen, welke bij ons en bij elkaar passen en dat soort zaken. Het is niet zomaar een ‘ding’ natuurlijk wat je koopt.

Onze zoektocht tot nu toe
We willen dus graag twee konijntjes. Bij het asiel waar we zaterdag zijn geweest, De Dierenstee in Numansdorp, werd ons van alles uitgelegd en verteld over de konijnen die ze daar momenteel hebben en over konijnen in het algemeen. Ook kregen we een aantal folders en boekjes mee. Ik vind het fijn dat er in het asiel zoveel wordt uitgelegd, dan weet je gelijk waar je aan toe bent. Daarnaast wordt er natuurlijk ook heel goed en met liefde voor de dieren gezorgd, dat merk je meteen. De verzorgster kon ons ook van alles vertellen over de beestjes zelf, zoals over hun karakter.

image-2015-05-30 (4)

Er waren twee konijntjes die ons gelijk wel heel erg aanspraken, heel erg mooi en zo lief en zacht! Ik hou van konijnen, heb je het al gemerkt? Er werd ons aangeraden om, als het kan, een mannetje en een vrouwtje te nemen, maar wel gecastreerd. Bij het asiel wordt dit sowieso gedaan en worden de konijnen ook ingeënt. Daarnaast komt ook iedere week de dierenarts op bezoek.

We hebben nu dus al wel twee konijntjes op het oog (die Snuffie – lekker origineel – en Coco heten – Coco vind ik een leuke naam!), maar we willen ook nog graag bij een aantal andere opvangplaatsen kijken. Zo is er in Ridderkerk een knaagdierenopvang en in Zwijndrecht een konijnenopvang waar we eerst nog heen willen. Binnenkort gaan we natuurlijk ook nog op vakantie, dus voordat we gaan komt er sowieso nog geen konijntje. Ook naar een hok willen we nog op zoek, we willen wel dat onze konijnen los kunnen lopen in de kamer, ook omdat we natuurlijk geen tuin hebben. Een groot hok en lekker veel ruimte is dus erg belangrijk!

Ik hoop jullie binnenkort meer te kunnen vertellen over de volgende konijnen die we hebben gezien en natuurlijk hebben geknuffeld! Wie van jullie heeft (een) konijn(en) en kan nog iets leuks of iets belangrijks over vertellen? Tips zijn natuurlijk altijd welkom en konijnenverhalen ook 🙂

Advertentie

Een gedachte over “Onze zoektocht naar konijntjes (deel 1).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.