Day Zero Project | Update april.

April is voorbij, welkom in de maand mei! (yes, dat rijmt) Het lijkt stiekem alsof ik deze maand wéér niets heb gedaan aan het Day Zero Project – want waar zijn dan de artikelen over de doelen die ik heb af kunnen strepen? – maar stiekem heb ik toch een aantal doelen kunnen afstrepen deze maand! (of is het er maar één? Ik weet het niet meer precies; ik bedenk me net dat het laatst volbrachte doel vandaag – zaterdag – is volbracht en het is 2 mei dus die gaat mee in de maand mei en niet voor de maand april) In dit artikel praat ik je weer bij over hoe het gaat met mijn Day Zero Project!

P1110681
Ik zocht eigenlijk een algemene foto maar hé, kune kune-varkentjes zijn altijd goed toch?

Volbrachte doelen in april 
Ik zit nu door de lijst te bladeren en ik vind dat ik doel 50 heb volbracht. Eigenlijk was dat doel oorspronkelijk ‘naar een concert van Maria Mena’ maar omdat ik vind dat ik de lijst zo nu en dan mag aanpassen als ik een doel heb volbracht op de manier waarop ik het goed (genoeg) vind, vind ik dat het nu doorgestreept kan worden omdat ik er ‘naar een concert (van Maria Mena)’ van heb gemaakt. Het is dus een ander concert geworden, namelijk van Frank Boeijen (en dat was fantastich! Daarover lees je hier meer). Een aantal jaren geleden ging ik ieder jaar wel naar een aantal concerten, maar tegenwoordig ga ik nauwelijks meer en dus ben ik eigenlijk alleen al heel blij dat ik überhaupt naar een concert geweest ben! Vandaar dat ik het doel heb aangepast en nu dus heb doorgestreept – maar stiekem wil ik voor het einde van het project (althans, voor de officiële einddatum; ik weet niet of ik dan al ga stoppen als ik nog niet alles heb gedaan) alsnog naar een concert van Maria  want dat wil ik al héél lang. Dus. Dan horen jullie er vast meer over als ik toch nog daarheen ga. Maar voor nu: één doel om af te strepen!

Daarnaast kon ik ook een streep zetten door doel 89: een avond/nacht uitgaan. Zoals jullie misschien wel weten ben ik helemaal niet zo’n uitgaanstype – of dacht ik dat althans een hele tijd. Aan het begin van de maand (‘voor je verjaardag’ zei hij) ben ik met een vriend uit geweest in Rotterdam (eerst (wit)biertjes drinken in NRC en daarna naar Blender – dansen en meer biertjes drinken) en dat vond ik heel erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar! Niet iedere week (al is het maar omdat ik het dan teveel herrie vind worden én vanwege het financiële plaatje) maar zo nu en dan vind ik het hartstikke leuk. Nog een doel om af te strepen dus! (Komende dinsdag is het 5 mei en als het dan mooi weer is ga ik met hem weer naar Bevrijdingsfestival Rotterdam, weer biertjes drinken, naar muziek luisteren en dansen; zin in – is niet uitgaan maar ik wilde het gewoon even zeggen, haha.)

Doelen waar aan gewerkt wordt 
Ik ben nog steeds lekker bezig met doel 88: 50 boeken lezen. Op 10 april kwam ein-de-lijk, na iets van anderhalf jaar wachten (!), deel 5 uit van de thrillerserie van Nicci French (over de psychoanalyticus Frieda Klein) waar ik tot nu toe alle delen van heb gekocht en die ik fantastisch vind en aan iedereen wil aanraden. Dat boek had ik natuurlijk binnen no time uit – ik ging mezelf op een gegeven moment gewoon verbieden om verder te lezen, want nu moet ik wéér heel lang wachten tot het volgende deel – en omdat ieder deel wel volgt op het volgende deel (ook al komen er ook weer nieuwe verhaallijnen bij) besloot ik om nog een keer opnieuw de serie te lezen. Inmiddels ben ik net begonnen in deel 3 (deel 1 en 2 heb ik al meerdere keren gelezen, volgens mij is dit echter ‘pas’ de tweede keer dat ik deel 3 lees dus ik herken niet alles, haha – hoewel ik in de eerste delen ook nog steeds weer nieuwe dingen ‘ontdek’ – of herontdek, dat weet ik niet precies) en omdat er bij het doel niet staat dat het nieuwe boeken moeten zijn, heb ik in april 3 boeken gelezen: blauwe maandag, dinsdag is voorbij en het nieuwe boek denken aan vrijdag. 34 boeken gelezen, 16 boeken te gaan! Daarnaast ben ik ook nog steeds bezig in het boek over de Band of Brothers, maar dit is niet een boek (voor mij tenminste) om in één ruk uit te lezen, hoewel ik het wel erg interessant vind. Meer een boek voor af en toe.

En nu? 
Oké, voor de maand mei ga ik weer geen concrete doelen opstellen om aan te werken of te volbrengen, maar ik wil toch wel minimaal één boek uitlezen weer en het liefst ook twee andere doelen volbrengen (maakt niet uit welke). Misschien eindelijk een product van Lush kopen? Want iedere keer denk ik daaraan en vervolgens doe ik het nooit, haha. Suf. Ik weet denk ik gewoon niet wat ik wil kopen. Iemand aanraders/tips/ideeën? (geen bruisballen voor in bad, want ik heb helaas – snik – geen bad) Twee doelen kunnen afstrepen en minimaal één boek lezen moet lukken toch? Het eerste doel kan ik stiekem al afstrepen want dat volbracht ik vandaag toevallig al! Misschien worden het er dan zelfs 3. Ik ben benieuwd! Ik hou jullie uiteraard op de hoogte 🙂 (of ik moet gewoon de jackpot winnen – en eerst überhaupt al een lot kopen trouwens – en dan naar Soldaat van Oranje gaan)

Tussenstand 
En dan zoals altijd nog even de tussenstand!

Volbrachte doelen: 53
Doelen waar aan gewerkt wordt: 9
Nog niet volbrachte doelen: 48

7 gedachtes over “Day Zero Project | Update april.

 1. Door jouw posts over het Day Zero Project krijg ik erg zin om ook mee te doen! Maar 101 doelen klinkt best veel om te verzinnen, haha. Ik moet daarvoor nog wat inspiratie op doen.
  Van de Lush producten gebruik ik eigenlijk alleen maar de shampoo. Ik kan je Godiva erg aanraden, hij ruikt heerlijk naar jasmijn en gaat wel een jaar mee 🙂

  1. Ik kan het alleen maar aanraden 🙂 Mits je er alleen doelen op zet die echt dichtbij je liggen, anders gaat het niet lukken. Je kan ook voor het gemak een aantal wat simpelere doelen erop zetten (zo had ik bijvoorbeeld ‘minimaal 20 kleurplaten kleuren’; prima te doen), dat houdt het leuk 🙂
   Bedankt voor de tip!

 2. ik weet niet of ik dan al ga stoppen als ik nog niet alles heb gedaan)
  Gewoon doorgaan en/of een nieuwe lijst maken met de doelen van de oude lijst die je nog niet hebt gedaan 😉
  Of gewoon maandelijkse doelen bedenken en geen grote lijst meer, en dan de nog niet behaalde doelen van de grote lijst daartussen zetten.

  In de Lush hebben ze toch ook allerlei zeepjes? Zoals deze. Die kun je misschien bij de wastafel leggen 🙂

   1. Ik kijk nu ook elke week aan welke dingen ik wil werken 🙂 Er staan dingen uit mijn oorspronkelijke grote lijst tussen, maar ik bedenk ook vaak andere dingen die ik deze week wil doen (zoals een specifiek kledingstuk maken) en die niet op mijn grote lijst staan. Beetje bij beetje kan ik dus toch doelen afstrepen van de grote lijst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.