1 mei 2015.

Het is weer eens een tijdje stil geweest op mijn blog, sorry! Maar ik ben er weer! De afgelopen week had ik het lekker druk met allerlei dingen. Maandag gingen Johan en ik samen met mijn zwager en schoonzus naar Bobbejaanland en dat was heel erg leuk! Dinsdag moest ik werken en daarna moesten we even naar Tiengemeten om wat dingen voor het museum te doen (kwamen geïnteresseerden langs om (eventueel) een schilderij te kopen). Woensdag was Johan jarig (oké ik typte harig) en dus gingen we ontbijten bij Hema, lekker door het dorp slenteren, schoonmaken (haha, was nodig) en ’s avonds heb ik een 3-gangendiner uit eigen keuken bereid. Dat was leuk! Donderdag gingen Johan en ik samen met de andere ceremoniemeester de feestlocatie versieren en het huis van de bruid en bruidegom en gisteren was het dan zover: toen gingen mijn zwager Jan Willem en mijn schoonzus Colinda trouwen! En daar wil ik jullie vandaag meer over vertellen!

Foto’s heb ik nog niet, want ik weet niet of zij het leuk vinden om zomaar op mijn blog te verschijnen en officiële foto’s – waar ik zelf bijvoorbeeld op sta – zijn er uiteraard nog niet. Dus vandaag een artikeltje zonder foto’s.
’s Ochtends waren we rond 9 uur al bij Colinda’s ouders thuis en daar hebben we koffie gedronken en gewacht op de andere daggasten. Dat was al erg gezellig, de sfeer zat er meteen goed in! Jan Willem kwam Colinda ophalen (na de koffie gingen zij vast foto’s maken bij het streekmuseum, waar het burgerlijk huwelijk plaatsvond) met een prachtige A-Ford uit 1930! Echt een ontzettend gave auto en in hele mooie staat nog. Met chauffeur, ook stoer.

Om 11 uur was de ceremonie in het streekmuseum van Krimpen aan den IJssel. Het was een mooie ceremonie in een knusse oude zaal. Erg tof. De ambtenaar vond ik ook wel leuk, hij was best grappig en deed het wel leuk allemaal. Daarna waren ze dus eigenlijk al getrouwd en toen was de ochtend nog niet eens helemaal voorbij! Best bizar als je erover nadenkt. We gingen vervolgens buiten rustig foto’s maken – we hadden de hele dag door lekker veel tijd voor alles, heerlijk! Je werd niet ‘geleefd’, zoals ik wel eens van mensen hoor die gaan trouwen/daggast zijn op een bruiloft – met de daggasten. Dat was erg tof. We konden het allemaal goed vinden met elkaar – terwijl de meesten elkaar eerst niet eens kenden noemden we elkaar aan het eind van de dag ‘vrienden’ en gingen we iedereen zoenen bij het afscheid, haha – ook met de fotograaf (een collega van Jan Willem).

Vervolgens gingen we lunchen bij Colinda’s ouders thuis, er was al voor broodjes en drinken gezorgd. Ideaal! Daarna naar de kerk, waar ook nog wat belangstelling was van gemeenteleden en andere gasten (avondgasten, waaronder mijn ouders). Het was wel een mooie dienst, maar ik had er persoonlijk niet zoveel mee (kan natuurlijk) – het belangrijkste is natuurlijk dat het bruidspaar het mooi vond en volgens mij was dat het geval! 🙂 Daarna was het tijd om naar de feestlocatie te gaan, een kaasboerderij in Lageweg, een gehucht dat onder Ouderkerk aan den IJssel valt (waar Colinda’s ouders en zijzelf ook wonen – inmiddels wonen Jan Willem en Colinda in Ridderkerk). Hele mooie locatie en ontzettend lieve mensen (de eigenaars). Er was koffie en thee en fris en vooral ontzettend veel gezelligheid! Het koud-en-warm-buffet beviel ook erg goed, het was erg lekker en ook de ijstaart(en) gingen er goed in als toetje!

’s Avonds kwamen er nog een heleboel gasten en was het erg gezellig 🙂 Er waren stukjes, een powerpoint met allerlei foto’s van het stel, heel veel cadeautjes, hapjes en drankjes, nog meer gezelligheid en goede sfeer en aan het einde van de avond heel veel vermoeide maar voldane mensen! Ik ging met een heel goed gevoel naar huis; we waren ongelooflijk moe en hebben vandaag dus heerlijk uitgeslapen en bij Ikea ontbeten, maar het was het allemaal waard, want wat was het leuk! Heel veel werk ook, dat ceremoniemeester zijn, maar ik vond het een prachtige dag!

Ik weet niet of Jan Willem & Colinda dit lezen, maar ik ga het toch nog een keer zeggen: dankjewel voor de prachtige dag, jullie waren (en zijn!) een prachtig stralend paar en ik ben zo trots op jullie! Heel veel liefde! ❤

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.