Zaterdag was een hele fijne dag!

Het heeft even geduurd, maar hier ben ik weer met een nieuw artikel 🙂 Zoals jullie hebben kunnen lezen in de ‘fijne vooruitzichten’-post had ik wat tofs op de planning staan voor afgelopen zaterdag: het concert van Frank Boeijen waarvoor ik twee tickets had gekregen van Johan, als verjaardagscadeautje. Maar er gebeurde meer afgelopen zaterdag! Vandaag meer daarover, want ik kon het van de week nog niet vertellen!

We – in dit geval zijn dat A. en ik, ceremoniemeesters bij de bruiloft van mijn zwager en schoonzus aanstaande vrijdag – hadden een vrijgezellenfeestje georganiseerd voor mijn zwager en schoonzus en daar kon ik natuurlijk nog niets over zeggen van de week; zij lezen namelijk zo nu en dan ook wel eens mijn blog (hoi!). We gingen eerst samen lunchen (we waren met 9 personen totaal, gezellig klein groepje) en daarna boerengolfen. Lees: iets met klompjes aan een stok, 3 teams van 3 personen, véél ballen in de sloot, veel poep en hoog, nat gras en vooral heel veel lachen. Het was heel erg gezellig en – het belangrijkste! – zwager en schoonzus vonden het ook superleuk! Ze waren er mooi op gekleed (er waren snorren voor alle mannen en we hadden een vlinderdasje en verschillende hawaii-slingers en hoedjes gekocht) dus dat vergrootte de vreugde natuurlijk alleen maar, haha. Geslaagde verrassing!

Toen was voor Johan en mij de lol nog niet over, maar gingen we – na een stop bij McDonalds en snel even langs huis om de kaartjes op te halen (het liep een beetje uit allemaal, we wilden eigenlijk thuis eten) – naar Spijkenisse, naar theater De Stoep, voor het concert van Frank Boeijen! De garderobe en een drankje naar keuze in de pauze zat bij het concert inbegrepen, erg fijn. Ik voelde me een béétje misplaatst met mijn spijkerbroek en simpele blouse; mensen die naar een theater gaan vinden blijkbaar bijna allemaal dat je dan (heel) netjes gekleed moet gaan. Haha. Verder waren we verreweg de jongste, maar dat mocht de pret niet drukken.

Het concert was in één woord fantastisch. Frank was precies zoals ik me had voorgesteld op het podium: een beetje houterig, maar heel innemend en ook nog eens heel grappig! Dat wist ik dan weer niet. Zo vertelde hij tussendoor van alles over zijn leven en maakte hij verschillende woordgrapjes. Daarnaast vergiste hij zich bij het zingen van Zwart Wit een keer – hij zong ‘zwit, wart’ – en toen hij verder wilde zingen maar zowel de pianist als het publiek moesten lachen, schoot hij ook in de lach en toen gingen ze instrumentaal verder. ‘Zingen jullie dan maar’, zei Frank. Mooi opgelost! Heel menselijk, erg tof. Zijn bandleden zijn trouwens ook bijzonder muzikaal, zo speelde één van hen zowel akoestische als elektrische gitaar en daarnaast ook accordeon, viool, een soort fluit (low whistle heette het, heel erg mooi) én mandoline. En allemaal ook nog eens heel erg goed. Zo knap! Verder was er een toetsenist, die zowel synthesizer als harmonium (een soort orgel) en vleugel speelde; een drummer (die héél goed was) en de bassist, die naast basgitaar (met een hele vette solo aan het eind van de avond) ook heel mooi contrabas speelde (zowel tokkelen als met de strijkstok). Ik hou van contrabas.

Frank wisselde een aantal nieuwe liedjes – waarvan een boek is gemaakt met bij de liedjes passende kunstwerken/foto’s van kunstwerken; deze hebben we, vooral voor de cd met nieuwe liedjes, haha, gekocht in de pauze – af met een ‘reis door de tijd’ waarbij hij allerlei verschillende nummers zong. Ik kende er een flink aantal niet, maar ook een flink aantal wel en dat was toch wel fijn. Wat we heel mooi vonden was dat het echt een luisterconcert was. De aandacht ging volledig naar de muziek en de zang en het grootste gedeelte van de tijd zat iedereen stil te luisteren en te genieten. Uiteindelijk stonden we over 11 uur weer buiten, na een concert van bijna 3 uur. 3 uur lang genieten. De band deed maar liefst drie toegiften. Het concert sloot, voor de toegiften, af met één van mijn favoriete nummers, Heb me lief. Wel in een ander – ook heel mooi – arrangement, zoals Frank met de meeste liedjes deed. Niets was precies hetzelfde als op een cd of op de radio. Heel mooi en authentiek vond ik dat. De laatste toegift was een beetje te voorspellen, dat was namelijk Kronenburger Park. Toen ging wel iedereen heel hard meezingen, dat was wel tof.

11009082_901780049863136_2557360906317286038_n
Dit is het boek dat we hebben gekocht, inclusief cd

Frank kreeg aan het einde van de avond een heel lang applaus – voor de eerste toegift en ertussenin ook steeds, en de hele avond eigenlijk wel (steeds heel gepast applaus, bijvoorbeeld bij een heel serieus, ingetogen liedje geen gejoel) – en dat vond ik meer dan terecht. Wat een fantastisch concert was dit! Vanaf kinds af aan luister ik al naar de muziek van Frank Boeijen; ik had vroeger een cassettebandje en dat heb ik letterlijk helemaal kapot gedraaid. Ik kreeg het in eerste instantie om het liedje Linda maar ik ben echt van zijn muziek gaan houden. Zaterdagavond ben ik ook van de persoon Frank Boeijen gaan houden. Het was echt prachtig. Dit is als het aan mij ligt zeker niet het laatste concert van hem waar ik heenga! Aanrader!

Johan, dankjewel voor dit fantastische verjaardagscadeau! Ik had me geen beter cadeau kunnen wensen denk ik 🙂

8 gedachtes over “Zaterdag was een hele fijne dag!

  1. Hé wat toevallig, ik had zaterdag ook een vrijgezellenfeestje. Was mijn eerste, en ik vreesde een beetje voor strippers enzo, maar gelukkig niet hahaha. We hebben erg veel lol gehad 🙂

    1. Ha, zeker toevallig! Fijn dat het leuk was! 🙂 Ik had het zelf geregeld, samen met de andere ceremoniemeester, dus wist dat het niet iets geks was haha. Is ook niets voor mijn zwager en schoonzus 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.