Het is weer tijd voor muziek!

Zo nu en dan blog ik eens over muziek. De laatste tijd is het er niet meer van gekomen en dat is eigenlijk wel jammer, want ik hou van muziek. Er is altijd wel muziek die mijn stemming past 🙂 De laatste tijd breid ik mijn Spotify-afspeellijst (genaamd ‘Fijn :)’) steeds meer uit met van alles en nog wat. Zowel oude(re) liedjes als wat nieuwere als hele nieuwe nummers staan erin. En dan gewoon lekker door elkaar afspelen en de hele dag die lijst aan. Heerlijk! Voor iedere stemming zit er wel iets bij. Ik hou ervan. Een aantal van de nummers waar ik veel naar luister wil ik met jullie delen vandaag!

Helaas kan ik hier in WordPress niet zo snel de videoclip erbij vinden maar zoek ‘m op op Youtube! Het is echt de moeite waard. Ik vind het prachtig. Zoals alle muziek van Maaike trouwens. En Maaike zelf vind ik ook een mooie vrouw.

Toen ik London Grammar voor het eerst zag (nieuwsgierig wie er achter die prachtige stem zat) had ik niet deze vrouw verwacht. Grappig is dat; ik stel me vaak voor hoe iemand eruitziet als ik alleen de stem hoor en bij haar had ik een donkere vrouw verwacht. Of in ieder geval donker haar. Maar ze is blond. Maar wát een fantastische stem heeft zij, ik hou ervan!

Gevalletje lekker nummer en lekker dansen is dit. Heerlijk!

Ik hou van de stem van Novastar. Het maakt niet zoveel uit welk liedje, maar deze heb ik goede herinneringen aan dus die koester ik. Vandaar dat ik deze kies, maar ik vind eigenlijk alles mooi.

Net als bij Novastar maakt het me bij Eefje Visser ook totaal niet uit wat ze zingt. Ik hou van haar stem en de verhalende manier van zingen die zij heeft. Heel erg tof. Ik zie er ook altijd van alles bij als het ware, je ziet het zo voor je als ze haar liedjes ‘vertelt’. Echt mooi.

Hiervan vind ik de video vooral erg leuk, met Tom Hanks is ‘ie! Ik kwam ‘m pas ergens tegen op een blog volgens mij – weet niet meer welke, sorry! – en het liedje is ook wel leuk.

In dit artikel dus vooral wat nieuwere nummers, maar er staat in mijn lijst ook genoeg muziek van Blof, Maria Mena, Ilse DeLange, The Golden Earring, Guus Meeuwis, Racoon, Marco Borsato, Sara Bareilles, Miss Montreal, Frank Boeijen (25 april concert! Zin in!) en ga zo maar door. Echt van alles wat. Naar wat voor muziek luister jij de laatste tijd vooral?

7 gedachtes over “Het is weer tijd voor muziek!

 1. Naar Rowwen Hèze luister ik altijd, maar de laatste tijd begin ik ook weer wat meer te luisteren naar muziek die ik veel draaide toen ik nog bij mijn ouders woonde. Met name bij Bløf lopen de rillingen me soms over de rug en denk ik: Oh ja, toen. De titel van een van hun beste albums, Alles Blijft Anders, past goed bij dat gevoel 😉

  1. Rowwen Hèze kan ik niets van verstaan haha, misschien dat ik er daarom weinig aan vind 😉 (ze waren een keer op een festival hier aan de rand van het dorp en dat was zo hard dat ik het thuis – zo’n 4 kilometer verderop – kon horen, haha)
   Ik vind Bløf ook zo’n fantastische band, ik hou van bijna al hun muziek en heb iets van 4 cd’s haha (waaronder ‘het beste van 20 jaar Bløf). Ik hou wel van de poëtische teksten waar je zelf een invulling aan kan geven.

   1. Haha, dat snap ik wel. Aan de andere kant weerspiegelen de nummers die ze op poppodia spelen maar een klein deel (en wat mij betreft het minst interessante deel) van hun repertoire. Dat weten maar heel weinig mensen.
    De teksten van Bløf ja 🙂 Ik snap al die cultuurbarbaren niet die roepen dat het betekenisloze onzin is. Het is poëzie! Er zitten echt pareltjes van teksten tussen.

    1. Vandaar! Dat is bij veel artiesten natuurlijk zo en ik heb me eigenlijk nooit echt verder verdiept in Rowwen Hèze, omdat ik er dus niets van versta haha.
     Inderdaad, precies dat! Sommige teksten denk ik ook ‘huh?’ maar er zitten zulke mooie tussen… Vind ik bij Herman van Veen ook altijd, zo lekker melancholisch…

   2. Klopt. Maar Rowwen Hèze heeft zo’n sterk imago als feestband dat niemand die hele kleine lieve liedjes verwacht 😛

    Ja, melancholiek 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.