Dagje Burgers’ Zoo :)

Hè hè, er staat weer een artikel online! Toen ik van de week een artikel wilde schrijven, deed het internet het niet meer en afgelopen donderdag waren Johan en ik de hele dag weg (en 4 jaar samen) – daarover later meer!

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, zijn Johan en ik dol op de dierentuin (en op de kinderboerderij, trouwens). We hadden nog kaartjes van de Hema (€13,50 per persoon) voor de dierentuin (naar keuze) en we kozen voor Burgers’ Zoo in Arnhem. Daar waren we allebei al een hele tijd niet meer geweest. Afgelopen maandag was het lekker weer (en Johan heeft deze en volgende week vakantie, gezellig!) en het was heel rustig in het park. Het was een mooi en gezellig dagje samen! Ik maakte maar liefst 14 foto’s, haha, en Johan 200. Verschil moet er wezen. Vandaag een hele kleine selectie van zijn en mijn foto’s!

DSCN0946

DSCN0953
Deze mooierd kwam steeds langs lopen vlák voor het glas langs. 
Heel gaaf om hem van zó dichtbij te kunnen zien!
Prachtig! Later lag hij lekker in de zon en kon ik hem mooi fotograferen.

DSCN0954 DSCN0955
Een jonge (denk ik) en een volwassen goud-amadine. Je ziet de prachtige kleuren al doorkomen bij de jonge vogel. Mooi om te zien!

DSCN0956 P1110770
Er was een volwassen cheeta en een aantal jongen, die steeds aan het spelen en heen en weer aan het rennen waren. Prachtige dieren! Ik heb niet echt meer een lievelingsdier, want ik vind heel veel dieren prachtig en bijzonder, maar de cheeta was vroeger mijn lievelingsdier. Ik vind ze zo mooi! Rechts zie je een banteng, een soort rund; er waren ook volwassen bantengs maar ik vond het kalfje wel heel schattig!

P1110819 P1110889

P1110898 P1110901
De duiven (‘prachtduiven’ heten ze) links waren aan het baltsen. Mooi om te zien!

P1110918

Het was een mooie dag! Niet zo druk en best lekker weer. Ik vind Burgers’ Zoo één van de mooiste dierentuinen van Nederland trouwens. In juni gaan Johan en ik nog twee dierentuinen in Europa aan ons lijstje toevoegen (hoewel Johan al in Wenen geweest is): die van Wenen (daar hebben ze reuzenpanda’s!) en die van Rome. Gaaf! 🙂

 

Een gedachte over “Dagje Burgers’ Zoo :)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.