13 dingen die ik niet begrijp.

Volgens mij heeft iedereen wel eens zoiets van ‘huh?!’ Dat je denkt ‘ik begrijp hier helemaal niets van…’ Ik heb dat in ieder geval regelmatig en vandaag deel ik met jullie een aantal dingen die ik niet begrijp.

5275403364_6396c50053_z
Bron

Ik begrijp niet…

 • … waarom er zulke irritante reclames worden gemaakt – als ik bijvoorbeeld de reclame zie van Strato (was net op televisie) wil ik alleen maar weg-zappen omdat ik het zo vervelend vind. Dat vind ik vaak al een hele goede reden om zo’n product dan bijvoorbeeld niet te kopen.
 • … waarom er mensen kijken naar realityseries zoals De Roelvinkjes, maar ook programma’s als All you need is love heb ik nooit begrepen.
 • … waarom mensen 50 rijden als ze ergens 60 mogen (of 30 waar 50 is toegestaan en ga zo maar door).
 • … waarom mensen niet willen zeggen op welke partij ze hebben gestemd. Is dat geheim dan? (mocht je het je afvragen: ik stem normaal eigenlijk altijd ChristenUnie, maar heb afgelopen woensdag op de SP gestemd)
 • … waarom mensen alle filmpjes die ze leuk vinden op Facebook meteen gaan delen. Filmpjes delen: leuk! Alle filmpjes die je leuk vind delen: niet leuk.
 • … waarom GTST nog steeds bestaat
 • … waarom mensen ‘me’ zeggen of schrijven in plaats van ‘mijn’ of ‘m’n’. Of mensen die ‘de meisje’ zeggen, of ‘ik wordt’ schrijven. Gewoon nee.
 • … dat mensen rabarber eten en dat nog lekker vinden ook, haha.
 • … blogs als die van Hester niet meer volgers hebben en waarom haar short story’s nog niet zijn gebundeld in een boek 🙂 (gaat vast nog gebeuren in de toekomst)
 • … waarom mensen het niet leuk vinden om (een) boek(en) te lezen
 • … waarom er in de jury van Popster (het auditieprogramma voor poppenspelers, ik kijk het momenteel als ik dit schrijf – vrijdagavond – en ik vind het erg grappig en soms ook heel erg mooi) een pop zit (gespeeld door Lenette van Dongen), Miss Izzy. Erg irritant vind ik vooral.
 • … waarom mensen roddelbladen lezen en/of de Telegraaf.
 • … waarom mensen een chihuahua of een andere kleine cavia-achtige hond als huisdier nemen :’) (ze zijn vast heel lief)

Ik heb er maar een luchtig artikel van gemaakt, want er zijn natuurlijk ook wel ingewikkelde dingen die ik niet begrijp (zoals: IS, oorlog, mensen die geen respect voor elkaar hebben en vul maar in), maar dan werd het zo’n zwaar en moeilijk artikel. Er zijn ook wel ‘gewone’ dingen die ik niet begrijp en die kun je hierboven dus lezen. Ik wil trouwens niemand kwetsen met dit artikel, neem het maar lekker met een grote korrel zout (die uitdrukking begrijp ik trouwens ook niet, maar dat komt gewoon doordat ik de herkomst niet weet)! 🙂 

Wat begrijp jij niet?

 

10 gedachtes over “13 dingen die ik niet begrijp.

 1. Hmmm, geef jouw deel rabarber dan maar aan mij 😛

  Ik denk dat mensen niet zo hard rijden als ze
  a) slapen
  b) onzeker zijn
  c) de weg niet kennen
  d) op hun telefoon kijken
  e) make-up aan het doen zijn in de auto
  f) …

 2. … waarom mensen een chihuahua of een andere kleine cavia-achtige hond als huisdier nemen :’) (ze zijn vast heel lief)

  JA JA JA JA, amen!!!!!! Ik vind het ook verschrikkelijk als mensen ontzettend veel uitroeptekens gebruiken zoals ik net deed. Doe dat alleen als ik sarcastisch ben of als ik iets heel erg meen. In dit geval is het dat laatste, haha. :’) Alhoewel mijn hond meer in de buurt komt van een pony (en ik overdrijf niet, sommige noemen hem een ijsbeer haaaah), is dat altijd nog beter dan zo’n klein beestje waar je voor op moet passen. Ik bedoel, let even niet op en je gaat er zo op staan, haha.

 3. Hahhaa.. “waarom GTST nog steeds bestaat”. Ik kwam laatst dus ergens op visite en daar stond GTST aan. Ik wist niet dat er nog mensen zijn die dat kijken.

 4. Haha herkenbaar, ik wil rabarber zo graag lekker vinden, maar het lukt me echt niet, zo zuur dat het pijn doet aan mijn tanden! Het groeit wel lekker makkelijk in een moestuin had ik gelezen (al het ongedierte gaat er vast met een grote boog omheen :p)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.