Film | Into the Woods.

Ken je dat? Dat er zo’n periode is dat er helemaal geen leuke films uitkomen en in de bioscoop worden gedraaid en dat er dan ineens, POEF, heel veel films kort na elkaar uitkomen waar je heen wilt?

Zo’n periode is het nu voor mij (en Johan). De laatste films die ik in de bioscoop had gezien voor afgelopen donderdag waren The Fault in our Stars (inmiddels ook al op dvd gekeken) en Exodus: Gods and Kings. En nu kwamen er afgelopen en deze week allerlei films uit waar ik graag heen wil: Into the Woods, een film over de supercomputer Enigma (The Imitation Game), Night at the Museum 3 (de andere twee hebben we op dvd en die heeft Johan ook in de bioscoop gezien – en bovendien hou ik van Ben Stiller als acteur, haha) en de film over Michiel de Ruyter. Die laatste gaan we waarschijnlijk aanstaande zaterdagavond heen met mijn schoonfamilie en we zijn van plan om vrijdag (dan is Johan ook vrij) naar Night at the Museum 3 te gaan. Afgelopen donderdag gingen we naar Into the Woods – dat kwam beter uit qua tijd (dat ‘ie ’s middags draaide) dan The Imitation Game – en daar gaat dit artikel eigenlijk over, haha. Ik schrijf bijna nooit over films die ik kijk – of dat nu in de bioscoop is of thuis – en dat is eigenlijk best jammer, want het is best leuk om over films te schrijven! Nu zijn er dus weer een hoop films waar ik heenga/ben geweest dus ga ik de komende tijd ook proberen om daar wat over te schrijven op mijn blog!

Into the Woods 
Afgelopen donderdag zijn we eerst naar het Boekenfestijn geweest en daarna gingen we naar Pathé de Kuip om naar Into the Woods te gaan. Iedere film die ik tot nu toe heb gezien waar Meryl Streep in speelt vind ik fantastisch, dus deze beloofde ook veel goeds! Een samenvoeging van allerlei sprookjes? Leuk! Ik was erg benieuwd naar deze film na het kijken van de trailer.

Het verhaal op de site van Pathé vertelt waar de film over gaat…
‘Into the Woods (‘het bos in’) geeft een moderne draai aan de geliefde sprookjes van de Gebroeders Grimm. De verhaallijnen van een aantal sprookjes zijn met elkaar verweven.

De wensen en zoektochten van de personages worden gevolgd om te kijken waar ze toe leiden. Deze humoristische en hartverwarmende musicalfilm volgt de klassieke verhalen van Assepoester (Anna Kendrick), Roodkapje (Lilla Crawford), Jaap en de Bonenstaak (Daniel Huttlestone) en Rapunzel (MacKenzie Mauzy).

De sprookjes zijn met elkaar verbonden door een nieuw verhaal over een bakker en zijn vrouw (James Corden en Emily Blunt). Het bakkersechtpaar wil graag kinderen en heeft contact met de heks (Meryl Streep), die een vloek over hen heeft uitgesproken.’

Wat vond ik van de film? 
Een verhaal met meerdere sprookjes die door een nieuw verhaal met elkaar verbonden zijn: wat een tof idee! We waren allebei erg nieuwsgierig naar deze film. Meryl Streep vind ik – zoals ik al zei – een fantastische actrice en ook Emily Blunt vind ik erg goed (tenminste, in The Devil Wears Prada waar ik haar van ken). De andere acteurs kende ik (nog) niet (zo goed), maar ik vond het acteerwerk erg leuk en goed gedaan. Het bijrolletje van Johnny Depp als wolf vond ik ook leuk – hij speelt ook nooit een normale rol hè, haha!

Het is een grappige film waar ook wel spanning in zit. De sprookjes lopen door elkaar heen maar ook los van elkaar en dat maakt het heel leuk en afwisselend. Disney neemt soms haar eigen films op de hak door parodie-achtige elementen te verwerken in de verschillende sprookjes. Wat ook heel leuk gedaan was, is dat je op een gegeven moment denkt dat de film is afgelopen – en dan denk je ‘hè nu al?’ en dan blijkt ‘ie ineens op de helft te zijn en volgt er een hele leuke wending!

Een minpunt aan de film vond ik de hoeveelheid liedjes. Dat vind ik normaal juist een pluspunt aan een Disneyfilm want het is zo gezellig en lekker afwisselend ook als er liedjes tussen en in de verschillende scènes zitten, maar in deze film is het echt een beetje too much. Soms lijkt het alsof vrijwel alles in de film wordt gezongen en dat is best vermoeiend (ook door de soms vrij hoge en daardoor vermoeiende stemmen van de acteurs). Maar op dit minpuntje na vond ik het een erg leuke film, lekker afwisselend en met leuke humor maar ook spanning. Een aanrader!

Meer informatie over de film en de acteurs kun je hier vinden.

Advertentie

6 gedachtes over “Film | Into the Woods.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.