We hadden een heel dierenpark voor onszelf!

Afgelopen woensdag gingen Johan en ik naar Faunapark Flakkee, een klein dierenpark op Goeree-Overflakkee waar we zo nu en dan (graag) komen. Het park is in de winter alleen op woensdag en op de laatste zondag van de maand geopend, dus het kwam goed uit dat Johan woensdag vrij was. Aan een middag heb je genoeg. Het is zeker een aanrader als je eens in de buurt bent!

Er wordt volop geklust in het park – zo zijn er nieuwe dierenverblijven gebouwd en zijn er ook nieuwe dieren (waaronder twee stokstaartjes!) en wordt het restaurant verbouwd – dus het was een beetje een zootje hier en daar. Het park is wat mooier in de lente, maar in de winter is het er ook wel heel leuk, hoor. Ondanks dat er woensdag helemaal niemand was! Johan en ik waren de enige gasten en konden dus rustig met het personeel kletsen en door het park wandelen op ons gemak en alle dieren rustig bekijken en aandacht geven. De dieren zien nu niet zoveel mensen en dat kon je duidelijk merken: ze waren heel nieuwsgierig maar tegelijk ook een beetje bang, heel schattig. Het was helaas wel heel erg koud, dus we zijn best snel overal doorgelopen. Na een bakje koffie zijn we doorgereden naar de Intratuin in Numansdorp om daar nog even rond te slenteren (en nog meer koffie te drinken), altijd leuk! Het was een geslaagde middag. Omdat ik te lui was en het koud had, heb ik Johan foto’s laten maken haha. Daarvan zien jullie er nu een aantal!

P1110479
Wij waren de eerste bezoekers die de stokstaartjes zagen, dus ze waren tegelijk bang én heel nieuwsgierig. Stokstaartjes vind ik altijd zo schattig!

P1110436 P1110439
Gilles, het varken, kwam speciaal naar ons toe (hij lag lekker in zijn warme hok). Dit is echt zo’n lief varken! De zwartkopibissen zijn volgens mij nieuw, ik kon me niet herinneren dat ik ze hier eerder had gezien. Mooie vogels, ze doen me altijd denken aan het oude Egypte (:

P1110443 P1110446

Sinds kort zijn er in het dierenpark twee prachtige vosjes.
Jaap – zo ontdekten we later – kwam direct naar ons toe haha, hij is blijkbaar de enige wallaby in het park die zomaar naar mensen toekomt. Hij ging wel meteen op zijn achterpoten staan om ons te intimideren (denken we). Moet ‘ie alleen natuurlijk niet zo schattig kijken, dan werkt het gelijk niet meer haha!

P1110449 P1110452
Haha, de herten en alpaca’s waren wel nieuwsgierig, maar tegelijk te bang om zo dichtbij te komen dat we ze konden aaien. De ooievaars gingen heel hard naar ons klepperen, maar eentje wilde wel even mooi voor ons poseren. Hihi.

P1110456 P1110460
Het was dat het zó koud was, anders kon ik uren naar de eekhoorntjes kijken! Oh, en ik hou trouwens eigenlijk helemaal niet van kippen – sorry! – maar ja, als je zó’n kop trekt… (:

P1110464 P1110471
Jonge pauwen! Die had ik nog nooit gezien, schattig! Oh, en bij het hok waar de foto rechts is gemaakt stond ‘grasparkiet’, maar dat is dit niet. Wat het wel is, ben ik vergeten, haha. (:

P1110476 P1110467
Opwarmen met koffie! En er stonden toch nog plantjes in bloei, mooi!

Ik vind het zo leuk om zo’n dagje weg te gaan en bij dieren te zijn en samen met Johan te zijn. Johan en ik houden allebei erg van dierentuinen/parkjes (had je vast nog niet gemerkt op mijn blog, haha! /sarcasme), dus we hebben hier ook weer erg van genoten!

 

 

 

Advertentie

3 gedachtes over “We hadden een heel dierenpark voor onszelf!

  1. Erg leuk dat jullie samen dagjes weg gaan en mooie foto’s van de vos, ooievaar en kip! Ik vind de dierentuin tot een zekere hoogte ook erg leuk. Ik vind het prachtig om de dieren te bekijken en over ze te leren, maar anderzijds horen ze niet opgesloten in hokken te leven maar lekker in de vrije natuur. En daarom vind ik het heel dubbel om naar een dierentuin te gaan. Ik kan me schuldig voelen dat ze opgesloten zitten met name voor commerciële doeleinden en dat ik als klant daar aan mee werk. Begrijp me niet verkeerd, want dit is geen aanval of zo 🙂 maar hier moest ik even weer aan denken toen ik dit artikel zag. Ik heb besloten niet meer naar de dierentuin te gaan ook al zijn de beesten nog zo prachtig om te bewonderen. Er zijn zat tv programma’s bij de EO en op National Geograpic, BBC en Animal Planet dus doe hier mijn educatie op 😉 .

    1. Dat begrijp ik wel, dat vind ik soms ook wel heel lastig. Ik vind wel dat er verschil zit tussen de grote(re) dierentuinen en de wat kleinere parken – zoals Faunapark Flakkee – daar is vaak wat meer ruimte voor de dieren en wat meer aandacht/verzorging heb ik het idee. Maar ik begrijp je keuze 🙂

    2. Toch even wat nuancering 😉
      Veel dierentuinen houden juist NIET meer de dieren om commerciële redenen, maar hebben uitgebreide fokprogramma’s om soorten in stand te houden. En de natuurfilms op tv zijn ook niet allemaal netjes in de vrije natuur gefilmd. Bijvoorbeeld van de BBC weet ik dat ze nogal wat dieren in gevangenschap houden en in studio’s filmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.