Pluk het Geluk Project | Geluksvragenlijst.

Saskia, een blogger die ik al tijden volg en heel leuk vind, is het project #PlukhetGeluk gestart, waarbij we met z’n allen de wereld weer wat gezelliger en gelukkiger hopen te maken. Iedere week komt er een nieuwe opdracht online en daar kun je dan een stukje over schrijven als je dat wil. Ik heb besloten om mee te doen met het project van Saskia, omdat ik het belangrijk vind dat we positiviteit verspreiden en bovendien lijken de opdrachten me ook erg leuk – maar dat zien jullie vanzelf (oké, tenzij je op de link hebt geklikt want op Saskia’s blog staan de opdrachten al kort uitgelegd, haha)!
Mijn uitwerking van de eerste opdracht komt vandaag online: mijn antwoorden op de geluksvragenlijst die Saskia heeft bedacht.

IMG_9181

Beschrijf wat voor jou het ultieme geluk is 
Gelijk een best lastige vraag. Ik ben iemand die best snel gelukkig is, ik probeer namelijk zoveel mogelijk van zowel de kleine als de grote momenten in mijn leven te genieten. Ik kan al gelukkig worden van een kop thee of koffie, een dekentje en Johan naast me op de bank. Of een kop koffie drinken met mijn beste vriend en dan over van alles filosoferen. Of lekker eten. Of de zon die naar binnen schijnt. Of op vakantie gaan en nieuwe plekken reizen. Of een prachtig lied of naar prachtige muziek luisteren. Of… Ik kan nog wel even doorgaan. Ik denk dat voor mij voor het verkrijgen van (ultiem) geluk in ieder geval de volgende dingen (of een aantal daarvan) nodig zijn: positiviteit, gezelligheid, liefde, puurheid en vertrouwen.

Wat doe je het allerliefste in je vrije tijd? 
Op een terrasje zitten in de zon met mensen die me lief zijn en dan goede gesprekken voeren. Of bij iemand thuis een goed gesprek voeren. Of onder een dekentje (of in bed) met een kop thee en iets te snacken naar een goede film of serie kijken. Ik vind het echter ook leuk om muziek te luisteren, te kleuren, naar de kinderboerderij of dierentuin te gaan, een boek of tijdschrift te lezen of gek door de kamer te dansen of op pad te gaan. Ik doe eigenlijk het liefste van alles wat in mijn vrije tijd: deels besteed ik het aan mezelf en deels besteed ik het aan en met de mensen waar ik het meest van hou.

P1080518

Welke positieve verandering heeft invloed gehad op je leven nu? 
Sowieso mijn relatie met Johan. Dat heeft mijn leven verrijkt en dat doet het nog steeds. Het heeft nog iedere dag positieve invloed op mijn leven. Daarnaast ben ik blij met iedere uitdaging die ik aangegaan ben tot nu toe – zowel op persoonlijk als studiegerelateerd vlak – want hier ben ik erg door gegroeid en heb ik veel van geleerd (en ik hou van leren en groeien).

SAM_2349

Wat is jouw ultieme geluksmotto? 
Ik doe niet echt aan motto’s denk ik, ik probeer gewoon zoveel mogelijk van het leven te genieten, maar als ik toch iets moet kiezen ga ik voor de quote die boven mijn blog staat: Life is not waiting for the storm to pass, it’s learning to dance in the rain. Het leven is niet altijd leuk, je moet er zelf ook vaak het beste van maken of in zien.

Wat zou je willen doorvoeren in je leven om nog gelukkiger te zijn? 
Het zou fijn zijn als ik me wat minder druk zou maken om dingen waar ik geen of nauwelijks invloed op heb. Daarnaast wil ik me niet meer/minder omringen met negatieve mensen en wil ik meer dingen doen die mij blij maken. Genieten en minder stressen dus! ‘Maak je geen zorgen om de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt wel voor zichzelf.’ (Mattheüs 6:34)

Als je één ding kon kiezen: hoop, geloof of liefde, welke zou het dan zijn en waarom? 
Hier moest ik wel even over nadenken! Lastige vraag is dat. Als ik mijn geloof niet zou hebben dan zou ik nergens zijn denk ik, maar zonder hoop ook niet, want waar leef je dan nog voor? Zonder liefde zou ik echter helemaal niet kunnen. Uit liefde komen ook hoop en geloof voort denk ik, dus ik ga voor liefde. Al had ik alles op de wereld en sprak ik alle talen en kon ik alles, had ik de liefde niet, ik was nergens en ik had niets. (vrij naar 1 Korinthe 13, mijn favoriete hoofdstuk uit de Bijbel – de link gaat naar de Bijbel in Gewone Taal, die verwoord het heel mooi).

Welke gelukstips zou je een ander mee willen geven? 
Omring je met positieve mensen, positiviteit in het algemeen en met liefde. Probeer je niet teveel aan te trekken van wat anderen zeggen maar leef jouw leven en geniet van iedere dag met alles wat je in je hebt. Hecht niet alleen waarde aan grote dingen maar ook – of misschien wel juist! – aan de kleine dingen. Vergeet vooral niet te leven (in plaats van alleen te bestaan)!

Ik wil Saskia bedanken voor deze vragenlijst, het heeft me op sommige punten echt wel even aan het denken gezet! Als je mee wilt doen met het project kan dat natuurlijk, hartstikke leuk! (:

Wat maakt jou ultiem gelukkig?

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Pluk het Geluk Project | Geluksvragenlijst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.