Ik werd op een idee gebracht.

Stella bracht mij op een idee. Ze kreeg een tof idee en dat inspireerde mij om – ongeveer – hetzelfde te gaan doen. Voordat ik jullie ga vertellen wat dat idee dan wel is, even Stella in het figuurlijke zonnetje zetten: ik vind haar blog heel erg leuk, ze schrijft heel grappig en laat me altijd met een glimlach achter, maar tegelijk zet ze me ook wel eens aan het denken door de vaak serieuze(re) ondertoon van haar artikelen. Ik zou zeggen: bekijk haar blog eens en laat een reactie achter en ga haar volgen want ze verdient nog heel veel volgers erbij! 🙂

Haar idee heet ‘bloguary’ – klinkt best hip, trouwens. Het idee is om in januari iedere dag te bloggen. Om iedere dag dus een artikel te plaatsen. Al is het maar een foto met een paar zinnetjes: als er iedere dag maar iets online komt. Zinnig dan wel onzinnig. Wat je wil. Dat er iedere dag iets verschijnt is eigenlijk de enige regel. Ik vind dat Stella het woord ‘bloguary’ mag gebruiken en ik niet, haha, dus ik moet nog even een andere naam bedenken (of gewoon niet en ik plaats gewoon iedere dag iets met andere titels, want: boeien). Iemand een leuk idee? Ook onderwerpen om over te schrijven zijn van harte welkom, want ik vind het best wel een uitdaging om weer iedere dag te gaan bloggen. Ik ga zelfs proberen om geen artikelen vooruit te schrijven – of hooguit eentje of een snel concept als ik een goed idee heb – want dan ben ik ook iedere dag genoodzaakt (ha, mooi woord hè) om te schrijven. En schrijven is leuk. Dus moet het eigenlijk geen uitdaging zijn, maar dat is het wel. Oké.

Nog even in het kort dus: ik ga (proberen, hehe) om iedere dag in januari te schrijven en een artikel online te zetten! In het kader van: meer schrijven want schrijven is fijn! Oh en ik ga me echt richten op het schrijven, want ik vind het heel leuk om foto’s te maken, te zoeken en te plaatsen – en dat ga ik ook zeker blijven doen hoor – en ik vond het eerst heel vervelend om een artikel te schrijven zonder ook maar één plaatje/foto erin – maar daar gaat het natuurlijk niet om dus vind ik dat het ook wel zonder mag 🙂

Ik ben trouwens ook al ‘druk’ bezig met mijn goede voornemens en mijn doel van deze maand: niet Facebook’en (ik beantwoord wel privéberichtjes, die zijn namelijk vaak best belangrijk en ik heb een groepje met mijn schoonfamilie en dat vind ik wel leuk om mee te lezen en te reageren) (oh en ik doe ook spelletjes want hé level 137 is record en ik wil verder komen én ik vind het gewoon een leuk spelletje dus), ik lees geen berichtjes op mijn tijdlijn en reageer niet op berichtjes van anderen op mijn homepage (want hé die zie ik niet dus kan ik ook niet reageren lol). Daarnaast ben ik ook weer druk aan het kleuren want ik was eigenlijk een beetje vergeten hoe leuk dat is! En het staat op mijn Day Zero Project-lijst. Ik moet nog even kijken wat ik deze maand nog meer ga doen van die lijst, misschien kan ik daar dan ook over schrijven 🙂 En over wat ik allemaal ga doen, want er staan inmiddels al weer wat afspraken én Johan en ik gaan de waardebonnen/dates van de adventskalender natuurlijk allemaal nog doen!

Jullie kunnen hier dus deze maand iedere dag een artikel verwachten, jeej! Ik heb al wel wát ideeën maar ik wist voor vandaag eerst niets totdat ik bedacht dat ik het idee van Stella (ik vind Stella trouwens een hele leuke naam, ik ken ‘in het echt’ niemand die zo heet, jammer eigenlijk) eigenlijk wel heel leuk vind. Dat betekent ook – vind ik – dat het ook moet lukken om de rest van de maand iets te bedenken, toch? 

Advertentie

9 gedachtes over “Ik werd op een idee gebracht.

 1. Ja, dat is zeker een leuk idee! Altijd als ik dat bedenk, gebeurt er weer iets waardoor het compleet de mist in gaat.. Maar misschien moet ik er dan ook een projectnaampje aan vastplakken en iets meer vooruit schrijven 😉

 2. Je kan af en toe een fotoverslag maken van je dag als je niets weet 😛
  Ik ben heel benieuwd naar je verslagje over het “Weet”-tijdschrift (en zo mogelijk ook wat opmerkingen over de inhoud van de artikelen: wat als ze bijvoorbeeld in een ander tijdschrift zoals de Quest of de KIJK over dit onderwerp hadden geschreven? Wat zou er dan anders zijn geweest in de tekst?).
  En verslagjes over je Day Zero Project vind ik ook leuk om te lezen 🙂

  Ik ga zelf niet elke dag iets plaatsen. Wel elke zaterdag (in januari over Nagasaki/Dejima en Kyoto) en zo mogelijk ook elke woensdag (sowieso over Wassenaar, en heb nog een paar andere ideeen liggen, moet alleen kijken of ik tijd heb om foto’s te maken, want ik wil wel overal foto’s bij hebben).

  1. Ha, goed idee! Ik heb al heel lang geen fotoverslagjes van mijn dag meer gemaakt 🙂
   Ook wel leuk om dat met elkaar te vergelijken inderdaad, die tijdschriften! Over het Day Zero Project komt weer een update’je online over de kleurplaten!

 3. Pfoe, ideeën. Geen idee. Een vervolgverhaal?

  Of nog moeilijker: Een meeschrijfvervolgverhaal. Dus jij begint met een verhaal van een paar alinea’s en stopt dan midden in een zin. Je lezers schrijven als reactie aan paar nieuwe alinea’s die daarop volgen, steeds volgend op elkaar. De volgende dag pak jij het weer over en schrijf weer een stukje. Kijken waar je het eind van de maand uitkomt. Succes! 😀

  1. Wooooo moeilijk, haha. Een vervolgverhaal vind ik wel leuk, trouwens (staat ook op mijn lijstje voor het Day Zero Project, iedere week een stukje eraan schrijven, een maand lang), maar nu nog een onderwerp… :’)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.