Waarom ik post bezorgen leuk vind.

Sinds september 2012 werk ik bij Sandd als postbezorger. Twee keer in de week, op dinsdag en op vrijdag, bezorg ik post. Een tijdje had ik allerlei verschillende invalwijken, maar sinds een kleine anderhalf jaar (ongeveer) heb ik mijn eigen wijk in een dorp hier vlakbij. In mijn eigen dorp was namelijk toen geen wijk vrij, maar deze wijk bevalt me goed. Afgelopen oktober is de wijk iets gewijzigd en heb ik geen onlogische zijstraten meer, of straten waarbij ik maar aan één kant post hoefde te bezorgen. De wijk is wel ietsje groter geworden, maar dat is eigenlijk alleen maar fijn. Het post bezorgen is momenteel mijn enige werk, dat is denk ik de voornaamste reden dat ik er nu zo blij mee ben. Ik vind echter post bezorgen sowieso leuk. Als ik fulltime postbode zou kunnen worden en ik zou er rond van kunnen komen financieel, dan zou ik het meteen doen. Ik heb een lijstje gemaakt met redenen waarom ik post bezorgen leuk vind!

SAM_7555

 • Ik verdien er geld mee – dat is natuurlijk toch de reden waarom ik dit werk doe.
 • Ik werk lekker buiten en loop veel (lichaamsbeweging, jawel) (ik klaag ook heel vaak als het regent of koud is of juist te warm).
 • Regelmatig maak ik een praatje met mensen (het is maar een klein dorpje, veel mensen kennen elkaar en ook kennen veel mensen mij inmiddels – en ik hen).
 • Heel veel honden en katten aaien en knuffelen!
 • Inmiddels ken ik mijn wijk zo goed dat ik zonder al te veel na te denken de post kan bezorgen en daardoor heb ik veel tijd om na te denken, mijn hoofd leeg te maken en plannen te maken (ik bedacht dit artikel bijvoorbeeld tijdens het lopen).
 • Ik vind het sorteren leuk. Ik weet niet waarom, ik vind het gewoon leuk.
 • Ik krijg vast spierballen door het sjouwen van al die postkratten naar boven en weer naar beneden (thuis, voor het sorteren) en van het sjouwen van de post zelf op de bezorgdagen
 • Regelmatig krijg ik een cadeautje, bijvoorbeeld van de Postcode Loterij – waar veel post voor bezorgd moet worden – of van Sandd zelf. Zo krijg ik een cadeautje voor Sinterklaas (kruidnoten, schuimpjes, chocolademunten, muizen en een speculaaspop), een kerstpakket (vaak een hele doos vol met eten/drinken) en – vaak – stroopwafels en Tony’s Chocolonely. Hier word ik natuurlijk blij van!
 • Onderweg kan ik lekker muziek luisteren – dat doe ik niet altijd overigens, maar het is wel fijn.
 • Heinenoord is een fotogeniek dorpje, het is leuk om onderweg af en toe foto’s te maken.
 • Gekke dingetjes onthouden, haha. Zo weet ik van heel veel post al zonder te kijken voor wie het is of weet ik waar mensen wonen als ik de naam zie, omdat ik al een hele tijd dezelfde wijk heb en inmiddels weet welke mensen bijvoorbeeld welke tijdschriften lezen.
 • Als het lekker weer is kan ik daar van genieten 🙂

Genoeg redenen om mijn werk leuk te vinden dus! Er zijn natuurlijk ook wel wat nadelen, maar ik kon eigenlijk alleen maar bedenken dat het niet altijd even leuk is om post te bezorgen als het regent, sneeuwt, heel hard waait, heel warm of juist (heel) koud is – dus voornamelijk het weer als nadeel – en dat het soms heel veel post is. Oh, en de Ikea-catalogi en de voordeelagenda’s van de Postcode Loterij, die vind ik ook vreselijk. Maar die leveren dan weer wel veel geld op… Hmm.

Advertentie

4 gedachtes over “Waarom ik post bezorgen leuk vind.

 1. Ik zou dit werk ook zeker kunnen doen! Het is goed voor je conditie, ik houd ook wel van uitzoek/sorteer werkjes. En alle beestjes onderweg aaien! Leuk! Alleen zou ik wel bang zijn voor honden op een erf die op je af komen gestormd! Heb je daar geen last van?

  1. Ik werk in een woonwijk dus grote erven (hmm, klinkt raar; is dat wel het meervoud van erf? Haha) heb ik niet echt, wel een paar adressen met honden die tegen de brievenbus opspringen. Inmiddels weet ik precies waar dus dan kan ik er rekening mee houden 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.