Wie houdt er nu niet van eten? Ik wel, in ieder geval. En heel veel bloggers ook, als ik het zo eens bekijk. De volgende 25 vragen over eten heb ik al op verschillende blogs voorbij zien komen, bijvoorbeeld bij Marieke, Kelly en Teske. Iedere keer vond ik het leuk om te lezen en toen dacht ik ‘waarom vul ik het niet gewoon zelf ook even in?’ En dat heb ik bij deze gedaan!
Wat is je favoriete ontbijt?
Ik eet al jaren (meestal) hetzelfde ontbijt: een beschuit met hagelslag. Ik ben niet zo’n fan van ontbijten en ik heb ’s ochtends vaak ook niet zoveel trek, dus hier heb ik dan ook genoeg aan. Saai hè?
Hoe drink je je koffie?
Thuis drink ik meer thee dan koffie, maar als ik koffie drink dan met melk. Buiten de deur bestel ik meestal cappuccino of latte macchiato. Als er maar melk in zit, haha! Hoewel ik zwarte koffie ook wel lust zo nu en dan.
Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Tonijn! Of zalm. Heel veel dingen vind ik eigenlijk wel lekker, ook vlees of gewoon een broodje gezond of brie, maar tonijn vind ik echt heerlijk! Ook op pizza, overigens.
Soep of salade?
Salade. Wel met van alles erdoorheen, zoals ei, tomaat en kaas (bijvoorbeeld). Soep vind ik trouwens ook wel lekker, maar niet te vaak. Ik bestel het als voorgerechtje in een restaurant wel eens en ik neem het wel eens bij een broodje als ik ga lunchen, maar het is niet mijn favoriete eten.
Wat is je favoriete kookboek?
We hebben best veel kookboeken – ik heb even snel geteld, het zijn er maar liefst 13! – maar we gebruiken ze best wel weinig. Het kookboek dat ik het meeste gebruik en waar ik tot nu toe vrijwel alles wel heel lekker uit vind (is dat een goedlopende zin?) is een kookboek van Xenos met allerlei gerechten uit ovenpannetjes. Het is vaak zo makkelijk te maken en toch zo lekker!
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Hier moest ik wel even over nadenken, ik hou van zowel zoet als hartig namelijk. Zonder kaas en chips zou ik echter eigenlijk niet willen, dus ik denk dan toch nooit meer zoet.
Welke keuken (land) is je favoriet?
Ha! Als het nou keuken was geweest als in een keuken en niet als in een land, dan had ik gezegd ‘een keuken met een kookeiland!’ Als ik later groot ben – zo zeg ik dat dan altijd – wil ik ook een kookeiland in mijn keuken. Ik vind dat zo mooi! Maar dat terzijde, want het ging om welke keuken als in land je favoriete is. Lastig. Ik vind de gewone Nederlandse keuken lekker, maar ook de Italiaanse keuken hou ik wel van. En de Oosterse keuken (lekker algemeen).
Wat is je favoriete foodfilm?
SOWIESO Julie & Julia! Ik vind dat zo’n geweldige film! Meryl Streep is sowieso één van mijn favoriete actrices, maar in deze film is ze wel heel erg leuk. Het verhaaltje in de televisiegids een hele tijd terug sprak me helemaal niet aan, maar een kennis zei dat het een mooie film was en toen gingen we ‘m kijken en was ik verkocht. Inmiddels heb ik ‘m op dvd en al een flink aantal keren gezien. Aanrader!
Wat is je meest ultieme ‘guilty pleasure’?
Ik denk chocolade. Of chips. Of nootjes. Of patat. Oké, misschien hou ik wel gewoon van heel veel verschillende soorten eten. 🙂
Wie is je grootste inspiratiebron?
Op het gebied van eten? Ik denk niet dat ik echt een inspiratiebron heb. Ik vind het antwoord van Teske wel erg leuk: internet! Hier kun je zoveel vandaan halen, van blogs en kooksites en weet ik veel wat allemaal nog meer, dus hier sluit ik me maar gewoon bij aan!
Thuis koken of uit eten gaan?
Hier kan ik niet tussen kiezen, hoor! Ik vind het heel leuk om thuis uitgebreid te koken, dan geniet ik ook echt meer van mijn eten als ik er meer tijd en energie en moeite in heb gestoken, maar ik vind het ook heerlijk om uit eten te gaan en dat alles voor je geregeld wordt. Allebei heeft het zijn charme!
High end of low profile?
Haha, low profile. Maar dat is volgens mij meer omdat ik niet echt geld heb om heel duur te koken of uit eten te gaan. Ik vind het juist de kunst om met goedkopere producten iets lekkers op tafel te zetten!
Wat is je lievelingsrestaurant?
Lastige vraag is dit! Ik hou van veel verschillende soorten eten en ik ga graag naar verschillende soorten restaurants met verschillend eten… Ik heb niet echt een all time favoriet denk ik. Wel ga ik graag eten bij goede pannenkoekenrestaurants (want ik ben dol op pannenkoeken; de Oude Muntkelder in Utrecht vind ik bijvoorbeeld héél goed) en vind ik het eten bij De Beren (een keten van restaurants hier in de regio) altijd lekker in verhouding tot de prijs. Steak- en grillrestaurants hou ik ook van, trouwens.
Boodschappen doe ik bij…
Lidl. Prima spulletjes voor een prima prijs. De producten die ze daar niet hebben die ik wel wil haal ik meestal bij Albert Heijn – die zit daar om de hoek – of bij de Plus bij ons in het dorp. Daar koop ik meestal ook mijn brood, het brood van Lidl vinden we niet lekker.
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is…
Een pizza met zalm en garnalen in Makkum, een pannenkoek met spek, kaas en champignon in Borger, het verrassingsmenu bij De Woudstee in Hierden, het verrassingsmenu bij het Kookhuys in Oud-Beijerland, een speculaaspannenkoek in Frankrijk, de verschillende pasta’s bij een restaurant in Fontainebleau in Frankrijk en het eten van een restaurant in Antwerpen waar ik de naam van kwijt ben. Oh, en het menu wat we gegeten hebben – ik weet niet meer precies wat het allemaal was, maar het was verrukkelijk! (mooi woord vind ik dat) – bovenin Harbour Centre in Vancouver. Dat komt denk ik ook voornamelijk door de prachtige locatie en de mooie herinneringen die ik daar aan heb. Sfeer in een restaurant en het gezelschap waarmee ik ben dragen vaak ook bij aan hoe je een avond beleefd en hoe je terugdenkt aan het eten, vind ik.
Wat is je favoriete cocktail?
Mag ik zeggen dat ik een bier-, wijn- en rosé-meisje ben? Ik drink eigenlijk nooit cocktails. Wel eens likeur of een andere sterke drank, zo vind ik Liquor 43 erg lekker!
Koffie met George Clooney of met Heston Blumenthal?
Aangezien ik geen flauw idee heb wie Heston Blumenthal is, ga ik voor George Clooney. En nadat ik Heston heb opgezocht, ga ik nog steeds voor George Clooney. Dus.
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Bakboter, kruiden (droog of vers) en lekkere dingen om te eten (:
Mijn favoriete snack is…
Chips, nootjes, kaas (maar dan wel met een wijntje erbij)…
Wat zit er op jouw pizza?
TONIJN. Ha. Oh, of zalm en garnalen. Dat vind ik ook fantastisch. Maar meestal tonijn.
Wat lust je écht niet?
Rabarber. Dat vind ik echt heel erg vies.
Speculaaspannenkoek. Dit was echt verrukkelijk!
Mijn favoriete foodblog is…
Volgens mij volg ik niet echt een échte foodblog, maar ik vind Ik ben Iris niet altijd wel erg leuk! (haar andere artikelen trouwens ook) Haar recepten komen vaak wel op mijn lijstje met ‘moet ik echt nog een keer koken’ terecht.
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is…
Hmm. Iets geks… Ik eet niet zo vaak gekke dingen geloof ik :’) Ik heb wel eens eendenlever gegeten (dat vond ik heel vies, trouwens), valt dat onder gek?
Wat staat er op je ‘food bucket-list’?
Qua wat ik nog wil maken of qua waar ik nog wil eten? Ik wil wel eens weten hoe het nu eigenlijk is om heel duur te gaan eten, bijvoorbeeld bij de Librije. Gewoon, omdat het kan. En wat ik nog wil maken? Ik heb nog een hele lijst, maar sowieso wil ik nog een keer regenboogtaart maken en worteltaart. Oh, en deze brownies.
Ik kan niet leven zonder…
Johan. Hij kan trouwens ook heel lekker koken – daar ging het toch om bij deze vragen? 😉
Wat mag er absoluut niet ontbreken in jouw keuken? En wat is het lekkerste wat je ooit hebt gegeten?
PS: zoals jullie hebben kunnen lezen ben ik afgelopen weekend naar Valkenburg geweest; hoewel het bij elkaar maar ongeveer één hele dag was, was het heel erg leuk en hebben we veel gezien en gedaan. Hier kunnen jullie binnenkort dus meer over lezen! 🙂
(ben even mijn weblog-backlog aan het bijlezen :P)
Hoe heb je rabarber gegeten? Want ik vind het rauw (in stukjes gesneden en dan op brood met roomboter) wel heel erg lekker. Door de roomboter worden je tanden ook niet ruw van het eten van de rabarber. Gekookt vind ik het ook niet zo lekker, maar als jam wel weer.
Rauw en gekookt. Ik vind het allebei smerig. Op brood klinkt nog viezer haha. Ik vind het trouwens verwerkt in taart wel lekker :’) Denk dat het komt doordat het dan ook zoeter is (met andere ingrediënten erbij) en dat het helemaal ‘verwerkt’ is en niet zo kant-en-klaar-smerig spul.
Haha 😀 In taart vind ik ook lekker! Maar ik maak eigenlijk amper taart…
leuk om te lezen!