30 dagen blog-challenge | dag 28.

Hoe ziet je droombaan eruit? Mijn droombaan… Ik denk er de laatste tijd veel over na, omdat ik op zoek ben naar een leuke baan. Als het niet is wat ik precies zoek, dan wil ik graag nog mijn lerarenbevoegdheid halen – ik denk trouwens dat ik dat sowieso wel wil, altijd handig…! – en als het wel is wat ik wil, dan wil ik daar natuurlijk blijven werken.

Mijn droombaan… Hoe ziet mijn droombaan eruit?
Als ik zelf iets mocht bedenken, zou het er ongeveer zo uitzien: parttime voor de klas op een middelbare school om geschiedenis te geven (ik vind het tof om mijn passie voor geschiedenis en mensen te combineren), parttime columns en/of artikelen schrijven voor een (historisch) tijdschrift (wel laagdrempelig) en misschien ook nog parttime werk in een museum als conservator of iets anders tofs, rondleider/gids ofzo. Oh, en natuurlijk blijf ik bloggen! Dat vind ik namelijk ook heel erg leuk, maar dat is voor mij nog steeds een hobby en geen baan, zelfs niet parttime. En dat vind ik ook helemaal niet erg, trouwens.

Branches die me leuk lijken 
Ik heb wel een aantal branches waar ik graag in zou willen werken of die ik graag zou willen combineren tot mijn droombaan.

  • Museum. Het liefst als conservator/beheerder, maar rondleider of gids lijkt me ook tof. Of meewerken aan educatieve projecten. Het beheren van een collectie doe ik al als vrijwilliger bij het Rien Poortvliet Museum en ik vind dat heel erg leuk. Het lijkt me fijn als je dat als baan ook kan doen: met geschiedenis en met mensen bezig zijn, heerlijk!
  • Onderwijs. Aan jonge mensen vertellen hoe leuk geschiedenis is, hoe fantastisch is dat?! Het lijkt mij heel erg leuk om voor de klas te staan en mensen enthousiast te maken met wat ik zo leuk vind: geschiedenis. De combinatie van mijn favoriete vak en mijn liefde voor mensen en om met mensen te (gaan) werken lijkt me perfect. Educatieve projecten verzorgen of er aan meewerken namens een museum of een archief o.i.d. lijkt me ook wel gaaf.
  • Lessenpakketten/reeksen/boeken ontwerpen en schrijven. Onderwijs, schrijven, boeken én geschiedenis gecombineerd: jaaaaaaa!
  • Schrijven. Bij een tijdschrift, een krant, een boek, voor mijn blog… Het liefst allemaal tegelijk. Van schrijven krijg ik nooit genoeg! 🙂
  • Archief. Ik was tijdens mijn studie nooit zo van het archiefonderzoek, maar werken tussen allerlei oude historische documenten… Dat lijkt me wel heel gaaf om te doen, liefst in combinatie met een andere functie in één van de branches die ik al noemde, hihi.
  • Bibliotheek (of een uitgeverij). Hallo, boeken! Moet ik meer uitleggen? Ik vind boeken geweldig en ertussen en ermee werken lijkt me heel erg leuk!

Een droombaan zou dan wel een combinatie van verschillende banen zijn, hihi. Of een functie waar meerdere dingen inzitten, dat lijkt me ook wel gaaf! Hoe ziet jouw droombaan eruit en heb je deze baan al?

PS: morgen komt het laatste lichtpuntjes-artikel van de maand september online! Ook ben ik bezig met het schrijven van wat nieuwe artikelen, want zoals je waarschijnlijk wel hebt gemerkt gaat het de laatste dagen alleen maar over de 30 dagen-challenge, omdat ik even geen schrijf-inspiratie had!

Advertentie

Een gedachte over “30 dagen blog-challenge | dag 28.

  1. Misschien kan je stukjes over geschiedenis op je blog gaan schrijven 😛 Ik heb wel een vraag: sinds wanneer gebruiken mensen kussens (of een andere verhoging voor hun hoofd) om op te slapen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.