30 dagen blog-challenge | dag 25.

Opdracht 25 van de 30 dagen blog-challenge is aan de beurt! Hoe ben je de afgelopen twee jaar veranderd? is de vraag van vandaag. Ik schreef al eerder over mijn relatie en over een keerpunt in mijn leven en dus is deze vraag niet zo moeilijk meer te beantwoorden denk ik. Ik ga er dan ook een kort stukje over schrijven, omdat ik bang ben dat ik anders teveel in herhaling ga vallen. Wil je dus meer weten over belangrijke veranderingen in mijn leven, lees dan het artikel over mijn relatie en over een keerpunt in mijn leven.

Hoe ben ik de afgelopen twee jaar veranderd? 
Ik woon nu iets langer dan twee jaar in Mijnsheerenland. Dat was voor mij de eerste keer dat ik het huis uit ging, begin september 2012. Ik heb nooit op kamers gewoond namelijk. Dit was dus wel even wennen, naar de andere kant van het land en dan ook nog samenwonen. Best spannend allemaal, maar wel erg leuk! Dit heeft me wel veranderd denk ik, ik ben er zelfstandiger door geworden en ik heb veel geleerd over samenwonen en over het wennen aan wonen in een andere omgeving/dorp. Ik kwam ineens bijna dagelijks in Rotterdam en maakte veel meer gebruik van de bus en de metro. Allemaal handige ontwikkelingen natuurlijk.

SAM_2349

Het samenwonen en mijn relatie met Johan heeft me ook veranderd. Hier kun je meer over lezen in de artikelen waar ik hierboven al naar verwezen heb. Ik ben daarnaast denk ik ook veranderd door mijn studie. Ik heb in het tweede en derde jaar van mijn bachelor geschiedenis heel veel leuke (en minder leuke) keuzevakken gevolgd en heel veel geleerd, ook over de richting waar ik verder mee wilde: middeleeuwen en renaissance! Of het onderwijs. Hier heb ik nog steeds geen bevoegdheid voor, omdat ik werd afgewezen voor de educatieve master (te weinig ervaring, er zijn momenteel gewoon heel veel aanmeldingen dus vandaar dat de selectieprocedure erg streng is), maar ik heb wel een andere, ook erg leuke, master gedaan en veel nieuwe leuke mensen leren kennen. Ik heb meegewerkt aan een prachtig educatief project en veel geleerd over lesgeven en het ontwikkelen van lessenreeksen. Inmiddels ben ik afgestudeerd en ben ik op zoek naar een baan. Ik leer steeds meer over het schrijven van goede sollicitatiebrieven en het voeren van goede, leuke gesprekken met mensen die een baan voor je hebben. Ik leer beter omgaan met afwijzingen en ik leer ook meer over mezelf: wat vind ik leuk? Wat wil ik echt gaan doen en wat absoluut niet? Wat vind ik belangrijk in een baan en hoe combineer ik een baan met mijn leven daarnaast? Dat soort dingen. Dat was eerder nooit zo aan de orde, maar ik heb er nu al erg veel over geleerd, ook al heb ik nog geen baan. Je kan ook veel leren zonder studie en zonder baan!

Ik denk, kortom, dat ik de afgelopen twee jaar op een positieve manier ben veranderd: ik ging het huis uit, ik ging samenwonen en later trouwen, ik leerde steeds meer eigen keuzes maken wat betreft mijn persoonlijke leven en met betrekking tot mijn studie en een baan. Ik werd wat volwassener en zelfstandiger. Dikke prima!

Hoe ben jij de afgelopen twee jaar veranderd?

Advertentie

2 gedachtes over “30 dagen blog-challenge | dag 25.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.