30 dagen blog-challenge | dag 22.

Wanneer en waarom ben je begonnen met bloggen? Het blijft iedereen maar boeien in de blog-wereld! Ook de makers van de 30 dagen blog-challenge vinden het blijkbaar interessant om te vragen wanneer en waarom mensen zijn begonnen met bloggen. Vandaag schrijf ik daar een (klein) stukje over. Volgens mij heb ik er wel eens eerder iets over geschreven, maar misschien is het toch nog wel leuk om weer eens iets te vertellen hierover!

P1080729

Ik ben begonnen met deze blog op 25 oktober 2012. Ik plaatste vaak een paar keer per week (soms iets meer, vaak wat minder) artikelen en had niet echt regelmaat. Als ik iets leuks te vertellen had of had gekocht bijvoorbeeld, dan schreef ik daar een artikel over. Ik ben toen via een studiegenootje wat blogs gaan volgen. Zij heeft zelf ook een blog die ik ging volgen en zo kwam ik terecht op de blog van Iris (ik ben Iris niet) en toen was het hek van de dam! Nee grapje, maar ik ging via via steeds meer blogs volgen en nu is Bloglovin’ niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse internetrondje!

Ik heb voor deze blog al een aantal blogs gehad (bijvoorbeeld op blogse.nl) om mijn schrijfsels kwijt te kunnen. Ik schrijf graag én veel, maar eerst vooral voor mezelf. Op mijn blogs schreef ik ook vooral voor mezelf trouwens en volgens mij waren er maar weinig mensen die mijn verhaaltjes daar lazen. Het was meer een soort ‘online dagboek’, maar dan af en toe als ik er zin in had.

Toen ik begon met ‘The Miracle of Life’ was dit ook zoiets, maar ik ben later steeds meer gaan bloggen en sinds ergens in 2013 (ik weet het niet meer precies, haha) komt er vrijwel iedere dag een artikel online! Ik schrijf over van alles en nog wat en probeer zoveel mogelijk zelf originele onderwerpen te bedenken om over te schrijven. Ik doe een hoop inspiratie op in mijn omgeving, maar ook op andere blogs zie ik wel eens toffe dingen om over te schrijven (uiteraard met credits naar de bedenker van het artikel/onderwerp), hier geef ik dan natuurlijk wel mijn eigen draai aan. Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan (zoals deze 30 dagen blog-challenge) en dan is een vast onderwerp om over te schrijven ook wel leuk. Het brengt me soms tot artikelen die ik nooit zelf zou hebben geschreven. Ik hou van het plaatsen van (liefst zelfgemaakte) foto’s met een verhaaltje erbij en ik vind het de laatste tijd ook leuk om kleinere artikelen te schrijven over iets, zonder afbeelding erbij. Ik schrijf over het algemeen toch voor mezelf (mijn schrijven blijven ontwikkelen vind ik fijn én interessant) maar ik vind het superleuk dat er best veel mensen zijn die inmiddels mijn blog volgen en/of vaker terugkomen!

Waarom ik ben begonnen met bloggen? Ik heb het eigenlijk al een beetje uitgelegd, maar nog even kort: ik wilde ergens mijn schrijfsels en mijn creativiteit in kwijt. Bloggen is niet alleen schrijven, maar ook bedenken, lezen, volgen, inspireren en fotograferen. Creatief bezig zijn. Het is ook een uitlaatklep. Ik vind het fijn om te schrijven en blijf door het bloggen hier steeds mee bezig. Het lezen van andere blogs helpt mij ook weer om mijn eigen blog te blijven ontwikkelen. En ik vind het natuurlijk hartstikke leuk! Anders deed ik het sowieso niet! 😉

Heb jij ook een blog? Waarom en wanneer ben je begonnen en waar schrijf je voornamelijk over?
PS: eigenlijk zou vandaag mijn tweede lichtpuntjes-lijstje online komen, maar ik heb nog geen tijd gehad om deze te schrijven. Dit artikel verplaats ik daarom naar morgen!

Advertentie

Een gedachte over “30 dagen blog-challenge | dag 22.

  1. Ik ben begonnen met een persoonlijke weblog op Livejournal (daar kun je berichten heel makkelijk op “friends only” zetten, dus niet openbaar). Mijn Japanse weblog begon ik op een Japanse bloghostingsite die nu uit de lucht is. Daar ging ik dus mee verder op WordPress, en ik vind zo leuk om foto’s erbij te zetten dat dit nu wel mijn hoofdweblog is 🙂 LJ gebruik ik niet echt meer, maar op Dreamwidth heb ik nog wel een boekenweblog voor als ik boekrecensies schrijf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.