30 dagen blog-challenge | dag 12.

(gisteren is er geen artikel online gekomen, ik was dinsdag en woensdag weg en vergeten eentje in te plannen, sorry! 🙂 )

Zo, gezellige opdracht vandaag in deze challengeWat zou je doen als vandaag de laatste dag op aarde was? 

Mijn laatste dag, of de laatste dag van iedereen? Dat maakt voor mij nogal verschil. Anders kunnen we met z’n allen een feestje bouwen, drinken, eten en genieten! Hopelijk is het mooi weer zodat we nog even los kunnen gaan in een riviertje of een meer of iets dergelijks. Het maakt dan toch allemaal niets meer uit. Goeie muziek erbij… Als ik maar samen met mijn geliefden ben. Met mijn man (ik wen er al aan, haha), mijn familie en mijn lieve vrienden en vriendinnen. Als iedereen maar is met alle mensen waar ze van houden! En als het mijn laatste dag op aarde was? Zonder dat de hele aarde vergaat? Hmm… Ik denk dat ik alsnog graag met mijn geliefden zou willen zijn. Muziek luisteren, een drankje doen, chillen, knuffelen, goede gesprekken voeren over het leven dat achter ons ligt en het leven dat nog voor hen ligt. Herinneringen ophalen en nieuwe, laatste, herinneringen maken. Ik wil herinnerd worden. Ik ben iemand die nooit zomaar ergens binnenstapt en weer naamloos weggaat, ik wil herinnerd worden. Die laatste herinneringen lijken me heel belangrijk om te maken. Een laatste indruk. Misschien zou ik zelfs wat liederen uitzoeken voor mijn begrafenis. Klinkt heel raar misschien, maar als je dat zelf mag kiezen? Ja, dan zou ik daar wel over nadenken. En welke mensen ik graag als spreker zou willen – misschien een beetje zoals in The Fault in Our Stars, voor wie de film gezien heeft, zodat ik al weet wat mensen gaan zeggen. Het zou een gezellige dag worden waarop we genieten, genieten, genieten. Misschien zou ik zelfs wel ’s ochtends een nieuwe outfit kopen en die aan het eind van de dag achterlaten. En heel veel knuffelen. Oh wacht, dat zei ik al. Maar heel veel knuffelen dus. En zei ik al knuffelen?

Het is maar goed dat we het zelf niet voor het zeggen hebben denk ik. Hoewel, dan was er wel iedere dag ergens een feestje en dan kun je wel van iedereen die je lief hebt afscheid nemen. Aan de andere kant lijkt me dat vreselijk; hoe neem je ooit voor altijd afscheid? Als je weet dat je moet gaan? Nee, ik vind het denk ik wel fijn dat ik niet weet wanneer mijn einde komt. Daarom vind ik het ook belangrijk om in het hier en nu te leven. Natuurlijk kun je wel plannen maken – leuk juist! – maar het is ook belangrijk om het leven van nu niet aan je voorbij te laten gaan. Ik leef de juiste tijd meer. Ik geniet meer van het leven, van de lieve mensen om me heen, van het pas-getrouwde-leven (hihi) en van de wereld om me heen. Als je iemand een glimlach geeft en een praatje, dan krijg je vaak zoveel terug! Mijn laatste dag op aarde zou ik dan ook het liefste de hele dag lachend doorbrengen – oké, en een beetje huilend aan het eind, waarschijnlijk. Maar het liefst zou ik gaan met een lach!

Hoe zou jij je laatste dag op aarde door willen brengen?

Advertentie

4 gedachtes over “30 dagen blog-challenge | dag 12.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.