Huwelijksreis Frankrijk | Dag 6: terug naar de Middeleeuwen!

Het heeft even geduurd, maar hier is dan een verslagje van dag 6 van onze huwelijksreis! We gingen naar het middeleeuwse stadje Provins. Dit stadje staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn nog veel oude gebouwen uit de Middeleeuwen over en je kan op verschillende plekken ambachten, kleding (e.d.) uit de Middeleeuwen zien en ontdekken.

Bij het informatiecentrum aan het begin van het stadje kochten we voor €11,40 p.p toegangskaartjes. Hiermee kun je in het stadje twee musea bekijken. Het ene museum gaat over oude ambachten, hier krijg je een audio-tour (geen Nederlands, wel Engels) langs allerlei poppen die de ambachten uitbeelden. Hier wordt dan uitleg over gegeven in de vorm van verhaaltjes. Het andere museum bevat allerlei spulletjes die gevonden zijn in Provins en omgeving; over allerlei onderwerpen; zo zijn er veel schilderijen, relieken (!) en andere religieuze voorwerpen, maar ook bustes, munten en spullen van de vrijmetselaars.

Naast deze twee musea kun je de toren bekijken (en tegelijkertijd beklimmen) en de ondergrondse gangen. Althans, een deel daarvan. Hier krijg je een rondleiding met een gids. Helaas was dit alleen in het Frans, we begrepen er dus maar weinig van. Het was echter wel interessant om dit gedeelte van de stad ook te zien. De toren vonden we ook erg tof, we hadden een mooi uitzicht over de oude stad. Naast deze vier gebouwen konden we ook de kerk bekijken, dit was ook erg mooi. Verder dronken we middeleeuwse koffie (grapje, het was stiekem gewoon koffie), aten we een ijsje (ook al niet middeleeuws) en kochten we een soort kruidenwijn (cadeautje) en drie soorten likeur (violen, rozen en peren; de rozen uit het stadje zijn schijnbaar beroemd). Het was een leuke dag! We sloten de dag af door via verschillende binnenweggetjes en kleine dorpjes. We bekeken nog even een dertiende-eeuwse kerk (als ik het goed heb, in ieder geval ergens rond die tijd) van de buitenkant (was gesloten) en aten in Moret-sur-Loing bij het pannenkoekenhuis. Jummie! 🙂

En dan nu… Foto’s! Verrassing!

DSC00645

DSC00649

DSC00650

DSC00654

DSC00656

DSC00662
de toren

DSC00669
uitzicht vanaf de toren (plus foto’s hieronder)

DSC00673

DSC00688

DSC00680

DSC00694
kerk

DSC00708
reliekhouder met botten van een arm (museum)

DSC00710
(lege) reliekhouder

P1090223

P1090269
wachten tot het pannenkoekenhuis openging dus bordjes lezen…

P1090270
Johans pannenkoek met banaan en geflambeerde rum (dat flamberen deed de ober ter plekke haha) en nog wat dingetjes :’)

P1090271
Mijn pannenkoek met speculaasbrokjes, speculaascrème én speculaas-ijs. 
ZO. LEKKER.

Hou jij ook van de Middeleeuwen? (:

 

 

 

 

Advertentie

2 gedachtes over “Huwelijksreis Frankrijk | Dag 6: terug naar de Middeleeuwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.