Brielle | heel gaaf winkeltje.

P1080163

Van de week schreef ik al over Brielle en dat het zo’n leuk stadje is. Er was een heel leuk winkeltje met van alles en nog wat. De verkoper paste perfect in het plaatje: helemaal ingebouwd tussen alle spulletjes (voornamelijk antiek; variërend van servies tot schilderijen tot vaasjes tot trommeltjes tot… van alles!) en hij wist echt héél veel te vertellen over al de spullen die hij verkocht. Heel erg leuk! Mijn moeder kocht een klein parfumflesje dat haar moeder vroeger gebruikte (4711, misschien ken je het nog wel, het rook heel sterk blijkbaar) en de verkoper wist te vertellen dat de naam ‘4711’ afkomstig is van Napoleon, die alle huizen voorzag van huisnummers (en ons ook voorzag van achternamen, trouwens). Vaak werd er doorgenummerd in verschillende straten tot ongeveer 5000 en dan begonnen ze weer opnieuw, want dan was het niet meer ‘te volgen’, haha. 4711 dus. Ik heb een aantal foto’s gemaakt in dit leuke winkeltje, kijk je mee? Hierboven zie je al de buitenkant. Het was leuk om binnen te kijken, in ieder hoekje zag ik weer iets nieuws! Doordat de rechterzijde van de winkel bijna helemaal uit spiegels bestond, leek de winkel nog veel groter!

P1080157

P1080158

P1080159
De kleine kaartjes (in het midden) vond ik heel leuk!
Er stond zelfs op sommige op de achterkant nog een persoonlijk verhaaltje van de mensen op de foto, erg gaaf! Zonde dat ik er niet een paar heb meegenomen eigenlijk…!

P1080160

P1080161
Lepeltjesparadijsje!
(gerangschikt op thema’s zoals ‘bootjes’ en ‘bloemen’)

P1080162

Hou jij ook zo van dit soort grappige snuffel-winkeltjes? 🙂

 

Advertentie

Een gedachte over “Brielle | heel gaaf winkeltje.

  1. Wat een leuk artikel! En ja ik ben dol op dit soort winkeltjes! Ik ben vaak te vinden in kringloopwinkels en kan er uren rondlopen :). Die oude blikken vind ik super leuk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.