Universeel wensenlijstje.

Een tijdje geleden zag ik op de leuke blog van Lisanne een ‘universele wishlist.’ Ik vond dit zo leuk! Weer eens wat anders dan alleen materiële zaken op een lijstje zetten: ook niet-materiële wensen (al je wensen dus!) in allerlei categorieën kunnen op deze lijst! Het leek me leuk om ook eens zo’n lijstje te maken. Door het maken van dankbaarheidslijstjes ben ik me bewust(er) geworden van waar ik dankbaar voor ben en wat ik wil, ook in niet-materiële zin. Daarom deel ik vandaag met jullie mijn universele wensenlijstje! 🙂

SAM_7374

 • Meer foto’s maken! Ik ben al veel meer foto’s aan het maken dan ik vroeger deed, maar ik vind dat het nog wel meer kan. Ik neem mijn camera vaak alleen mee als ik een dagje wegga en bewust iets leuks ga doen, terwijl ik zo vaak leuke of mooie dingen zie onderweg die ik dan niet vast kan leggen omdat ik mijn camera niet mee heb en de camera van mijn telefoon waardeloos is (hallo oude Nokia). Ik wil dus meer foto’s maken! Hier vallen ook outfitfoto’s onder. Ik ben er niet zo goed in om ze zelf te maken, maar hier wil Johan me vast bij helpen, dus ook: meer outfitfoto’s laten maken!
 • Minder stressen. Ik probeer het al langer te doen (door de Happy Challenge was ik me hier heel bewust van): minder stressen. Ik ben erg gevoelig voor stress en laat me snel beïnvloeden door onverwachte situaties die stressvol kunnen zijn. Soms kan ik niet eens iets doen aan die situatie, maar stress ik er wel over. Lekker zinloos, zou je zeggen. Ja, dat ís het ook. Daarom probeer ik het ook af te leren! Dat gaat met vallen en opstaan.
 • Een nieuwe laptop. Deze doet het nog wel, maar valt steeds vaker zomaar uit, wordt langzamer en moet constant aan de stroom als ik ‘m aan heb staan omdat ‘ie het anders binnen no time niet meer doet. Beetje jammer.
 • Hetzelfde geldt voor mijn telefoon. Ik heb deze simpele oude Nokia alweer een flink aantal jaren (iets van 4/5) maar hij begint steeds meer te haperen en lastig te doen. Het wordt dus eigenlijk tijd voor een nieuwe!
 • Een leuke baan! Komende zomer hoop ik af te studeren en dan wil ik graag aan het werk en dus ben ik alvast (zij het wat voorzichtig en rustig hier en daar kijken en soms solliciteren) een beetje aan het kijken of ik iets leuks kan vinden. Je mag je ogen natuurlijk altijd openhouden voor een leuke, liefst culturele (museum, archief, bieb, zoiets) functie in de regio Rotterdam!
 • Nog meer bloggen! Ik heb nu voor maar liefst een week vooruit geschreven (themaweek) en ik heb ook nog wat losse artikelen staan, maar zo langzamerhand raakt mijn concepten-mapje weer leeg. Ik heb wel veel ideeën nog voor leuke artikelen – mede dankzij Flow! – dus er komt nog een hoop leuks aan! Twee artikelen per dag is wel heftig, maar ik vind het wel heel leuk eigenlijk dus ik wil dat wel proberen door te zetten voorlopig.

SAM_7353

 • Meer films kijken. Ik wil al heel lang meer films kijken, maar het lukt nog niet echt. Ik lees al wel weer veel meer dus dat is al een begin, nu nog meer films kijken!
 • Een ‘leger’ hoofd. Dit heeft ook te maken met stress. Ik neem best veel tijd voor mezelf, maar ik merk dat ik het lastig vind om mijn gedachten dan ook daadwerkelijk gewoon te laten gaan en echt tijd te nemen voor ontspanning. Hier wil ik meer aan werken!
 • Meer recepten koken. Ik heb nog een heel mapje (bladwijzerbalk van Google Chrome) met allerlei recepten, waarvan ik de meeste nog nooit gemaakt heb.
 • Meer e-books lezen! Ik heb sinds Sinterklaas een e-reader maar ik gebruik ‘m eigenlijk veel te weinig. Tips (ook voor downloadsites, hihi, ik blijf een zuinige Hollander ja) zijn welkom!
 • Een nieuwe spijkerbroek. Eén van mijn favoriete spijkerbroeken is kapot en dat vind ik niet tof. Ik heb er bovendien niet heel veel, dus het wordt weer tijd voor ’n nieuwe!

Wat staat er op jouw universele wensenlijstje?

 

Advertentie

2 gedachtes over “Universeel wensenlijstje.

 1. Smartphone-camera’s zijn ook niet altijd zo goed hoor 😛 Die van mij niet tenminste, die van mijn vriend z’n telefoon is beter. Als ik echt foto’s wil maken, neem ik nog steeds mijn gewone camera mee.
  Minder stressen staat er bij mij ook op! Net als een leuke baan, een nieuwe laptop, meer films kijken, en meer (e-)books lezen (maar die laatste vier staan ook gewoon op mijn 101-doelen-lijstje).
  Twee artikelen per dag is echt veel :O Ik heb niet eens echt genoeg voor 1 artikel per week 😛 (al staan er nu wel 2 op de planning, want gister was de kookworkshop – ik wacht op foto’s van anderen – en iemand vroeg wat voor losse thee ik had en waar ik die had gekocht, dus daar ga ik ook nog een stukje over schrijven).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.